search
conta.ro cauta meniu
search

Ce trebuie sa faca o firma dupa deschiderea unui punct de lucru

In cele ce urmeaza, veti afla care sunt obligatiile unei societati din momentul atribuirii unui cod de inregistrare fiscala pentru un punct de lucru, potrivit specialistilor PortalCodulFiscal.ro.
 
Conform art. 32 alin. (7) din Legea nr. 273/2006 pentru deschiderea unui sediu secundar la alta adresa decat sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.

Inregistrarea fiscala a sediului secundar cu minimum 5 salariati 

Astfel, pentru inregistrarea fiscala a sediului secundar cu minimum 5 salariati aveti obligatia sa depuneti la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla punctul de lucru formularul 060 - "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru sediile secundare", insotit de o copie a certificatului de inregistrare fiscala, rezolutia de la ONRC, dovada spatiului pentru sediul secundar, declaratie pe proprie raspundere ca societatea are 5 salariati, extras Revisal, certificate constatator ONRC, in termen de 30 de zile de la infiintarea sediului secundar.

Sediu secundar cu peste 5 salariati

Societatea care are mai mult de 5 salariati la sediile secundare va primi de la ANAF, dupa depunerea documentatiei, un cod de indentificare fiscala pentru sediul secundar, care se va utiliza pentru declararea impozitului pe veniturile din salarii aferent salariatiilor de la punctul de lucru in declaratia 112. Plata aferenta impozitului pe salarii se face separate pentru sediul social pe cui ul sediului social si separate pentru punctul de lucru pe cui-ul acestuia. Plata se face in acelasi cont dar pe cui-uri diferite.
 
Desi dispuneti de cod de identificare fiscala aferent punctului de lucru, achizitiile si vanzarile punctului de lucru le faceti pe codul de tva al societatii mama.
 
Codul punctului de lucru se foloseste doar pentru declararea impozitului pe salarii.
La momentul la care platiti impozitul pe salarii, pe ordinul de plata indicati CIF punct de lucru si denumirea societatii dvs.
 
Este necesar sa solicitati acces in SPV si pentru acest nou CIF obtinut pentru sediu secundar pentru a putea vizualiza fisa de platitor.
 
De asemenea, pentru acel sediu secundar veti achizitiona Registrul unic de control.
 

Esential pentru contabili - Monografii contabile complete



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici