Guvernul a majorat la 800 de lei ajutorul pentru incalzirea locuintei - articole conta.ro
Contabilitate ïżœ Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Guvernul a majorat la 800 de lei ajutorul pentru incalzirea locuintei

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri pana la care gospodariile au dreptul la ajutor pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica si lemne, carbuni, combustibili petrolieri, anunta Ministerul Muncii.
 
Plafonul maxim al veniturilor pana la care se acorda pana acum acest beneficiu social era de 750 lei in cazul persoanelor care se isi incalzesc locuintele cu gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni sau combustibili petrolieri si putin peste 786 lei/persoana in cazul familiilor care folosesc energie termica in sistem centralizat, se mai precizeaza in comunicat.
 
In contextul in care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizatia sociala pentru persoanele varstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, masura era necesara pentru ca acestea sa poata beneficia in continuare de protectie sociala din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 - martie 2021.
 
Pentru  persoanele singure care utilizeaza energia termica in sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 1.082 lei si ramane neschimbat.
 
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se bazeaza pe testarea mijloacelor si se iau in considerare atat veniturile persoanei singure/familiei, dupa caz, cat si bunurile detinute de acestea, pana la un prag maxim al veniturilor/persoana.Asociatiile de Proprietari
- modificari majore in 2021 -


- Drepturi + Obligatii
- Contabilitate si Fiscalitate
pentru o activitate fara greseli

...vezi AICI detalii >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2020-12-03
Vizualizari: 852


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-01-21
Modificarea si completarea formularului 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” si a formularului 710 ”Declaratie rectificativa" au fost aprobate prin OPANAF nr. 51/2021. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste ca orice categorie de contribuabili poate accesa esalonarea la plata simplificata, pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligatiile fiscale principale si accesorii datorate dupa data declararii starii de urgenta.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza ca in
Monitorul Oficial nr. 33 din 12 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 14 din 7 ianuarie 2021 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 212 “Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services