Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Impozit profit - Sponsorizare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

Impozit profit - Sponsorizare

396 replies to this topic

#201 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 15 April 2008 - 03:37 PM

Vezi postareaBajinaru Ramona, la Apr 12 2008, 08:13 PM, a spus:

"Entitățile nu pot reveni asupra înregistrărilor efectuate cu privire la repartizarea profitului".
Daca la sfarsitul anului AGA hotaraste ca profitul sa ramana nerepartizat mai putem sau nu sa-l repartizam la o noua hotarare AGA ?
Nu se mai poate reveni asupra profitului deja repartizat. Asupra celui nerepartizat normal ca se poate lua oricand orice decizie de repartizare (altfel ar ramane nerepartizat pe veci).
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#202 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 16 April 2008 - 11:58 PM

1068 - se utilizeaza conform Ordin 2374 din 12.12.2007 astfel:
"Contul 106 ''Rezerve''
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta rezervelor constituite.
Contabilitatea rezervelor se tine pe categorii de rezerve: rezerve legale, rezerve statutare sau contractuale, rezerve de valoare justa, rezerve reprezentand surplusul realizat din rezerve din reevaluare si alte rezerve.
In creditul contului 106 ''Rezerve'' se inregistreaza:
- profitul net contabil realizat la inchiderea exercitiului curent repartizat la rezerve in baza unor prevederi legale (129);
- profitul net realizat in exercitiile anterioare, repartizat la rezerve, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/ asociatilor (117);
- capitalizarea surplusului din reevaluare transferat direct in capitalul propriu, atunci cand acest surplus reprezinta castig realizat, respectiv la scoaterea din evidenta a activului pentru care s-a constituit rezerva din reevaluare sau pe masura folosirii activului de catre entitate (105);
- primele de capital transferate la rezerve (104);
- diferenta dintre valoarea participatiilor primite ca urmare a participarii in natura la capitalul altor entitati si valoarea neamortizata a imobilizarilor corporale si necorporale care fac obiectul participatiei (261, 263, 265);
- majorarea valorii participatiilor detinute in capitalul altor entitati, ca urmare a incorporarii rezervelor in capitalul acestora (261, 263, 265);
- cresterea valorii activelor financiare disponibile pentru vanzare, inclusa direct in capitalul propriu, in cadrul situatiilor financiare consolidate (501);
- partea cuvenita investitorului din rezervele inregistrate de intreprinderea asociata in care se detin participatii, cu ocazia consolidarii prin metoda punerii in echivalenta (264);
- castigurile legate de vanzarea sau anularea instrumentelor de capitaluri proprii, transferate la rezerve (141).
In debitul contului 106 ''Rezerve'' se inregistreaza:
- rezervele destinate majorarii capitalului, potrivit legii (101);
- diferenta dintre valoarea participatiilor primite ca urmare a participarii in natura la capitalul altor entitati si valoarea neamortizata a imobilizarilor corporale si necorporale care au facut
obiectul participatiei, transferata la venituri cu ocazia cedarii participatiilor respective (764);
- rezervele utilizate pentru acoperirea pierderilor contabile inregistrate in exercitiile precedente, conform hotararii adunarii generale a actionarilor/asociatilor (117);
- decontarea capitalurilor proprii catre actionari/asociati, in cazul operatiunilor de reorganizare, potrivit legii (456);
- ajustarea rezervei de valoare justa, urmare a diferentelor nefavorabile rezultate din evaluarea activelor financiare disponibile pentru vanzare, in cadrul situatiilor financiare consolidate (501);
- pierderile legate de emiterea, rascumpararea, vanzarea, cedarea cu titlu gratuit sau anularea instrumentelor de capitaluri proprii, acoperite din rezerve (149).
Soldul contului reprezinta rezervele existente si neutilizate."

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 December 2008 - 07:34 PM

#203 hb_ralu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 22 April 2008 - 11:15 AM

Poate sa-mi spuna cineva in ce MO s-a publicat modul de intocmire a bilantului pt anul 2007?

#204 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 22 April 2008 - 06:19 PM

Vezi postareanopris, la Apr 15 2008, 04:37 PM, a spus:

Vezi postareaBajinaru Ramona, la Apr 12 2008, 08:13 PM, a spus:

"Entitățile nu pot reveni asupra înregistrărilor efectuate cu privire la repartizarea profitului".
Daca la sfarsitul anului AGA hotaraste ca profitul sa ramana nerepartizat mai putem sau nu sa-l repartizam la o noua hotarare AGA ?
Nu se mai poate reveni asupra profitului deja repartizat. Asupra celui nerepartizat normal ca se poate lua oricand orice decizie de repartizare (altfel ar ramane nerepartizat pe veci).
Intradevar nu se mai poate reveni asupra repartizarii profitului, dar sumele care au fost repartizate in conturi de rezerve se pot folosi, conform reglementarilor legale, pentru acoperirea pierderilor contabile, marirea capitalului social, etc.

#205 Guguianu Roxana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 23 April 2008 - 01:31 PM

As dori sa stiu daca in declaratia 101 pe 2007 apar de recuperat 7000 lei impozit profit, iar la trimestrul 1 2008 am de plata 15000 lei, ce trec in declaratia 100 aferenta trim 1 2008 la impozit pe profit? 15000 lei sau diferenta intre 15000 lei si 7000 lei, adica 8000 lei.
Multumesc!

#206 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 23 April 2008 - 01:48 PM

In declaratia 100 se declara impozitul aferent trimestrului 1, indiferent daca ai platit in plus, daca in trimestrul anterior ai avut de recuperat impozit. Diferenta de care zici tu se va vedea in fisa fiscala a firmei respective de la Administratia Financiara.
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#207 sofia1975

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 23 April 2008 - 01:55 PM

aproximativ aceeasi problema o am si eu!tocmai am preluat o contabilitate si in evidentele din dec 2007, 121 are sold creditor deci are pierdere....fostul contabil
are pe fiecare luna o evidenta ,o fisa cu ch. si ven..In anul 2008 pe cele trei luni imi iese profit si nu stiu ce sa fac,declar profitul si numai tin cont ca am de recuperat sau declar 0 si tin cont ca tb sa recuperez...

ajutati-neeeee,va rog!

Vezi postareabrenda_sv_ro, la Apr 23 2008, 02:48 PM, a spus:

In declaratia 100 se declara impozitul aferent trimestrului 1, indiferent daca ai platit in plus, daca in trimestrul anterior ai avut de recuperat impozit. Diferenta de care zici tu se va vedea in fisa fiscala a firmei respective de la Administratia Financiara.

buna...am inteles pe jumatate...declar profitul pe trim 1 .2008,constitui si platesc impozitul pt trim 1.dar daca te iei dupa soldul lui 121 si calc.16% numai ies boabele

#208 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 23 April 2008 - 02:14 PM

cont 121 pe credit nu inseamna pierdere.
oare unde o sa ajungem?

#209 Guguianu Roxana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 23 April 2008 - 02:50 PM

Eu gandesc ca asa e logic. Adica declar in 100 la trim 1 15000 atat cat e aferent trimestrului 1, in 101 am de recuperat 7000 lei si in balanta si ca plata sunt 8000 lei.

#210 S_mihaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 23 April 2008 - 03:06 PM

Asa e
Ce treaba are ce declar eu cu ce platesc..
Atunci cei care nu platesc luna asta din diverse motive nu mai depun declaratiile cu 0?....
Nici vorba

Aceasta postare a fost editata de S_mihaela: 23 April 2008 - 03:07 PM

#211 francesk77

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 30 April 2008 - 08:42 PM

Poate sa-mi spuna cineva in ce MO s-a publicat modul de intocmire a bilantului pt anul 2007?

raspuns : Ordinul nr. 2.374/12.12.2007 publicat in MO nr.25/14.01.2008, Partea I

#212 MIU ANISOARA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 02 May 2008 - 08:57 AM

La sfarsitul anului 2007 se face repartizarea profitului (cont 129)?

#213 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 03 May 2008 - 06:27 PM

Nu
Repartizarea se face in 2008
Si mai folositi si cautarea ca de aceea sa inventat.

#214 ileananichita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 07 May 2008 - 03:23 PM

Buna,

am si eu urmatoarea problema:

1. am un contract de imprumut in euro intre asociat si firma pe o periaoda mai mare de 1 an, dar fara dobanda.
2. am mai multe contracte de imprumut in euro intre asociat si firma pe o perioada mai mica de 1 an dar cu dobanda.

Gradul de indatorare este mai mare de 3. Intrebarea mea este: aplic gradul de indatorare pentru toate contractele (termen mai mare de 1 an si mai mic de 1 an) sau nu?

Multumesc mult,

#215 krina03

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 07 May 2008 - 03:34 PM

Gradul de indatorare - doar pentru cele mai mici de 1 an. Dar daca vor depasi termenul, le vei lua si pe ele in calcul.

#216 roxana_sauciuc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 07 May 2008 - 03:36 PM

buna
am si eu mare nevoie de ajutorul si experienta voastra.

am o cladire la o val de 50 lei.
se face reevaluarea si acum costa 150 lei.
apoi cladirea i-a foc.

rezerva este impozabila?

va rog daca se poate sa imi dati si o lege (nr)

va multumesc

#217 ileananichita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 07 May 2008 - 03:50 PM

Vezi postareakrina03, la May 7 2008, 04:34 PM, a spus:

Gradul de indatorare - doar pentru cele mai mici de 1 an. Dar daca vor depasi termenul, le vei lua si pe ele in calcul.

Dobanzile pentru creditele cu termen mai mic de un an sunt/nu deductibile ?

#218 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 07 May 2008 - 04:47 PM

Vezi postarearoxana_sauciuc, la May 7 2008, 03:36 PM, a spus:

am o cladire la o val de 50 lei.
se face reevaluarea si acum costa 150 lei.
apoi cladirea i-a foc.
rezerva este impozabila?
va rog daca se poate sa imi dati si o lege (nr)
Rezervele din reevaluare se pot folosi pentru scaderea in valoare a imobilizarilor la reevaluari urmatoare sau la alte imobilizari in aceasta reevaluare. Schimbarea destinatiei sumelor din acest fond este impozabila.
Am fost de curand la un curs cu noutatile anului 2008 in legislatia fiscala, cu un lector din Minisrterul de finante. Acolo am notat informatia urmatoare (probabil aplicabila doar din 2008): "Arderea [incendiul] etc. fara asigurare este cheltuiala nedeductibila".
In ce priveste legea, cred trebuie cautat in Codul fiscal si in Normele la Codul fiscal.
Art. 128 (8) a) din CF coroborat cu pct.6 (8) din Normele actualizate interpretate ca negare a livrarii de bunuri:
(8) În sensul art. 128 alin. (8) lit. a) din Codul fiscal:
a) prin cauze de forță majoră se înțelege:
1. incendiu, dovedit prin documente de asigurare și/sau alte rapoarte oficiale;
2. război, război civil, acte de terorism;
3. orice alte evenimente pentru care se poate invoca forța majoră;
b) prin bunuri pierdute se înțelege bunurile dispărute în urma unor calamități naturale, cum ar fi inundațiile, alunecările de teren, sau a unor cauze de forță majoră;
Punctul 12 din Norme:
Exemple de elemente similare veniturilor: ...
- rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, potrivit prevederilor art. 22 alin. (5) din Codul fiscal.
Norme metodologice:
57^1. În aplicarea prevederilor art. 22 alin. (5), corelate cu dispozițiile art. 19 din Codul fiscal, surplusul din reevaluarea imobilizărilor corporale, care a fost anterior deductibil, evidențiat potrivit reglementărilor contabile în contul "Rezultatul reportat" sau în contul "Alte rezerve", analitice distincte, se impozitează la momentul modificării destinației rezervei, distribuirii rezervei către participanți sub orice formă, lichidării, divizării, fuziunii contribuabilului sau oricărui alt motiv, inclusiv la folosirea acesteia pentru acoperirea pierderilor contabile. Pentru calculul profitului impozabil aceste sume sunt elemente similare veniturilor...
Exista o oarecare dificultate in interpretarea unor astfel de texte, dar poate reusim impreuna. Poate mai trebuie cautate si alte texte.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#219 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 07 May 2008 - 04:51 PM

Eu spun ca da, conform Cod fiscal, art. 22, lit. (5). In norme este explicat mai pe larg.
Andrea

#220 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:

Postat 07 May 2008 - 05:00 PM

Art.23 din Codul fiscal:
(1) Cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductibile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de indatorare a capitalului se determina ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la inceputul anului si sfarsitul perioadei pentru care se determina impozitul pe profit. Prin capital imprumutat se intelege totalul creditelor si imprumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.
(2) In conditiile in care gradul de indatorare a capitalului este peste trei, cheltuielile cu dobanzile si cu pierderea neta din diferentele de curs valutar sunt nedeductibile. Acestea se reporteaza in perioada urmatoare, in conditiile alin. (1), pana la deductibilitatea integrala a acestora.

Aceasta postare a fost editata de nopris: 07 May 2008 - 05:01 PM

Similar Topics Collapse

34 useri citesc topicul

0 membri, 34 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL