search

GOANA DUPA NOILE CASE DE MARCAT CU JURNAL ELECTRONIC

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?

Din noiembrie, toate companiile mici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie, sunt obligate prin lege sa utilizeze noile case de marcat fiscale cu jurnal electronic, altfel risca amenzi usturatoare.

De aceea, comerciantii au luat cu asalt distribuitorii de case de marcat, dar doar 20 % au intrat in legalitate, avand dispozitivele deja functionale. Zeus Service, importator unic al caselor de marcat Daisy in Romania, a inregistrat comenzi record.

”Vanzarile au crescut de 15 ori in octombrie 2018 fata de aceeasi luna a anului trecut. Noi am avut mereu stocuri suficiente pentru a acoperi cererea clientilor nostri, gratie celor 3 fabrici detinute de Daisy Tech, producatorul din Bulgaria, care functioneaza la capacitate maxima in aceasta perioada. Cele mai cerute sunt modelele Daisy Compact S si Compact M care costa 850 lei cu TVA inclus si ofera caracteristici tehnice unice pe piata”, spune Florin Bajan, director general Zeus Service.

Daisy Tech este cel mai mare producator de case de marcat fiscale de ultima generatie din Europa de Sud-Est. Compania este primul producator de case de marcat care a implementat noua generatie de dispozitive, cu GPRS integrat si posibilitatea conectarii directe la serverele administratiilor fiscale locale. In Romania detin deja 4 modele certificate.

”Romania, spre deosebire de alte tari, inca nu utilizeaza conexiunea online pentru transmiterea fisierelor fiscale direct la ANAF. Nu stim de ce, insa daca motivul este de ordin tehnic, suntem gata sa cooperam prin prisma experientei dobandite in cele 10 tari in care avem case de marcat cu jurnal electronic, a spus Lyubomir Gerasimov, director general Daisy Tech.

Schimbarea caselor de marcat vechi cu cele de noua generatie, cu jurnal electronic, are ca scop reducerea evaziunii fiscale prin conectarea directa a dispozitivelor la serverele ANAF, odata ce acestea vor fi functionale.

Chiar daca acest lucru nu s-a intamplat inca, amenzile pentru firmele care nu fac aceasta schimbare sunt intre 8.000 si 10.000 lei si pot ajunge chiar la sistarea activitatii companiei pana la intrarea in legalitate.



NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice