search

Ce se va intampla cu Declaratia 600? Nimeni nu se astepta la aceasta schimbare!

Oficial ANAF: Noi modificari asupra listelor contribuabililor mari si mijlocii, valabile de la 1 iulie 2024
Credeati ca misterul Declaratiei 600 a fost elucidat? Nici vorba de asa ceva! Se pregatesc in continuare schimbari, dupa cum anunta Eugen Teodorovici, ministrul de Finante.

Conform mediafax.ro, acesta a incercat sa calmeze lumea in privinta formularului 600, declarand ca MFP va definitiva in cursul acestei saptamani mecanismul de comasare a celor cinci formulare, printre care si Declaratia 600, intr-unul singur.


Nu se amana. Ramane cum s-a anuntat la nivelul Guvernului. Avem acea ordonanta care a amanat termenul pana la 15 aprilie, timp in care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, astfel incat inclusiv cu actul normativ care sa schimbe din punct de vedere legal acest lucru, act normativ care va fi aprobat probabil in prima parte a lunii martie, astfel incat nimeni sa nu fie afectat nici de primul termen de plata si nici de ceea ce mai urmeaza. Lumea sa stea linistita”, a subliniat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.


Potrivit declaratiei pe care a dat-o ministrul de Finante, mecanismul va fi definitivat in cursul acestei saptamani.


Dupa aceea, dupa ce vom avea o discutie la nivel de Guvern si va fi agreat, apoi incepe discutia publica pe fiecare propunere in parte, sa vedem daca mai sunt si alte propuneri. Eu zic ca saptamana asta e gata mecanismul la Ministerul de Finante. Va fi o comasare de formulare pentru persoane fizice. Sunt cinci formulare de acest tip. Vom incerca o comasare la unul singur. De asemenea, cei care au depus nu o sa mai depuna aceste formulare. In cazul in care sumele din formularul initial sunt mai mari decat ceea ce vor estima pe anul in curs, adica mergem pe estimare si nu pe ceea ce s-a realizat in 2017. Nu-si va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru ca suntem in termenul legal de la ultima plata si pana in prezent. Am spus ca vom veni cu o ordonanta de urgenta exact inainte de cele 90 de zile, in asa fel incat nimeni sa nu-si piarda aceasta calitate de asigurat”, a mai adaugat Teodorovici.

Noutati contabile 1713301200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice