search

Consulta indicele preturilor de consum pentru platile anticipate in contul impozitului pe profit pentru 2020

A fost stabilit incele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit pentru 2020.


Platitorii de impozit pe profit care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, determina platile anticipate trimestriale in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se efectueaza platile anticipate.

Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic actualizeaza platile anticipate trimestriale cu ultimul indice al preturilor de consum comunicat pentru anul in care incepe anul fiscal modificat.


Declararea si plata impozitului pe profit cu plati anticipate, se face trimestrial pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata, cu exceptia platii anticipate aferente trimestrului IV care se declara si se plateste pana la data de 25 decembie, respectiv pana la data de 25 a ultimei luni din anul fiscal modificat.

Pentru anul fiscal 2020 indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual este 103,1%. Noutatea este prevazuta in OMFP 1615/2020 - Ordinul MFP nr. 1615/2020 privind indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice