Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
tva la sumele datorate de salariati? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

tva la sumele datorate de salariati?

3 replies to this topic

#1 agmirea

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 November 2005 - 03:09 PM

Pentru sumele datorate de personal reprezentind depasiri minute convorbiri alocate se percepe TVA?
As dori sa aflu si art. din codul fiscal unde scrie asta

#2 Shrekis

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 22 November 2005 - 07:11 PM

Nu scrie nicaieri. Pentru ca valoarea depasirilor se considera beneficiu in natura pentru salariat si se datoreaza contributiile salariale si impozit pe salariu.

Unii considera in mod eronat cheltuiala aferenta (inclusiv cheltuiala cu TVA-ul aferent) nedeductibila la calculul impozitului pe profit.

#3 christina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 92 Postari:

Postat 04 December 2005 - 05:57 PM

eu calculez cu tva.
art contabil 428=7588,4427.
nu stiu legea, asa mi-au zis cei de la firma de consultanta cu care lucrez.

#4 Dok

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 05 December 2005 - 12:03 AM

Sigur. Codul Fiscal stabileste in principiu ca dreptul de deducere se exercita de regula numai pentru operatiunile care participa la impozitare. In cazul de fata, insa nu se procedeaza la recalcularea tva-ului dedus ci se colecteaza tva pentru operatiunea de livrare a unui serviciu urmata de incasarea unui venit . [/b]

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL