Ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de firmele din Horeca in anul 2020 - articole conta.ro
Contabilitate ïżœ Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de firmele din Horeca in anul 2020

Domeniul HoReCa si intreprinderile din turism sunt unele dintre cele mai afectate sectoare de pandemia Covid 19. Pentru a le veni in sprijin, Guvernul a luat decizia de a elabora o Ordonanta de Urgenta care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de aceste companii in anul 2020, fata de cifra de afaceri din 2019. 
 
 
In domeniul economic, a fost dezbatuta, in prima lectura, un proiect de ordonanta de urgenta discutat cu reprezentantii mediului de afaceri pentru a veni in sprijinul sectoarelor cel mai grav afectate de pandemia COVID-19, respectiv intreprinderile din turism, structuri de cazare si de alimentatie publica, agentii de turism, domeniul HoReCa. Este vorba despre Ordonanta de Urgenta care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de aceste companii in anul 2020, fata de cifra de afaceri din 2019.”, a declarat Ionel Danca, seful cancelariei prim-ministrului.
 
 
Schema de ajutor de stat a fost deja discutata cu reprezentantii mediului de afaceri, insa are nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru a fi adoptata.
 
Este o schema de ajutor de stat discutata cu reprezentantii mediului de afaceri care urmeaza a fi notificata Comisiei Europene si dupa aprobarea Comisiei Europene aceasta va fi adoptata in forma finala, Ordonanta de Urgenta urmeaza a fi adoptata in forma finala si operationalizata.”, a mai specificat Ionel Danca la ultimul briefing de presa. 
 
 
Acesta este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa si pentru agentiile de turism in perioada aceasta.

Pentru a veni in sprijinul companiilor din turism, Guvernul a mai pregatit un proiect de OUG care prevede prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta emise in 2019 si 2020 pana la sfarsitul anului viitor. 
Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2020-12-02
Vizualizari: 1013


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-01-21
Modificarea si completarea formularului 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” si a formularului 710 ”Declaratie rectificativa" au fost aprobate prin OPANAF nr. 51/2021. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste ca orice categorie de contribuabili poate accesa esalonarea la plata simplificata, pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligatiile fiscale principale si accesorii datorate dupa data declararii starii de urgenta.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza ca in
Monitorul Oficial nr. 33 din 12 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 14 din 7 ianuarie 2021 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 212 “Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services