search

Depunerea Declaratiei 112 - ghid practic

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Declaratia 112 se poate depune si in format pe hartie, semnata olograf pana pe data de 25 iulie 2011, conform Ordinului nr.2215/2011 al Ministrului Finantelor Publice.

Dupa aceasta data, Declaratia 112 (Declaratia unica) poate fi depusa numai in format electronic. Primul termen de depunere exclusiv in aceasta forma este 25 august. Contribuabilii care trebuie sa completeze Declaratia 112 si sa o transmita ANAF in format electronic o pot face in doua moduri:
1. Apeland la serviciile unui contabil care va fi imputernicit sa depuna declaratia in numele contribuabilului
2. Direct de catre contribuabil, utilizand propriul certificat calificat. Utilizand acest certificat poate depune, in afara de Declaratia 112, si celelalte declaratii fiscala la ANAF si poate utiliza formularele inteligente in relatia cu ONRC.

Obtinerea certificatului calificat este o actiune simpla, care se realizeaza rapid urmand pasii de mai jos:
1. Completarea informatiilor privind contribuabilul in formularul disponibil aici: https://inregistrare.certsign.ro/index.html
2. Achitarea facturii proforma pentru contravaloarea produselor si serviciilor care sunt achizitionate
3. Tiparirea in doua exemplare a contractul primit prin e-mail dupa completarea informatiilor on-line si completarea cu optiunile clientului
4. Persoana TITULARA a contractului si certificatului digital trebuie sa se prezinte PERSONAL la unul dintre sedile certSIGN sau ale partenerilor sai: BRD, Alpha Bank sau Raiffeisen cu urmatoarele documente:
a. Copie (1 exemplar) a Ordinului de Plata conform caruia a fost achitata factura proforma pentru contravaloarea serviciului care se doreste achizitionat
b. Cele doua exemplare ale contractului semnate si stampilate in original
c. Cele doua exemplare ale termenilor si conditiilor pentru FIECARE titular, semnate in original de acesta
d. Buletinul sau Cartea de Identitate in original si in perioada de valabilitate, pentru FIECARE titular al termenilor si conditiilor
e. Copie (1 exemplar) a Buletinului sau Cartii de Identitate

Dupa parcurgerea acestor pasi, certSIGN va emite certificatele digitale si le va transmite catre titulari conform instructiunilor din contract. Odata obtinut, certificatul digital calificat trebuie inregistrat in sistemul informatic al ANAF conform procedurii descrise aici.
Pretul certificatului digital este de 47 de euro, fara TVA. Nu exista alte costuri suplimentare (taxe notariale, transmiterea documentelor prin posta, etc.) atunci cand certificatul este achizitionat direct la sediul certSIGN sau prin reteaua de parteneri. Transmiterea certificatului digital catre titular prin curier rapid este gratuita. Certificatul este valabil un an, iar pretul reinnoirii este de 30 de euro, fara TVA.
Consultati lista punctelor de lucru si a partenerilor BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank si Alpha Bank pentru afla unde se afla cel mai apropiat reprezentant certSIGN.
Contactand unul dintre reprezentantii certSIGN eliminati costurile notariale si de expediere a documentelor in vederea obtinerii certificatului digital.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice