search

Modificari legislative privind comercializarea produselor accizabile - produse energetice, bauturi alcolice si/sau tutun prelucrat

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute


ANAF informeaza toti operatorii economici ca la data de 20.12.2016 expira termenul limita de depunere a cererilor de inregistrare privind eliberarea atestatelor pentru distributie si comercializare in sistem angro sau en detail de  produse energetice si a atestatelor pentru distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat.

Comunicatul tine astfel cont de reglementarile OpANAF nr. 2329 privind modificarea si completarea OANAF nr. 1849/17.06.2016 pentru aprobarea Procedurii si conditiilor de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produsele energetice- benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, precum si pentru  modificarea  Ordinului presedintelui ANAF nr. 1850/17.06.2016 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a activitatii de distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare".               

Avand in vedere cele de mai sus, ANAF Galatia atrage atentia ca la data de 20.12.2016, atestatele emise anterior isi pierd valabilitatea.

         Totodata, se mentioneaza ca desfasurarea activitatilor de distributie si comercializare angro a bauturilor alcoolice si tutunului prelucrat si activitatilor de comercializare in sistem angro si/sau en detail a produselor energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat, precum si  a biocombustibililor fara detinerea unui atestat poate constitui infractiune sau contraventie.      




Noutati contabile 1713646800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice