search

D 110: Firmele pot recupera platile in plus sub forma de impozit pe venit prin formularul 110

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Platitorii de venit care au retinut la sursa un impozit pe venit in cuantum mai mare decat cel legal datorat si efectueaza regularizarea sumelor restituite beneficiarilor de venit cu obligatiile fiscale de acela si tip datorate in perioada fiscala in care s-a efectuat restituirea depun formularul 110 - "Declaratie de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa".
 
Formularul 110 se depune atat in cazul in care, in perioada fiscala in care a avut loc restituirea sumelor ca tre beneficiarii de venit, impozitul datorat este mai mare decat suma restituita, cat si in situatia in care suma restituita beneficiarilor de venit este mai mare decat impozitul datorat, rezultand astfel diferente de plata sau diferente de recuperat de la bugetul de stat.
 
In situatia in care in urma regularizarii rezulta diferente de recuperat de la bugetul de stat, formularul are rolul unei cereri de restituire.
 
Formularul 110 se depune pentru perioada fiscala in care s-a efectuat restituirea sumelor beneficiarului de venit de catre platitor, in cadrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere restituirea sumelor, prevazut la art. 219 din Codul de procedura fiscala.
 
In cazul beneficiarilor de venit, persoane nerezidente, care depun certificatul de rezidenta fiscala ulterior retinerii la sursa a impozitului de catre platitorul de venit, declaratia de regularizare/cererea de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa se depune in cadrul termenului de prescriptie, inclusiv in cazul in care s-a ridicat rezerva verificarii ulterioare, ca urmare a efectuarii unei inspectii fiscale.
 
Declaratia de regularizare/cererea de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre platitor.
 
Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
 
Pentru rectificarea informatiilor inscrise initial in formularul 110 se foloseste acelasi model de formular, se bifeaza "X" in spatiul special prevazut in acest scop, inscriindu-se corect toate informatiile din declaratie.
 
Declaratia de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa– formular 110 a fost aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.A.F nr.2779/2017, publicat in Monitorul Oficial cu numarul 793 din data de 6 octombrie 2017.
 
Sursa: DGRFP Craiova


Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice