Inspectorii ANAF au desfasurat controale in luna iunie la peste 4.200 de contribuabili - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Inspectorii ANAF au desfasurat controale in luna iunie la peste 4.200 de contribuabili

Unul dintre obiectivele majore ale ANAF este combaterea evaziunii fiscale, un flagel al economiei care pagubeste bugetul general consolidat de resursele necesare bunei desfasurari a statului.

In acest sens, Agentia desfasoara actiuni de control menite sa indrepte sau sa sanctioneze neregulile comise de contribuabili, imbunatatind astfel gradul de conformare si colectare.
 
Astfel, actiunile de control desfasurate de inspectorii antifrauda in luna iunie 2022 au vizat peste 2000 de contribuabili, fiind cuantificate/estimate implicatii fiscale (reprezentand TVA, impozite, contributii sociale si de sanatate, alte impozite) si aplicate sanctiuni contraventionale (amenzi si confiscari) in suma totala de 83.631.345 lei, respectiv:
 
- 76.893.512 lei implicatii fiscale (estimate in cadrul a 292 de procese-verbale de control),
- 6.737.833 lei sanctiuni contraventionale (amenzi si confiscari), respectiv:
- 5.791.470 lei amenzi contraventionale aferente unui numar de 733 amenzi, au fost aplicate si 22 avertismente;
 
- 946.363 lei confiscari de numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri.
 
Totodata, au fost inaintate organelor de urmarire penala 20 acte de sesizare, valoarea prejudiciilor insumand 115.609.494 lei.
 
Suspendari de activitate au fost dispuse la un numar de 28 contribuabili, din care la
25 de contribuabili pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (21 suspendari pentru nedotare AMEF, 4 suspendari pentru neutilizare AMEF) si la 3 contribuabili pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015.
 
Ca urmare a controalelor antifrauda efectuate, structurile DGAF au propus pentru
declarare in inactivitate fiscala un numar de 5 contribuabili, fiind emise avize in acest sens, comunicate organelor fiscale competente.
 
De asemenea, ca urmare a 2.223 de controale efectuate de structurile de inspectie fiscala la contribuabili persoane juridice si fizice in luna iunie au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala de peste 213 milioane lei, fiind instituite 31 de masuri asiguratorii ce depasesc 36 milioane lei. Organelor de urmarire penala le-au fost inaintate 18 sesizari, pentru prejudicii in cuantum de 16,12 milioane lei. Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta - www.conta.ro
Data: 2022-07-18
Vizualizari: 2155


  Alte ContaArticole
postat la: 2022-08-10
Daca te-ai decis ca e timpul sa infiintezi o firma insa nu stii de la ce sa pornesti, poti solicita ajutor. Gaminvest iti pune la dispozitie acest serviciu, care te poate indruma catre solutia buna pentru afacerea ta. In functie de ceea ce iti doresti sa deschizi, respectiv PFA sau SRL, specialistii te vor ajuta cu unele dintre cele mai bune sfaturi si eficienta a serviciului in doar 4-5 zile lucratoare. Solicita ajutor pentru infiintarea firmei dorite! Citeste mai mult ...
postat la: 2022-08-09
ANAF a publicat un nou buletin cu noutati legislative – nr. 28 din 3 august 2022. Citeste mai mult ...
postat la: 2022-08-05
AJFP Ialomita informeaza contribuabilii interesati ca a fost modificata Procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind factura electronica RO e-factura, precum si de primire si descarcare a facturii electronice de catre destinatarii facturii electronice emise in relatia B2G (relatia dintre un operator economic si autoritati contractante, respectiv entitati contractante). Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2022. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services