search

La ce ajuta un bulldog?

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Vineri m-a facut de ras presedintele.
Cand am mers in concediu in Spania, mi-a fost rusine ca vorbeam romaneste pentru ca domnul din spatele meu s-a urcat beat in avion si apoi a mai baut si apoi a pupat stewardesa de fiecare data cand a trecut pe langa el. Mi-a mai fost rusine, atunci cand mi-am auzit presedintele vorbind despre Olanda si olandezi. Spunand ca au legalizat drogurile din neputinta, si la fel si prostitutia. Am prieteni olandezi si mi-a fost rusine cand m-am gandit ca ei au auzit despre discursul presedintelui meu.

"Romania are Albita, ei au Rotterdam.
Nu Albita este poarta de intrare a tigarilor si a alcoolului, a drogurilor de contrabanda.
Nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia. Romania lupta, asa cum poate, impotriva prostitutiei.
Nu Romania a legalizat consumul de droguri. Romania lupta, asa cum poate, impotriva consumului de droguri."

Si nu s-a terminat aici. Prins la cumparaturi, presedintele nostru ne-a recomandat sa nu mai cumparam zarzavaturi olandeze. Al meu, al nostru, al celor care, prezenti sau nu la urne am facut posibil ca domnul Traian Basescu sa ne fie presedinte.

Sunt convinsa ca ne-am saturat toti de discursuri care nu prea zic mare lucru. Doar asa e in diplomatie, vorba bancului cu fusta: sa arate cat sa intelegi ceva, dar sa acopere esentialul. Sunt convinsa ca multi dintre noi s-au saturat sa fie discriminati in aceasta familie europeana, care inca nu ne da cheia. Cred ca facem lucruri de valoare si nu meritam sa fim judecati dupa aceia dintre noi care au plecat si au furat sau cersit, care au fost trimisi acasa cu coada intre picioare.

Dar (si stiu ca acum ma repet), cu intuneric nu faci lumina.

Cui foloseste declaratia presedintelui Romaniei? La ce ajuta parada asta de agresivitate? Sa ne vada olandezii ca pe un partener egal de discutie? Sau sa-i speriem? Sau sa ne vada cei care de fapt ne sustin ce stim sa demonstram?

Cei care ne sustin, deja ne sustin. Cat despre olandezi, ei bine, ei olandezii sunt pe locul trei in clasamentul portofoliilor financiare detinute in Romania de nerezidenti, au grupul cel mai bine organizat si reprezentat de investitori in entitati economice locale.
In cluj, in vara lui 2011, Dutch BusinessClub avea 39 de membri, iar printre ei se numarau: ING, PriceWaterhouse Coopers, Banca Transilvania, Friesland Foods (sau iaurturile cu traditie de la Napolact).
Asa ca n-as zice ca olandezii nu ne cunosc. Sau ca nu sunt constienti de cat suntem sau nu de corupti. Ei vin, ne viziteaza, investesc, se lupta cu spagile, si continua sa vina, si mai vin si pe filiere umanitare si construiesc case si fac actiuni de caritate.

Si nu sunt ei cu totii de acord cu ceea ce face guvernul lor prin blocarea accesului Romaniei la Schengen. Si considera ca e o masinatiune politica sustinuta de dreapta, care vrea sa protejeze piata muncii de acccesul imigrantilor romani.

Dar presedintele nostru nu da dovada de mai multa minte decat generatorii de glume care ne umilesc prin cantece sau comentarii publice.
Sau poate ca vrea sa transmita ceva electoratului din tara. Poate acelasi lucru pe care il spune in Turcia, romanilor de acolo: "Poate vreti sa stiti cateva lucruri de la mine despre Romania, ca daca va uitati la televiziunile noastre veti vedea dezastrul pravalindu-se peste noi si pesimismul care ne ingroapa. Nu stam mai rau decat altii, as spune dimpotriva".
Sa devenim noi agresivi nu ajuta. Agresivitatea nu ajuta nici macar atunci cand ai un atu in negociere. E urata si nu face decat sa confirme ceea ce vrem sa infirmam despre noi.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice