search

Politica dupa Apostu. Gestionarea unui dezastru

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?
Clujul este grav afectat, inca nu-si revine din socul arestarii primarului Sorin Apostu. Opozitia ataca problema marginal, mai mult de ochii lumii. Ii cer demisia lui Sorin Apostu, dar nu se arata pregatiti pentru alegeri anticipate. Recent, organizatia PSD Cluj, sub presiunea evenimentelor, s-a gandit sa-l recupereze pe Ioan Rus, rechemandu-l in partid. Numai ca relatia lui Ioan Rus cu PSD si rolul lui se transeaza la Bucuresti, nu la Cluj, iar acolo tensiunile sunt in floare. Din meciul de la centru, inca nu a iesit un invingator clar, nu se stie cine gestioneaza cu adevarat puterea nici acolo. Are sau nu valoare ce promite Ponta?

In plus, personal, cred ca Ioan Rus este ca multi dintre noi, satul de politica. In ultimii ani si-a vazut de afaceri, a stat departe de conflictele locale si rarele sale aparitii i-au intarit imaginea de out-sider. Nu stim daca e dispus sa renunte la ea.

Nici PNL nu pare destul de pregatit pentru o confruntare electorala. Cazul Nokia l-a pus recent pe Marius Nicoara (candidatul declarat, la Primaria Cluj) intr-o situatie delicata. I s-a reprosat semnarea unui contract cu aceasta companie prin care o favoriza excesiv, in detrimentul partii romane.

PDL este in centrul acestei crize si face fata cu greu provocarii. Prima tentatie a fost sa se solidarizeze in jurul lui Sorin Apostu, dovada mesajul vizitei lui Emil Boc la Cluj. Pasul urmator a fost o incercare de desolidarizare prin declaratia lui Ioan Oltean, secretarul general al PDL, care a spus ca Apostu isi va da demisia din functie daca va ramane in arest.

Acum se asteapta a treia mutare si anume, ce va face Apostu? Va demisiona lasand calea deschisa spre alegeri anticipate, sau va ramane suspendat, iar Primaria poate functiona cu un interimat pe mai multe luni de zile.

In cazul interimatului prelungit s-ar pastra un calm aparent, cu riscul ca rana acoperita cu un plasture nesterilizat sa se cangreneze. Aici, evident, numai de PDL depinde ca gestionarea crizei sa-l scoata la liman sau sa-l scufunde mai adanc. Daca iese acum in fata electoratului, ar castiga doar daca ar avea un candidat extrem de bun, un candidat puternic.

Iar conducerea partidului s-ar detasa de subiectul coruptie. Daca ar putea dovedi ca are rezerve umane si ideologice si este dispus sa faca eforturi pentru a oferi Clujului o solutie viabila, poate ca electoratul ranit de lovitura data lui Apostu, s-ar consola cu o noua oferta. Clujenii au primit arestarea lui Apostu si ca pe o lovitura in orgoliul lor local. Poate ca, din dorinta de a contribui la repararea a ce s-a defectat, ar opta pentru o solutie rapida.

Avem acum un moment unic in istoria Clujului, o criza in care politicienii sunt pusi in fata unui examen extrem de important. Acum isi dau proba maturitatii si bunei credinte, acum vom vedea cat de bineintentionati sunt in gestionarea dezastrului.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1713992400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice