search

O noua emisiune Fidelis de titluri de stat, lansata de MFP

Ministerul Finantelor a informat ca lanseaza o noua emisiune Fidelis de titluri de stat pentru populatie in perioada 13 septembrie - 01 octombrie 2021.

Persoanele fizice rezidente si nerezidente, cu varsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si B.R.D. – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 3,25% si respectiv de 3,75%, iar cele in euro au scadenta de 5 ani si dobanda anuala de 1,60%. Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de Euro pentru emisiunea in Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

"Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat destinate populatiei prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie sa stie ca acest instrument de economisire ofera dobanzi avantajoase si este un mijloc de economisire atractiv atat in lei cat si in euro, pentru care nu se percep comisioane in procesul de subscriere, iar castigurile de capital si a veniturilor din dobanzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat in cadrul acestui program, Ministerul Finantelor isi reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice optiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finantare a statului" , a precizat Dan Vilceanu, ministrul Finantelor.

Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara.

Detinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare si care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Informatii privind termenii si conditiile financiare aferente emisiunii in cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finantelor (www.mfinante.gov.ro) si institutiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro;www.bcr.ro; www.brd.ro/mfp; www.bvb.ro).

Noutati contabile 1710885600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice