va rog frumos cine poate sa ma ajute sa imi dea si mie un raspuns!
AJUTORRRR!!!
Postat 14 December 2005 - 01:51 PM
va rog frumos cine poate sa ma ajute sa imi dea si mie un raspuns!
Postat 14 December 2005 - 02:04 PM
Trebuie sa ai min 6 luni de cotizare din ultimele 12 anterioare datei nasterii.
Daca nasti acum, in decembrie, dupa data nasterii vei intra in concediu de lauzie (trebuie sa fie min 42 zile lucratoare), si abia apoi de crestere a copilului.
Dupa 1 ianuarie, si mamicile care au nascut inainte de aceasta data, si erau deja in CIC, vor primi noua indemnizatie.
:D
Postat 14 December 2005 - 02:15 PM
Sunt in aceeasi situatie, sotia mea urmeaza sa nasca pana la sfarsitul anului (in 29 dec are programata cezariana).
Am fost la Casa de pensii si mi-au zis ca pot intra in CIC daca sotia mea e casnica (ea nu beneficiaza de CIC), si eu am cele 10 luni de cotizare (le am).
Mi-au dat sa completez Cererea tip "anexa 39" (pt angajator), si o declaratie pt sotie cum ca nu primeste CIC si e casnica. Mai trebuie Certificat de nastere al copilului (copie vizata cf cu originalul) si livretul de familie (copie vizata cf cu originalul).
Mi-au zis ca toate actele vor fi la societate (urmand ca de la anul dosarul sa fie depus de angajatori la directiile teritoriale de munca).
Din cate stiu eu altceva nu mai trebuie.
Daca cineva stie cum se acorda CIC il rog sa imi confirme ca e corect.
Postat 14 December 2005 - 02:22 PM
OUG 158
Art. 2. - (1) Concediile medicale ºi indemnizaþiile de asigurãri sociale de sãnãtate, la care au dreptul asiguraþii, în condiþiile prezentei ordonanþe de urgenþã, sunt:
a) concedii medicale ºi indemnizaþii pentru incapacitate temporarã de muncã, cauzatã de boli obiºnuite sau de accidente în afara muncii;
B) concedii medicale ºi indemnizaþii pentru prevenirea îmbolnãvirilor ºi recuperarea capacitãþii de muncã, exclusiv pentru situaþiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncã sau boli profesionale;
c) concedii medicale ºi indemnizaþii pentru maternitate;
d) concedii medicale ºi indemnizaþii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale ºi indemnizaþii de risc maternal.
Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.
Art. 8. - (1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, prevãzut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contribuþia pentru concedii ºi indemnizaþii de cãtre angajator sau, dupã caz, de cãtre asigurat;
B) pentru care plata contribuþiei de asigurãri sociale de sãnãtate se suportã din alte surse, în condiþiile prevãzute la art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea ºi funcþionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare;
c) pentru care, pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanþe de urgenþã, plata contribuþiei de asigurãri sociale de sãnãtate s-a fãcut din alte surse, potrivit prevederilor art. 6 alin. (2) lit. B) ºi d) din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 150/2002, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.
Daca imi spui unde scrie ca trebuie 12 luni de cotizare, dupa noua ordonanta, imi retrag cele scrise mai sus.
Postat 14 December 2005 - 02:39 PM
Art.1 - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care în ultimele 12 luni anterioare datei naºterii copilului au realizat venituri profesionale pentru care se plãteºte, potrivit legii, impozitul pe venit, beneficiazã de concediu pentru creºterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani, precum ºi de o indemnizaþie lunarã în cuantum de 800 lei RON.
(2) Prevederile alin.(1) sunt aplicabile ºi persoanelor care, în ultimele 12 luni anterioare datei naºterii copilului, s-au aflat în urmãtoarele situaþii:
a) au beneficiat de indemnizaþie de ºomaj, stabilitã conform legii;
B) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condiþiile prevãzute la art.38 alin.(1) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii ºi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare;
c) au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiþiile prevãzute de actele normative cu caracter special care reglementeazã concedierile colective;
d) au beneficiat de concediul ºi indemnizaþia lunarã prevãzute la alin.(1).
http://www.conta.ro/forum/viewtopic.php?t=...r=asc&&start=30
Conform vechii legi trebuiau 10 din ultimele 12
http://www.cnpas.org/portal/media-type/htm...d=1107159155123
Postat 14 December 2005 - 03:02 PM
Postat 14 December 2005 - 03:40 PM
De la 01/01/2006 toate persoanele aflate in plata CIC, sau care urmeaza sa primeasca CIC vor primi 800 RON.
Vezi sa ai cele 12 luni lucrate in ultimele 12!
Postat 14 December 2005 - 05:26 PM
"skyman" a spus:
De la 01/01/2006 toate persoanele aflate in plata CIC, sau care urmeaza sa primeasca CIC vor primi 800 RON.
Vezi sa ai cele 12 luni lucrate in ultimele 12!
eu zic ca ma incadrez. In luna aprilie anul acesta mi-am schimbat locul de munca. Decizia de incetare a activitatii este cu data de 25.04.2005, iar noul contractul de munca este facut tot cu 25.04.2005. Nu am nici o zi pauza.
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Ajutorrrr |
Arhiva | STEFAN ALINA |
|
|
|
TVA AMANET-ajutorrrrr Urgent....... |
Arhiva | lyr |
|
|