CORINA_BC, la May 3 2009, 12:45 AM, a spus:
banuiesc ca functia de baza va fi cea de 8 h...
da, daca asa o declari tu la firma respectiva si te sfatuiesc sa o declari asa fiindca iti va fi mai usor sa ascunzi primul ctr. (acela de o ora), altfel isi vor da seama ca mai un ctr de munca undeva de vreme ce nu ai fct de baza la ei
intrebarea mea este: ce trebuie sa fac ca sa nu stie noul meu angajator despre celalalt contract? sunt obligata sa-i spun?
nu esti obligata sa-i spui, nicidecum, si nu trebuie sa faci absolut nimic decat sa-ti tii gura fata de toata lumea - inclusiv fata de colegi
ce alte obligatii am in cazul asta pentru primul meu contract de munca?
aceleasi ca si pana acum, numai ca avand fct de baza in alta parte (la noul ctr) vei plati mai mult imp. pe salariu fiindca nu mai ai deducerile la primul ctr. ci la al 2-lea.
stabilirea fct de baza se face pe baza de decl. pe proprie raspundere, la ambele locuri de munca., asa ca fa 2 astfel de decl. spre a fi puse la fiecare dosar de personal in parte. modelul pt. firma ta il gasesti la capitolul de "modele fisiere...", iar pt firma cu 8 ore cred ca au ei deja, dar e acelasi ca informatii continute.
sugestie : daca nu-ti mai trebuie primul ctr. (cel de 1 h), suspenda-l cel putin (pt. motive personale), sau inchide-l cu totul (de ce il mai tii ?? )
numai bine.
atentie : la prima optiune din declaratie " 1. AM/ NU AM ALTE SURSE DE VENIT SUPUSE IMPOZITULUI PE VENITUL GLOBAL, " declari
la ctr de 8 h ca nu ai si
la cel de 1 h ca ai, da ?
astfel, la cel de 8 h ti se va face fisa fiscala 1 (ca pt. asta trebuie sa zici, ca sa stie ce FF sa-ti faca) si la cel de 1 h iti vei face FF2, ai inteles Corina ?
daca ai pers. in intretinere, declara asta tot la ctr. de 8 h, din motivele expuse mai sus.
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 03 May 2009 - 03:42 PM