search

Documentele pentru accesarea sprijinului financiar reglementat de art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020 - telemunca

Miercuri, 20 martie 2024 - termenul limita de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare
Ordinul ministrului Muncii si Protectiei Sociale pentru stabilirea modalitatii de acordare a sprijinului financiar si a categoriilor de bunuri ce pot fi achizitionate conform art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 832 din 10 septembrie 2020.
 
 
Prin actul normativ mentionat sunt aprobate urmatoarele:
 
- categoriile de bunuri de pot fi achizitionate potrivit OUG nr. 132/2020 (Anexa1);


1. Sisteme de calcul tip laptop/notebook
 
2. Tablete
 
3. Smartphone
 
4. Echipamente periferice de intrare si iesire aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3
 
5. Echipamente necesare conectarii la internet aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3
 
6. Licente aferente sistemelor de operare si aplicatiilor software aferente bunurilor prevazute la pct. 1—3 necesare pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.
 
- modelul cererii pe care angajatorul o va depune pentru acordarea sprijinului financiar in scopul achizitionarii de pachete de bunuri si servicii tehnologice necesare desfasurarii activitatii in regim de telemunca (Anexa 2);
 
- modelul declaratiei pe propria raspundere completata de catre angajator (Anexa 3);
 
- modelul listei telesalariatilor pentru care se solicita acordarea sprijinului financiar (Anexa 4).
 
De asemenea, sunt stabilite documentele justificative pe care angajatorii trebuie sa le transmita agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la acordarea sumelor prevazute la art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020.
 
Angajatorii vor putea descarca si transmite documentele necesare acordarii sprijinului financiar, precum si documentele justificative, prin intermediul platformei aici.gov.ro.
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice