Cata importanta acorzi dezvoltarii abilitatilor tale sociale? - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Cata importanta acorzi dezvoltarii abilitatilor tale sociale?

Poti sa fii cel mai bun profesionist in domeniul in care activezi - contabilitate financiara, contabilitate de gestiune, analize si diagnostic financiar, bugete si controlling, fiscalitate, audit, etc, etc - dar daca nu esti cunoscut, vazut si auzit de cei din jur - colegi din firma, colegi de breasla, manageri, clienti, furnizori, etc - atunci risti sa pierzi multe oportunitati de dezvoltare a carierei sau a afacerii, pentru ca nu ai vizibilitate si nu stii care este "cota ta pe piata".

Profesionistii din domeniul financiar contabil sunt inca perceputi ca niste persoane foarte putin sociabile, "ingropate" in documente si vazand doar cifre in jurul lor, mereu stresati si in lipsa de timp. Oameni care isi organizeaza viata si calendarul personal in functie de data de "25 a lunii" sau alte date la care se fac declaratii, plati, raportari si altele.

In mare parte, exista si un dram de adevar: e mult de munca si presiunea e foarte mare.
Trebuie sa fii mereu la curent cu toate schimbarile specifice reglementarilor din domeniu si trebuie sa gasesti solutii pentru aplicarea corecta a acestor reglementari.

Si totusi, desi esti bine pregatit profesional, ai experienta practica, ai obtinut diverse certificari profesionale, pozitii manageriale - totusi parca mai lipseste ceva pentru a cunoaste din plin succesul profesional!

Toate competentele profesionale specifice domeniul financiar-contabil capata alta valoare atunci cand sunt puse in evidenta cu ajutorul abilitatilor sociale sau interpersonale, cum ar fi:

-abilitatea de relationare cu persoane cunoscute sau necunoscute
-abilitatea de ascultare activa, de manifestare a interesului fata de interlocutor
-abilitatea de a sesiza preocuparile si prioritatile profesionale a celor din jur
-abilitatea de exprimare intr-un limbaj simplu si accesibil tuturor
-abilitatile de comunicare: verbala, scrisa, prin reprezentari grafice
-abilitatea de a fi receptiv si de a oferi informatii relevante
-capacitatea de a transmite incredere in fortele proprii
-capacitatea de a fi relaxat si de a avea simtul umorului

Am citit undeva ca exista studii care au demonstrat ca aproximativ 80% din reusita profesionala, din orice domeniu, este influentata de nivelul de dezvoltare a acestor abilitati interpersonale.

Pe masura ce te intalnesti si discuti cu mai multe persoane - din diverse departamente, firme, medii sociale, pozitii manageriale, etc - poti descoperi ca ai multiple oportunitati privind dezvoltarea, recunoasterea si succesul tau profesional.

Cata importanta acorzi dezvoltarii abilitatilor tale sociale? Cat timp acorzi dezvoltarii relatiilor tale profesionale? La cate evenimente sau intalniri informale ai participat? Cum te faci cunoscut ca profesionist?

Sunt doar cateva intrebari
Iar raspunsurile sunt foarte importante pentru reusita profesionala!

Mult succes, tuturor!
Anda


Articol de: Anda Racsa

Anda Racsa: Manager ABC Training Consulting, auditor CAFR
Anda Racsa a participat la ContaEvenimente: Inchiderea exercitiului financiar 2011 |

ABC Training Consulting partenera la ContaEvenimente: Inchiderea exercitiului financiar 2011 |
ABC Training Consulting: Domeniul principal de expertiza profesionala: Analize, Bugete, Controlling / management financiar si general in domeniul societatilor comerciale din mediul privat mai multe detalii

 
- Obligatii, proceduri si sanctiuni noi

- Totul despre Legea nr. 129

Click AICI >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Anda Racsa - www.conta.ro
Data: 2012-02-29
Vizualizari: 4346


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-01-12
Agentia Nationala de Administrare Fiscala desfasoara o ampla campanie de informare a contribuabililor cu privire la masurile fiscale a caror aplicabilitate a fost prelungita prin OUG nr. 226/2020.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-12
MFP (Ministerul Finantelor Publice) informeaza ca a decis mentinerea unor facilitati fiscale avantajoase. In prim plan se afla populara OUG 226/2020, act normativ prin care au fost prelungite mai multe beneficii fiscale. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-07
Ordinul nr. 4136/2020 a modificat recent formularul 700, astfel ca acum exista posibilitatea de efectuare a tuturor mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale prin mijloace electronice pentru toate categoriile de contribuabili. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services