search

Modificari accize in Codul fiscal. Ce modificari a adus OG 16 din 2013?

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute


Va prezentam reglementarile actuale din Codul fiscal in ce priveste TITLUL VII - ACCIZE SI ALTE TAXE SPECIALE, ca urmare modificarilor aduse de OG nr. 16/2013 si OG 28/2013*

*Modificarile introduse prin OG 28/2013 au fost mentionate in dreptul articolului

Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de OG nr. 16/2013


ART. 210 Scutiri


(3) Beneficiaza de regimul de restituire a accizelor virate bugetului de stat si operatorii economici, pentru cantiatile de cafea achizitionate direct de catre acestia dintr-un stat membru sau din import, care ulterior sunt livrate catre un alt stat membru, sunt exportate ori returnate furnizorilor.

(4) Pentru produsele prevazute la art. 207 retrase de pe piata, daca starea sau vechimea acestora le face improprii consumului ori nu mai indeplinesc conditiile de comercializare, accizele pl#tite se restituie la cererea operatorului economic.


Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de OG nr. 16/2013
in vigoare incepand cu data de 1 septembrie 2013



OG 28/2013, pct. 5:
La articolul 210, alineatul (3) se modifica:


"(3) Beneficiaza de regimul de restituire a accizelor virate bugetului de stat si operatorii economici, pentru produsele prevazute la art. 207 lit. a) - c) si f) - l), achizitionate direct de catre acestia dintr-un stat membru sau din import, care ulterior sunt livrate catre un alt stat membru, sunt exportate ori sunt returnate furnizorilor."

Art.210, alineatul (4) se modifica (OG 16/2013):

"(4) Pentru produsele prevazute la art. 207 lit. a) - e) retrase de pe piata, daca starea sau vechimea acestora le face improprii consumului ori nu mai indeplinesc conditiile de comercializare, accizele platite se restituie la cererea operatorului economic."

Toate modificarile pot fi consultate aici.

Sursa: DGFP Brasov



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice