search

Procedura revocarii accesului la serviciul de depunere online

Impozit pe profit: ce trebuie sa stiti despre recuperarea pierderilor fiscale din 2024


Revocarea accesului la serviciul de depunere online include doua posibilitati distincte: revocarea solicitata de titularul certificatului si revocarea solicitata de o alta persoana.  

1. Revocarea este solicitata de titularul certificatului

Daca revocarea dreptului de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online" se solicita de titularul certificatului calificat, atunci acesta completeaza formularul 151 "Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaratii online", care se descarca de la adresa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/cerere_151_2009.pdf. Cererea se listeaza, se semneaza de titularul certificatului si de catre contribuabil, se scaneaza si se transmite prin e-mail la adresa admin.portal@mfinante.ro.
 

2. Revocarea este solicitata de o alta persoana

Daca revocarea dreptului de utilizare a serviciului se solicita de o persoana diferita de persoana pentru care acest drept a fost obtinut, formularul 151 se depune in format hartie, semnat si stampilat de catre contribuabil, la unitatea fiscala in a carei raza contribuabilul isi are domiciliul fiscal.

Cererea va fi insotita de:

- actul de autorizare a functionarii contribuabilului, in original si copie;

- documentul de identitate al persoanei care solicita revocarea certificatului digital, in original si copie;

- imputernicire eliberata de contribuabil, din care rezulta dreptul solicitantului de a revoca dreptul de utilizare a serviciului Depunere declaratii online.

Atentie! Prin formularul 151 nu se anuleaza certificatul digital, ci doar dreptul de acces la serviciul de depunere declaratii fiscale online.

Persoanele interesate pot consulta website-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Informatii depunere declaratii/ Instructiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor.

Sursa: DGFP Valcea




Noutati contabile 1714078800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice