search

Inlesniri la plata obligatiilor fiscale. Vezi comunicatul emis de CECCAR!

Inlesnirea la plata obligatiilor fiscale se poate aplica numai in anumite conditii, asa cum veti regasi prin cele ce urmeaza.

Prin urmare, atunci cand un contribuabil nu-si poate indeplini obligatia de a plati la termenele legale obligatiile fiscale, la cererea temeinic justificata a acestuia, organul fiscal competent poate acorda pentru obligatiile fiscale restante, inlesniri la plata, in conditiile legii.

Potrivit OUG nr. 29/2011, pentru obligatiile fiscale administrate de ANAF, organele fiscale competente pot acorda la cererea contribuabilului, inlesniri sub forma esalonarii la plata pe o perioada de cel mult 5 ani, iar pentru obligatii fiscale in suma totala mai mare de 300 milioane lei, perioada de esalonare poate fi de pana la 7 ani.

Beneficiarii esalonarii, obiectul esalonarii, conditii de acordare, garantiile ce trebuie constituite, conditii de mentinere a valabilitatii esalonarii la plata, referiri la dobanzi si penalitati, pierderea valabilitatii esalonarii la plata, executarea garantiilor si alte reglementari sunt cuprinse in OUG nr. 29/2011 si Ordinul MFP nr. 1853/2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

Intrucat in cazul pierderii valabilitatii esalonarii la plata, pe langa dobanzi, contribuabilul mai datoreaza o penalitate de 10% pentru sumele ramase de plata din esalonarea la plata acordata reprezentand obligatii fiscale principale si/sau obligatii fiscale accesorii esalonate la plata, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bihor solicita contribuabililor sa achite toate obligatiile fiscale pana la termenul de plata.

Sursa: CECCAR


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice