Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Impozit profit - Sponsorizare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

Impozit profit - Sponsorizare

396 replies to this topic

#181 serbanrodica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 02 April 2008 - 12:18 PM

La sfarsitul anului integistrez profit. Pana acum nu s-au costituit rezerve legale. Pot repartiza profitul pentru acordarea de dividende sau trebuie obligatoriu sa constitui rezerve? Stiu ca rezervele legale sunt deductibile la calculul imp /p in limita unei cote de 5% din profitul contabil si nu pot depasi a cincea parte din cap subsc varsat. Patronul nu vrea sa fie constituite rezerve.Impune cumva legea vreo prioritate in repartizarea profitului?
Va multumesc pentru raspuns!

#182 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 02 April 2008 - 03:28 PM

da impune , prima data se constituie rezervele legale , neconstiturea lor se sanctioneaza cu amenda

RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#183 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 02 April 2008 - 04:23 PM

constituirea rezervelor legale - la sfarsitul anului in care s-a obtinut profit - este obligatorie. vezi omf 1752/2005 - actualizat
(2) Rezervele legale se constituie anual din profitul entității, în cotele și limitele prevăzute de lege, și din alte surse prevăzute de lege.
Prioritatea la repartizarea profitului este chiar constituirea rezervei legale in limitele precizate de tine si este singura repartizare care se face chiar in anul incheiat.
Madalina

#184 Cristina0209

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 02 April 2008 - 05:16 PM

As avea si eu o intrebare.
Pot sa constitui 1068'' Alte rezerve'' la sf anului 2007 5 % din profit dupa calculul impozitului sau este ogligatoriu ''Rezerve legale'' 1061 din profitul brut inainte de calculul impozitului pe profit 5% dar nu mai mult de 20% din capitalul social.
Va multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:30 PM
citare mesaj anterior

#185 mik37

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 02 April 2008 - 09:16 PM

Nu este acelasi lucru...in 1068 poti repartiza profitul dupa calculul impozitului in loc de dividende dar nu prea este recomandat ca acolo o sa ramana
...in 1061 repartizezi rezervele legale 20% din capitalul social obligatoriu daca ai profit

citare mesaje anterioare

#186 Cristina0209

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 02 April 2008 - 09:23 PM

Mersi mult.

citare mesaj anterior

#187 ariane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 04 April 2008 - 01:25 PM

Vezi postareaSERBAN MARIANA, la Apr 2 2008, 05:28 PM, a spus:

da impune , prima data se constituie rezervele legale , neconstiturea lor se sanctioneaza cu amenda

unde gasiti amenda??
cat este??

#188 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 06 April 2008 - 06:09 PM

Vezi postareasilviamures, la Nov 30 2007, 04:23 PM, a spus:

am si eu o problema, poate ma ajuta si pe mine cineva :biggrin:
La sf anului 2006 se inregistreaza profit, care in anexele bilantului am declarat ca se va repartza tot ca dividende
In luna martie distribui o parte din dividende si platesc impozitul aferent.
In luna iunie administratorul unic se hotaraste sa cumpere o masina, pe firma.
Pot sa trec dif din profit ca profit reinvestit. Daca da, cum sa fac??? Administratorul ma tot bate la cap cu ac problema si chiar nu stiu cum sa o rezolv

cred ca se poate interpreta asa: inainte de ordinul 2374 aveai voie sa te gandesti-razgandesti oricat, chiar daca AGA hotara sa distribuie in 106 (echivalent reinvestire), cu o noua hotarare redistribuia la dividende. la urma urmei substanta economica e aceeasi, daca scriptic profitul acumulat e in 117 sau 106, care-i diferenta?

dupa aparitia ord. 2374 nu mai ai voie sa te razgandesti. dar apare urmatoarea intrebare: daca consideram report 117 diferit de 106 rezerve/reinvestire (desi economic efectul e acelasi, ca ce nu merge la dividende oricum ramane in firma), atunci, probabil, mai bine nu hotaram "distribuirea" in 106 si orice hotarare ulterioara pt. dividende nu va fi considerata "razgandeala". deci asta in ipoteza ca 117 report nu se considera a fi "distribuire".

si pana la urma unde se inregistreaza hotararile astea AGA? sunt doar cu pixul in dosarele depuse la reg.comertului si la finante (capitol in notele explicative si in procesul verbal de aprobare a situatiilor financiare, deci NU apar pe discheta si nu primesc nr. de inregistrare distinct, deci nici nu apar in vreo baza de date).

alte idei...?

#189 alin70

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 11 April 2008 - 12:24 PM

Salut,
In 2007 firma mea a avut un asociat unic, din februarie exista 2 asociati; la situatiile financiare care se depun acum pentru 2007, decizia de repartizare a profitului, raportul de gestiune, etc. trebuie semnate doar de primul asociat sau de ambii? Situatiile se refera la 2007 cind era doar un asociat, dar sint intocmite acum cind sint 2.
Multumesc

#190 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 11 April 2008 - 01:13 PM

In mod normal hotararile Adunarii generale a asociatilor se iau cu acordul a jumatate din asociati, plus 1.
In acest caz, daca al 2-lea asociat e din febr.2008 inseamna ca el nu a participat la realizarea profitului din 2007. Daca acordul/contractul de cumparare a actiunilor nu prevede ca i se vor da dividende pe 2007 celui de-al doilea actinar atunci cred ca nu e corect sa i se dea. De aceea propun sa-i spui (confidential) asociatului din 2007 sa faca un Proces verbal al actionarilor in care sa hotarasca cum repartizeaza profitul din 2007, sa-l dateze cu o data din ianuarie 2008 (semnat doar de el, fiind actionar unic atunci) si sa ti-o dea sa o atasezi la dosar. Nu conteaza ca bilantul se face cand sunt doi actionari. Conteaza care e data care se pune cand se calculeaza actiunile pe 2007, intotdeauna cu un timp inainte de data adunarii generale. vezi exemplul societatilor pe actiuni, cand se ia situatia actiunilor la o anumita data, iar la data adunarii generale a actionarilor e alta situatie, care nu mai conteaza.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:31 PM
citare mesaj anterior

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#191 tudorachee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:
  • Interests:Contabilitate si afaceri

Postat 11 April 2008 - 02:30 PM

Vezi postareageorge_v, la Apr 6 2008, 08:09 PM, a spus:

[...]si pana la urma unde se inregistreaza hotararile astea AGA? sunt doar cu pixul in dosarele depuse la reg.comertului si la finante (capitol in notele explicative si in procesul verbal de aprobare a situatiilor financiare, deci NU apar pe discheta si nu primesc nr. de inregistrare distinct, deci nici nu apar in vreo baza de date).alte idei...?

In nota explicativa nr. 3 de la bilant ai repartizarea profitului conform AGA pentru dividende sau nerepartizat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:32 PM

#192 karina_792001@yahoo.com

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 11 April 2008 - 03:05 PM

Firma este infiintata in 2007.La sfarsitul lui decembrie am urmatoarele:
Sold Creditor 1068=4000,
Sold Creditor 121 = 4000,
Sold debitor 129 = 4000.
Acestea am preluat eu de la vechea contabila. In primul an, firma nu e obligata sa repartizeze profitul pe rezerve legale?
Cum rectific ce a facut vechea contabila??? :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:32 PM

#193 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 11 April 2008 - 03:53 PM

Corectati prin:
129=1069 cu -4000 (stornare contare eronata din luna...)
129=1061 cu 4000 (constituire rezerve legale)

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:33 PM
citare mesaj anterior

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#194 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 11 April 2008 - 07:09 PM

Vezi postareaAndi24, la Mar 19 2008, 04:27 PM, a spus:

Care pierdere se acopera din profitul anului urmator? fiscala sau contabila? Care sunt operatiile contabile? Pierderea respectiva se acopera trimestrial din profitul obtinut in pe trim I? sau se acopera doar la sfarsitul anului?
se acopera pierderea fiscala; nu sunt operatiuni contabile, sunt calcule fiscale. pierderea se recupereaza la fiecare termen de plata al impozitului, deci trimestrial.
Madalina

#195 mihails2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 474 Postari:

Postat 12 April 2008 - 07:57 AM

Eu zic ca pierderea fiscala este deductibila la calculul impozitului
(se recupereaza), iar pierderea contabila se acopera

#196 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 12 April 2008 - 09:38 AM

Firma este micro si anul acesta are profit, urmand sa calculez la 31 decembrie rezerva legala.
Avand capitalul social mare ( 10.000 ron ), iar profit 9000 ron, pierdere ani precedenti 20.000 ron( inteleg ca nu iau in calcul contul 698 ), rezultand rezerva legala 9000*5%=450 ron. E corect ?
oare unde o sa ajungem?

#197 Bajinaru Ramona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 12 April 2008 - 08:13 PM

"Entitățile nu pot reveni asupra înregistrărilor efectuate cu privire la repartizarea profitului".
Daca la sfarsitul anului AGA hotaraste ca profitul sa ramana nerepartizat mai putem sau nu sa-l repartizam la o noua hotarare AGA ?

#198 ilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 65 Postari:

Postat 13 April 2008 - 02:02 AM

Vezi postareaIaro, la Feb 18 2008, 08:15 PM, a spus:

Nu va fi nicio problema! Rezervele legale trebuie sa reprezinte 1/5 din cap. social al firmei. Alte rezerve sunt fonduri aflate la dispozitia societatii, neavand vreo limitare in ceea ce reprezinta valoarea acestora.

Iaro, spune-ne te rog daca stii ce poti face cu aceste sume (din alte rezerve) mai tarziu si care sunt inregistrarile contabile aferente. Vad ca nimeni nu ne lamureste.

Vezi postareamihails2005, la Feb 19 2008, 05:28 PM, a spus:

Pai alte rezerve se constituie din profitul net deci suma respectiva a fost deja impozitata cu 16 %

Dar pt. microintreprinderi? Ai voie sa treci profit la alte rezerve? si cum il poti folosi apoi?

#199 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 14 April 2008 - 09:55 AM

Stiti cumva daca anul asta s-au mai alocat fonduri de la buget in cadrul "Programului pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit"???

Daca da, prin ce lege? Sau poate un numar de telefon unde sa sun pentru informatii...
Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#200 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 14 April 2008 - 10:31 AM

Am aflat un raspuns, am vorbit la OTIMMC Cluj si se pare ca se vor aloca fonduri dar deocamdata programul nu este operational. Mai asteptam.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:00 PM
citare mesaj anterior

Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL