search

Declaratii ANAF: 21 decembrie, termen limita pentru declararea si plata obligatiilor fiscale

Predarea contabilitatii unei SRL: Expertul contabil este obligat sa predea baza de date si in format electronic?
Termenul limita pentru declararea si plata obligatiilor fiscale este miercuri, 21 decembrie 2023, si pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de finalul de an trebuie sa ne asiguram ca toate formularele necesare sunt pregatite si depuse la timp pentru a evita amenzi si penalitati. 
 
O abordare proactiva in gestionarea declaratiilor fiscale implica organizare si atentie la detalii. Foarte important este sa va asigurati ca toate declaratiile sunt corecte si ca nu exista erori care ar putea duce la intarzieri sau probleme ulterioare.
 

21 decembrie - termenul de declarare si plata a obligatiilor fiscale

 
Baza legala o reprezinta prevederile art. 155 alineatul (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, care stipuleaza urmatoarele:
„Creantele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementeaza, scadenta si/sau termenul de declarare se implinesc la 25 decembrie, sunt scadente si/sau se declara pana la data de 21 decembrie. In situatia in care data de 21 decembrie, este zi nelucratoare, creantele fiscale sunt scadente si/sau se declara pana in ultima zi lucratoare anterioara datei de 21 decembrie.”
 
Atentie! Cu toate acestea, termenul de depunere a Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare - Formularul 390 VIES este data de 27 decembrie 2023, iar pentru depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente - Formularul 394- termenul este 03 ianuarie 2024.

Foto: pexels.com
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba de la 1 ianuarie 2024!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024