search

Nou formular de la ANAF pentru Split TVA!

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF

Contribuabilii care opteaza pentru aplicarea mecanismului de plata defalcata TVA sau split TVA in perioada 1 octombrie 2017 - 31 decembrie 2017 vor avea la dispozitie Formularul 086 - "Notificare privind optiunea de aplicare a mecanismului de plata defalcata a TVA", pe care ANAF il supune dezbaterii publice printr-un proiect de ordin pe care il puteti consulta aici.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA completeaza in doua exemplare, dintre care unul se depune la ANAF sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire.

Potrivit art. 22 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata TVA sau split TVA, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pot opta pentru plata defalcata TVA in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 notificand organul fiscal competent in acest sens.
Reamintim ca incepand cu data de 1 ianuarie 2018 aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA devine obligatorie

Va invitam sa descoperiti si Ghid Split TVA 2017. Cum va functiona sistemul de plata defalcata TVA in care veti descoperi toate noutatile privind plata defalcata a TVA!

 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice