search

Depunerea situatiilor financiare de catre microintreprinderi: clarificari ANAF

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Avand in vedere incertitudinile cu privire la acest subiect, autoritatile fiscale ofera clarificari relevante pentru contribuabili.

Depunere situatii financiare: clarificari ANAF

Pentru aplicarea in anul fiscal 2024 a sistemului de impozitare pe veniturile microintreprinderilor, in ceea ce priveste indeplinirea conditiei prevazute de art. 47 alin. (1) lit. i) din Codul fiscal, referirea la situatiile financiare anuale priveste doar persoanele juridice romane care nu au depus situatiile financiare  corespunzatoare exercitiului financiar al anului 2022 si/sau cele corespunzatoare anilor anteriori anului 2022.
 
Pentru exercitiul financiar al anului 2023, potrivit art. 36 alin. (1) lit. a) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele juridice romane depun un exemplar al situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar.
 
Termenul prevazut mai sus este aplicabil tuturor entitatilor, indiferent de sistemul de impozitare aplicabil, conform Legii contabilitatii, nefiind instituita o derogare de la acest termen pentru exercitiul financiar al anului 2023.

Foto: pixabay.com


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice