search

ANAF trece la poprirea electronica

Consiliul IMM-urilor respinge scaderea pragului de incadrare in categoria microintreprinderilor de la 500.000 de euro la 100.000 de euro

In luna octombrie, presedintele ANAF, Dragos Doros a declarat ca ANAF va introduce in curand poprirea electronica ceea ce inseamna ca bancile nu vor mai fi instiintate cu privire la aceste modificari prin intermediul notificarilor trimise prin posta.

"Spre exemplu, pentru o datorie la bugetul de stat, trebuie sa informam bancile, astfel incat acestea sa ne dea suma. Acum, acest lucru se face doar pe hartie. Adica ANAF pune documentul la Posta, ajunge la banca, care il trimite registraturii, este repartizat la personalul operational care instituie si executa poprirea. Sunt hopuri si sughituri si la noi si la Posta si la banci. E un proces cu multa interventie umana. (...) "Vom face o aplicatie, unde se vor ierarhiza popririle si se vor executa platile", a explicat Doros.

Odata cu noile modificari, nu ar mai fi blocate toate conturile chiar si in cazul in care obligatia de plata reprezinta o suma mica.

"Atunci poprirea se face pe toate conturile, la toate cele trei banci. Popririle astea pe hartie la cele trei banci se intampla greu, pe cand banii circula rapid: acum am 100 lei, peste o ora nu mai sunt", a declarat seful ANAF, citat de Adevarul.ro.



Prin acelasi proiect amintit se propune"dezvoltarea metodelor de blocare/deblocare a conturilor bancare in timp real/prin intermediul schimbului de informatii si documente in mediu electronic, intre administratia fiscala si institutiile de credit la care acesti contribuabili au deschise conturi bancare".


Continuarea aici.



Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice