search

The Land of You-Are-Wrong. Noi avem unele dubii

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF
Ei, uite ca aici suntem! Intr-un tren inghetat din care nu mai putem cobori, ca nici in tarile din jur nu mai sunt cainii cu covrigi in coada (cum n-au fost niciodata), n-avem decat sa mergem inainte, ca orbii. De pe sinele astea mergem doar incotro ne duce trenul.

Din cand in cand, conductorul iese in fata vagonului si face declaratii de presa, ne da vesti despre starea natiunii. Vin si baietii cu ziarele, dar ce se scrie pe acolo este tot mai putin crezut de pasagerii inghetati din tren, despre care unii spun ca ar fi, de fapt, vapor. (Vedeti, si aici lucrurile nu sunt chiar asa cum par!)

Ce te izbeste in primul rand, in trenulcareedefatvapor, este suspiciunea, neincrederea, un fel de sictir amestecat cu istetime: orice s-ar spune, nimeni nu mai crede pe nimeni, fiecare are alt adevar.

A fost condamnat Remes, baiatul ala cu caltabosii, zice un cetatean. Du-te ba de-aci, condamnat pe dracu’, ii dau ei drumu imediat, gasesc o portita. Si Muresan e cu el, in aceeasi oala, zice omul mai departe, pai vezi, replica celalalt, doi la fel, deodata, nu-ti miroase?! E pentru prosti, sa le dai impresia ca se face dreptate! Ca se lucreaza!

N-apuca sa vina ceaiul, ca vine alta stire, asta-i bomba-bomba! Avem alt rege! De azi de pe la 3 avem alt rege! Ce face, ba, ce avem? Pai cat sa fi dormit noi ba, ca sa avem al rege cand ne sculam? 21 de ani, raspunde omul cu vestea, atat a durat procesul. S-a judecat si la Teleorman! Hait, ca aici m-ai dat gata, pai de cand face ma Teleormanul, asta pe care-l vezi tu pe ferestra, regi? Asta-i asa, ca sa-i ameteasca de cap pe intelectualii aia filfizoni care cica strigara prin piete ca-l vor pe rege. Uite ca le inchide gura! Cand o sa-i intrebe, care rege puisor, tu pe care rege-l vrei? Paaai.... No, vezi? Lasa-ma cu regii tai!

Dar cu Ponta in America, ce ziceti, o fi bine? Care America, bai baiatule, vede Ponta America cum o vede si fi-mea! Din autocar, bai, i se face turul pe la Casa Alba, pe la statuia Libertatii, i se da un pliant si fuga-acasa, ca mai ai treaba si pe acolo! Bai, voi credeti ca americanii aia n-or avea alta treaba decat sa-i primeasca pe toti gugumanii de pe la noi. Sta unu’ la usa la Obama si zice: a sosit Mircea Geoana, din Romania! A sooosit Traian Basescu, din Romania, a sooosit... vezi, daca se mai duce si Ponta, zice ala, dar a mai ramas careva in Romania? C-am auzit ca au si ei zapezi... ceva treaba!

Si, ce zapezi bai, zapezile mamei lor! Pai nu vezi ce minciuni baga la televizor? Ca sunt troiene pana la streasini, ca mor oamenii inghetati, ca nu ajung masinile, dar cine filmeaza? Satelitul? Nu unul cu masina? Iar ei, ei stau la carciuma, joaca ping-pong cu alde Tolontan!

Lasa-l tu in pace pe Tolontan!, vezi ce zice si ala de la ei, al lui Toader, ca au baut un pic mai mult oamenii si gata!, s-au dus pe copca, ce sa le faci?! Nu ti-a spus si premierul, naiba sa-i ia de lenesi ca stau in case si asteapta sa-i scoata militarii, n-ar pune unul mana pe lopata! În tara asta, numai minciuni, bai frate, numai minciuni! Nu mai poti sa crezi nimic! Sa te feresti si de oglinda, ca cine stie ce vezi!

Spre seara, pica si bomba cea mai tare. Tocmai cand oamenii picoteau, iar trenul se legana usor ca rama prin nameti, pica bomba! Auziti bai, fratilor, cica ala micu’ de vorbeste nemteste, care a venit in locul lui Boc, ar fi – na, ca nu stiu cum sa-i zic!... Homo, bai, homo! il ajuta altul, a spus la radio (el are casti), cica asa ar fi zis unul in Senat.

In Senat?! Întrebarea se lasa grea peste trenul nostru, care nu mai stii unde se duce si cand va ajunge. Despre asa ceva se discuta acum in Senat?, intreaba un domn serios de langa ferestra. Toti tac si fiecare gandeste ca nu exista subiect pe care sa-l fi discutat ei, pana au dat ocol pamantului, cu trenul lor hodorogit, asupra caruia sa nu aiba unele dubii.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice