search

Calculatia Costurilor: operarea corecta in contabilitate a costurilor de productie

Ce conditii trebuie indeplinite pentru mentinerea esalonarii la plata
In cazul bunurilor si serviciilor achizitionate de la un furnizor, entitatile utilizeaza, pentru evaluarea si inregistrarea in contabilitate a acestora, pretul inscris pe documentul de cumparare, respectiv costul de achizitie fara TVA, conform principiului stipulat in Reglementarile contabile aprobate prin O.M.F.P. nr. 1.802/2014, la punctul 75 alin. (1) litera a).
 
Acest cost de achizitie nu sufera, de regula, modificari, fiind preluat ca atare din factura in contabilitate si in evidenta tehnico-operativa.
In cazul achizitiilor, asadar, cumparatorul nu depune niciun efort pentru stabilirea marimii cu care se evalueaza bunurile si serviciile intrate in gestiunea sa.
Pretul inscris in factura emisa de furnizor contine deja valorile tuturor elementelor constitutive ale produsului sau a serviciului vandut de acesta.
 
Ce se intampla in cazul bunurilor si serviciilor produse de catre societate, carora trebuie sa li se stabileasca o marime, o valoare la care acestea sa fie evaluate si inregistrate in contabilitate?
 
Conform principiului stipulat in Reglementarile contabile aprobate prin O.M.F.P. nr. 1.802/2014, la punctul 75 alin. (1) lit. b), pentru evaluarea bunurilor si serviciilor produse de societate se utilizeaza costul de productie.
 
Operarea incorecta in contabilitate a costurilor de productie sau, si mai grav lipsa acestora din evidentele contabile, are consecinte cat se poate de grave asupra rezultatului contabil si, implicit, asupra rezultatului fiscal. Impozitul pe profit platit astfel catre bugetul de stat este incorect!
 
Va punem la dispozitie acum Modele editabile pentru Calculatia Costurilor, UNICUL instrument de informare si consultanta specializata pe problemele contabilitatii de gestiune existent pe piata produselor de specialitate.
Autorii lucrarii Modele editabile pentru Calculatia Costurilor si-au asumat sarcina lamuririi tuturor aspectelor care stau sub semnul intrebarii, in acest domeniu.

Calculatia costurilor fara batai de cap

Acest complex instrument de informare si consultanta specializata este dedicat activitatii contabililor si managerilor din firmele cu profil de:
 
- productie
- servicii
- constructii
- agricultura
- realizare film
 
Informatiile oferite va ajuta acum sa intelegeti aspecte sensibile cum ar fi:
 
- modul corect de inregistrare in contabilitate a productiei si cunoasterea particularitatilor, in functie de activitatile desfasurate in firma
- importanta existentei specialistilor raspunzatori de alcatuirea documentatiei tehnologice (de la materia prima, la produsul finit), care sta la baza alcatuirii calculatiei de cost
- necesitatea existentei acestei documentatii in stabilirea calculatiei de costa a productiei
 
Descoperiti:
 
- metodele de evidentiere a produselor finite in contabilitate
- pasii obligatorii pentru realizarea unei calculatii de cost corecte
- aspectele la care trebuie sa fiti atent pentru a evita greseli curente efectuate in practica la inregistrarea in contabilitate a productiei
- cum va puteti proteja impotriva unor rezultate fiscal-contabile eronate, care genereaza raportari gresite si amenzi distrugatoare.
 
 
Aflati:
 
- totul despre legatura intre contabilitatea de gestiune si calculatia costurilor de productie
- prin ce difera contabilitatea de gestiune de cea financiara
- planul de conturi asociat contabilitatii de gestiune
- corespondenta dintre contabilitatea de gestiune si cea financiara.
 
 
Comandati acum lucrarea Modele editabile pentru Calculatia Costurilor! Cu ajutorul lucrarii puteti acum:
 
- sa cunoasteti atent consumul real de resurse, care constituie baza costurilor si a procesului formarii valorii adaugate
- sa reflectati perfect in contabilitate procesele specifice desfasurate in firma
- sa contribuiti activ la eficienta proceselor desfasurate in firma
- sa asigurati proiectarea si realizarea performatelor in firma
- sa ajutati la procesul decizional in firma
- sa evitati erori in registrele fiscal-contabile ale firmei
- sa eliminati riscul amenzilor ANAF.
 


Esential pentru contabili - Monografii contabile complete



Noutati contabile 1731621600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile