search

OANAF 2224 din 2013. Cine va depune Declaratia 311?

Monografie contabila arenda in natura: studiu de caz

Regasiti mai jos situatiile in care suntem obligati sa depunem Declaratia 311, in conformitate cu prevederile actuale cuprinse in OANAF 2224/2013.

1. Persoana impozabila al carei cod de TVA a fost anulat din oficiu de organul fiscal conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal:

- pentru a declara TVA care trebuie platita, care a fost colectata prin facturarea cu TVA a operatiunilor taxabile desfasurate incepand cu data anularii codului de TVA si pana la data reinregistrarii in scopuri de TVA (inclusiv pentru livrarile de bunuri prin organele de executare silita

- plata TVA colectata se face de organul de executare), precum si pentru achizitiile de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt persoane obligate la plata TVA (de exemplu: achizitii intracomunitare de bunuri, servicii intracomunitare primite, achizitii de bunuri supuse taxarii inverse conform art. 160), pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea TVA.

[art. 11 alin. (1^1), (1^3), art. 153 alin. (9^1) lit. d) teza a 4-a, art. 156^3 alin. (10) lit. a) Cod fiscal, pct. 80^1 alin. (2) norme]

- a se vedea materialul informativ "Situatii in care organul fiscal anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".


2. Persoana impozabila al carei cod de TVA a fost anulat din oficiu de organul fiscal conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau la cerere conform art. 153 alin. (9) lit. g) si care a aplicat sistemul TVA la incasare:

- pentru a declara TVA care trebuie platita, care a fost colectata pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate inainte de anularea codului de TVA, dar a caror exigibilitate intervine in perioada incepand cu data anularii codului de TVA si pana la data reinregistrarii in scopuri de TVA, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea TVA.

[art. 156^3 alin. (10) lit. b), alin. (10^1 ) Cod fiscal, art. 134 alin. (4^1 ), art. 134^2 alin. (7) lit. b), pct. 16^2 alin. (21) lit. b)]

- a se vedea materialul informativ "Ajustarea TVA dedusa la iesirea din evidenta ca platitor de TVA la cerere"si "Situatii in care organul fiscal anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".


TVA-ul de plata rezultata se plateste in contul 20.10.01.01.01 "TVA incasata pentru operatiuni interne".



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice