search

A fost emisa prima factura prin sistemul RO e-Factura. De cand devine obligatorie platforma?

Prima factura prin sistemul RO e-Factura a fost emisa saptamana trecuta, dupa cum a informat Dan Vilceanu, ministrul Finantelor Publice. 
 
Ministerul Finantelor Publice a transmis recent ca, dupa o perioada de acomodare 
cu lucru in platforma Ro e-Factura, aceasta va deveni obligatorie pentru toate achizitiile publice realizate in Romania. De asemenea, Ro e-Facturare va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare incepand, cel mai probabil, din 2023.
 
"In acesta saptamana, a fost emisa prima factura prin acest sistem electronic de facturare, care va insemna timp economisit de antreprenori, cresterea gradului de colectare a veniturilor la buget, reducerea evaziunii fiscale si o mai buna verificare a executiei bugetare.
 
Le multumesc colegilor din Ministerul Finantelor pentru angajamentul de care au dat dovada pentru a finaliza acest proiect.
 
De asemenea, continuam cu succes conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF. In acest moment sunt peste 400.000 de case de marcat conectate.", a scris ministrul Finantelor pe Facebook.
 
Operationalizarea deplina a sistemului RO e-Factura a inceput de joi, 11 noiembrie, pentru relatia intre companii si autoritatile publice, iar in scurt timp va fi disponibil si pentru operatiunile comerciale exclusiv private.  .


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice