Lege noua pentru expertii contabili si consultantii fiscali - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Lege noua pentru expertii contabili si consultantii fiscali


O noua lege modifica clasificarea activitatilor desfasurate de experti contabi, consultanti fiscali, auditori, evaluatori si practicieni in insolventa. Prin Legea nr. 149/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 257 din 9 mai 2013, se modifica mai multe acte normative referitoare la activitatile de expertiza fiscala, de evaluare a bunurilor, de audit financiar, de consultanta fiscala si de practician in insolventa.

Se stabileste astfel ca orice activitate complementara poate fi efectuata numai in cazul in care persoanele respective sunt calificate in acest sens si sunt membri in organizatiile care coordoneaza profesiile in cauza:

-    expertii contabili pot efectua activitatile de audit financiar, consultanta fiscala si evaluare numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de auditor financiar, consultant fiscal sau evaluator autorizat, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

-    evaluatorii pot efectua activitatile de expertiza contabila, audit financiar, reorganizare judiciara si lichidare, precum si consultanta fiscala, numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil, auditor financiar, practician in insolventa sau consultant fiscal, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

-    auditorii financiari pot efectua activitatile de expertiza contabila, evaluare, reorganizare judiciara si lichidare, precum si consultanta fiscala, numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil, evaluator, practician in insolventa sau consultant fiscal, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

-    consultantii fiscali pot efectua activitatile de expertiza contabila si audit financiar numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil sau auditor financiar, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective;

  practicienii in insolventa pot efectua activitatile de expertiza contabila, evaluare si audit financiar numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil, evaluator sau auditor financiar, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

Prin noile prevederi se stabileste ca expertii contabili sunt obligati sa dobandeasca si calitatea de evaluator autorizat, urmand sa fie inscrisi in Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania.

Examenul de stagiu de pregatire in vederea obtinerii calitatii de expert contabil consta intr-un examen scris la urmatoarele discipline: contabilitate, fiscalitate, drept. evaluarea economica si financiara a intreprinderii, audit, expertiza contabila, doctrina si deontologia profesiei contabile.

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Oana Margulescu - www.conta.ro
Data: 2013-05-14
Vizualizari: 2946


  Alte ContaArticole
postat la: 2022-05-19
A aparut in Monitor OUG 67/2022 care prevede ca firmele de curierat vor fi nevoite sa anunte la Fisc platile ramburs pe care le fac romanii pentru cumparaturile online.  Citeste mai mult ...
postat la: 2022-05-12
AJFP Prahova reaminteste contribuabililor ca vineri, 20 mai 2022, este termenul de depunere pentru formularele fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare.  Citeste mai mult ...
postat la: 2022-05-12
Incepand de la 1 iulie 2022, utilizatorii sunt obligati sa declare in Sistemul RO e-Transport, datele referitoare la transporturile de bunuri cu risc fiscal ridicat, conform OUG 41/2022. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2022. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services