Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
problema urgenta cu vama. multumiri anticipate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

problema urgenta cu vama. multumiri anticipate

3 replies to this topic

#1 pia_cris

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:
  • Interests:.contabilitate si fiscalitate

Postat 24 November 2005 - 07:20 PM

Am importat un mijloc fix iar vama mi-a calculat accize si TVA. Am platit accizele si tva-ul la vama. In decontul de TVA apare ca TVA deductibil respectiv neavand TVA colectat rezulta TVA de rambursat.
Dupa o luna vama recalculeaza accizele si TVA aferent pentru ca a incadrat gresit mijlocul fix ca produs accizabil. Directia vamala imi trimite toata documentatia necesara cu recalcularea.
Accizele aferente le vireaza in contul meu dar TVA-ul nu
Eu mi-am recuperat TVA-ul integral la valoarea initiala calculata in vama.
Cum inregistrez diferenta de TVA in contabilitate si in decont acum dupa recalcularea TVA in vama ?
ANAF ma trimite la vama iar vama are dreptate sa nu-mi vireze diferenta pentru ca zice ca mi-am recuperat TVA-ul de la stat.

#2 pia_cris

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 27 November 2005 - 05:24 PM

nu are nimeni o solutie?

#3 lorenzo

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 786 Postari:

Postat 28 November 2005 - 11:58 PM

4426 = 4424 -dif.TVA CF.Act Constatator

sau

4426 = 446TVA: -dif.TVA
4424 = 446TVA: +dif.TVA

In decontul de TVA pui dif. la rd.9 (Regularizari) cu plus.

Ideea este ca TVA achitata in vama este deductibila la nivelul sumei achitate. Deci, daca ai platit-o in baza unui act valabil dpdv legal (DVI initial), chiar daca un alt act ulterior (AC) diminueaza TVA in vama, diferenta achitata deja este tot deductibila, pt.ca ai platit-o statului (prin vama).

Deci in luna in care inregistrezi diferenta in minus de mai sus din 4426 (cf. AC), TVA deductibil la sfarsitul lunii se diminueaza. Cu aceeasi diferenta se majoreaza 4424, pt.ca aceasta diferenta a fost achitata statului. In luna respectiva influenta in 4424 este zero.

#4 pia_cris

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 01 December 2005 - 05:48 PM

multumesc mult Lorenzo, mi-ai fost de mare ajutor

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL