Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Impozit profit - Sponsorizare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 14

Salt la continut

Impozit profit - Sponsorizare

396 replies to this topic

#261 sorinabarb

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 19 September 2008 - 10:21 AM

Va rog sa-mi raspundeti si mie intr-o problema legata de naveta. Locuiesc in Cernavoda dar lucrez la o firma din Constanta. Directorul meu nu stie ca locuiesc acolo, de fapt nu prea il intereseaza, dar eu imi platesc singura costul transportului care se ridica la 270 RON pe luna. As vrea sa stiu daca ii spun sa imi deconteze abonamentul, ar avea motive sa refuze? Intrebarea mea este decontul abonamentului este o cheltuiala deductibila dpdv contabil? Sau este o cheltuiala suplimentara pt angajator? Va rog sa-mi raspundeti! Multumesc!

#262 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 19 September 2008 - 10:48 AM

Cheltuielile cu transportul de la domiciliu la locul de munca (si invers) este o cheltuiala deductibila in limita unui abonament, dovedit cu abonament sau bilete. Dar firma nu e obligata sa accepta decontarea transportului. Firma nu pierde nimic dar patronii pierd din profit.

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#263 cristianamatache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 292 Postari:

Postat 21 September 2008 - 07:02 AM

am si eu o situatie asemanatoare.

In urma cu 2 saptamani am primit telefon de la firma unde avem leasing operational ca nu s-a achitat un RCA. In ctb nu am prinsa acea factura asa ca sunt nevoita sa o inregistrez acum. Eu am Bagat-o pe un 613 nedeductibil=401 la valoarea totala (cheltuiala +TVa) dar din ce am citit mai sus imi dau seama ca nu e bine. Eu fac raportari catre Germania si trebuie neaparat sa corectez pana pe 1 asa ca va rog sa ma sfatuiti unde ar f mai bine pentru ca si aici s-au repartizat si distibuit dividendele.

Aceasta postare a fost editata de cristianamatache: 21 September 2008 - 07:03 AM

#264 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 21 September 2008 - 01:37 PM

pt exercitarea dreptului de deducere al TVA cititi in acest topic postarea nr 2 - sdnr: http://www.conta.ro/...showtopic=30593
referitor la cheltuiala aferenta anului trecut, studiati omf 1752/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, resp. 2374/2007 la paragraful corectarea erorilor contabile, dupa cum a subliniat si Lexiroxi.
deci, nu este corect 613 = 401 ci 1174 = 401. pt TVA va lamuriti citind art 147 indice 1 (vezi link-ul de mai sus). Daca nu doriti sa deduceti TVA nu cred ca statul se supara, dar nu este corect.
refaceti calculele aferente anului trecut pentru a stabili profitul final, reveniti asupra repartizarii dividendelor - se reia procedura initiala, dar la nivel de corectii.
Madalina

#265 violetamargareta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 September 2008 - 10:30 AM

Citeaza

Am și eu o problema. Societatea la cre lucrez vrea să stimuleze angajații prin plata unor bonusuri, pe langa salariile de baza, afrente contractelor individuale de muncă, aceste bonusuri reprezintă procent din vanzari. Mă interesează dacă aceste bonusuri sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit. Aștept un răspuns. Vă mulțumesc.

#266 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 22 September 2008 - 11:20 AM

Orice sume suplimentare primite de angajati de la angajator in legatura cu munca lor sunt venituri de natura salariala. Desigur ca ele sunt cheltuieli deductibile fiscal daca se adauga la salariul de baza, formand salariul brut, din care se retine impozitul pe venit si celelate contributii: CAS, sanatate, somaj, iar angajatorul plateste si el contributiile aferente fondului de salarii brut.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#267 ics21

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 23 September 2008 - 12:19 PM

Buna,

Am o problema, am intrat in ceata in legatura cu un contract de sponsorizare....

A venit la firma un agent de la politie cu un contr. sp. ca sa sponsorizam "ceva". Sefii mei au alocat sponsorizarea dar nu au primit decat contractul...nici o chitanta, nimica.

Ati mai auzit de asa ceva?oare pot sa bag in casa acest contract drept plata? Si pe baza contractului pot sa scot banii din casa>?

Eu pana acum cand am efectuat sponsorizare am primit chitanta, dar ci ca politia nu are chitanta...deci nu poate sa-mi dea una...?!

#268 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 23 September 2008 - 01:10 PM

dar cand incaseaza amenzi nu dau chitanta? :thumbup:
parerea mea este ca tb sa va elibereze chitanta. faptul ca s-a incheiat un contract nu inseamna ca s-a si indeplinit obiectul specificat.
Madalina

#269 stroetania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 06 October 2008 - 05:36 PM

da este neimpozabil dupa cum se vede si in norma articolului 20 lit c<sunt considerate venituri neimpozabile veniturile prin care se recupereaza chletuielile pentru care nu s au acordat la momentul efectuarii lor,cum sunt :rambursarile de impozit pe profit platit in perioadele anterioare....>
eu zic ca este destul de clar desi nu am o experienta vasta,astept alte pareri

#270 stroetania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 08 October 2008 - 06:42 PM

buna,
am si eu o rugaminte sa mi spune daca programele acestea de contabilitate calculeaza ele singure impozitul pe profit si cum ce conturi ar trebui adunate si scazute ca sa calculeziprofitul brut fiscal(metoda babeasca)eu fac doar contab primara si sunt tare curioasa .Am gasit eu formula teoretica a profitului dar as vrea sa vad ceva mai practic
va provoc!

#271 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 08 October 2008 - 10:20 PM

Draga Tania, te rog sa postezi intr-un topic potrivit.
De asemenea, rog colegii-membrii forumului- sa nu mai incurajeze astfel de actiuni.
Multumesc pt. intelegere.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 October 2008 - 10:20 PM

Madalina

#272 blonda

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 09 October 2008 - 10:56 AM

vreau si eu un raspuns va rog daca o firma are doi ani la rand pierdere ,inregistrata pe 117=67200 de ex. iar acum in semestrul 2 am vandut o cladire si am 121 credit 128900 impozitul meu datorat este 128900-67200*16%? cum fac ca nu am mai trecut prin situatia asta si nu stiu cum sa declar impozitul

#273 PasareaPhoenix

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 181 Postari:

Postat 09 October 2008 - 01:09 PM

La fiecare termen legal de calcul al impozitului pe profit poti scadea din baza impozabila pierderea fiscala din anii precedenti, pe care o gasesti in declaratia 101 din anul 2007(in cazul tau).

#274 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 09 October 2008 - 01:11 PM

Daca 67200 reprezinta pierdere fiscala - vezi Registrul de evidenta fiscala - calculul ar fi corect. Apoi declari si platesti cat rezulta din calcul.
Banuiesc ca sumele pe care le-ai dat sunt informative, in sensul ca la calculul impozitului baza impozabila are in vedere chelt. si venit. de la inceputul anului pana la 30 sept.
Madalina

#275 stroetania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 09 October 2008 - 06:42 PM

rspunsurile de genul acesta vin chiar foarte repede..........................dar cele la obiect..........multumesc oricum

#276 stroetania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 09 October 2008 - 06:44 PM

buna,
am si eu o rugaminte sa mi spune daca programele acestea de contabilitate calculeaza ele singure impozitul pe profit si cum ce conturi ar trebui adunate si scazute ca sa calculeziprofitul brut fiscal(metoda babeasca)eu fac doar contab primara si sunt tare curioasa .Am gasit eu formula teoretica a profitului dar as vrea sa vad ceva mai practic
va provoc!

#277 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 13 October 2008 - 10:04 PM

as dori sa comentam putin articolul 34 alineat 7 din codul fiscal.

am recitit acest articol si consider ca inecepand cu 2008 prin eliminarea unei singure litere din text se schimba modul de calcul al impozitului pe profit.

totusi as vrea sa ma mai consult cu cativa colegi.

Am vorbit la administratie, nu au fost in stare sa imi dea o explicatie logica dar sustin ca se calculeaza la fel ca in 2007, adica prin aplicarea coeficientului la profitul fiscal si nu cel contabil.
eu consider ca asa cum arata acum (7) : se calculeaza la profitul contabil.
ei sustin ca (7) este valabil numai pentru (1) lit a, ori tocmai aceasta litera a) nu mai apare in textul actual.

pentru o discutie mai aprofundata ma puteti gasi la firmarom@yahoo.com

:thumbup:

#278 cristianamatache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 292 Postari:

Postat 15 October 2008 - 11:04 AM

Vezi postareamadalinab, la Sep 21 2008, 02:37 PM, a spus:

refaceti calculele aferente anului trecut pentru a stabili profitul final, reveniti asupra repartizarii dividendelor - se reia procedura initiala, dar la nivel de corectii.

am refacut asa:

1174=401....valoare fara tva
4426=401....valoare tva pe care mil de duc luna asta

o sa fac corectie la 101, dar nu stiu daca e cazul sa revin asupra repartizarii dividendelor pt ca nu am repartizat totul....mai am in 1171 cateva miliarde si cred ca se poate regla de aici....

To de anul trecut mai am si niste facturi electrica, rebu, distrigaz pe numele proprietarului (cladirea este inchiriata). Aici pot deduce tva-ul?

#279 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 15 October 2008 - 11:49 AM

Vezi postareacristianamatache, la Oct 15 2008, 12:04 PM, a spus:

To de anul trecut mai am si niste facturi electrica, rebu, distrigaz pe numele proprietarului (cladirea este inchiriata). Aici pot deduce tva-ul?
nu poti deduce tva-ul, s-a discutat si rasdiscutat problema asta :thumbup:

te rog, Cristina, nu mai amesteca probleme diferite la acelasi topic (intrebi de tva la impozit pe profit... )

numai bine.

#280 amira27

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 15 October 2008 - 12:18 PM

Buna tuturor,
Cu privire la sponsorizari, am o solicitare de sponsorizare de catre Federatia Asociatiilor de Proprietari.Obiectul sponsorizarii = sustinerea actiunilor si manifestarilor ce constituie obiectul de activitate al beneficiarului(care obiect de activitate oricat am cautat in lege nu am putut sa il incadrez in pct.de la art.4 din legea 32).Sponsorizarea respectiva este dorita de patron asa ca mie nu-mi ramane decat sa o consider cheltuiala de protocol. Aveti astfel de cazuri si ati avut idei mai bune? Astept sugestii.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL