search

A inceput operatiunea Integrum! Inspectorii ANAF au sigilat peste 1000 de depozite

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Peste 150 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF au dat luni, 11 martie, startul unei noi operatiuni numita - Integrum. Acestia au sigilat pana in prezent 1.038 de spatii de depozitare marfa din complexul comercial Dragonul Rosu.

Actiunea a fost declansata in urma monitorizarii continue efectuate in ultimii ani si a rezultatelor analizei de risc fiscal. Inspectorii antifrauda au identificat lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri, fara documente justificative, care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu.

ANAF Antifrauda anunta ca rezultatele operatiunii ”Integrum”, aflata in desfasurare, se actualizeaza constant si vor fi publicate in cel mai scurt timp.

Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administratie Fiscala se numara destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si reducerea evaziunii fiscale, in vederea atingerii obiectivului strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si plata.

ANAF atentioneaza clientii centrelor angro ca trebuie sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice