Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Impozit profit - Sponsorizare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 13

Salt la continut

Impozit profit - Sponsorizare

396 replies to this topic

#241 iliam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 53 Postari:

Postat 06 June 2008 - 10:42 AM

multumesc frumos.

#242 mik37

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 07 June 2008 - 12:30 PM

daca este platitoare de tva se face rectificativa la tva in primul rand...si la mai toate...nu prea le mai poti integistra pur si simplu in anul trecut(este prea tarziu) ....daca plateai in continuare impozit pe venit micro.era un pic mai simplu(iti impozitai veniturile si gata le inregistrai pur si simplu in 2008 ...dar acum ai niste cheltuieli care nu apartin anului 2008...Eu nu le-as inregistra decat daca semneaza pe spatele lor data cand le-a dat si ca este de acord sa le inregistrez acum(si chiar asa este o mare panarama)...

#243 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 07 June 2008 - 12:39 PM

Vezi postareamik37, la Jun 7 2008, 02:30 PM, a spus:

daca este platitoare de tva se face rectificativa la tva in primul rand...si la mai toate...nu prea le mai poti integistra pur si simplu in anul trecut(este prea tarziu) ....daca plateai in continuare impozit pe venit micro.era un pic mai simplu(iti impozitai veniturile si gata le inregistrai pur si simplu in 2008 ...dar acum ai niste cheltuieli care nu apartin anului 2008...Eu nu le-as inregistra decat daca semneaza pe spatele lor data cand le-a dat si ca este de acord sa le inregistrez acum(si chiar asa este o mare panarama)...

Trebuiesc inregistrate pe seama rezultatului reportat si NU trebuie sa afecteze cheltuielile de anul acesta.

#244 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 07 June 2008 - 01:39 PM

vulpisor are dreptate.
mik37, doua probleme:
1)la tva nu se face rectificativa, iar schimbarea decontului la finante ceri numai in anumite situatii(in orice caz daca jurnalele si balanta corespund cu decontul nu ai de ce sa schimbi ceva). cand ai asemenea situatii inregistrezi tva fie la regularizari, fie curent - dupa caz. in situatia de mai sus facturile se inreg in luna primirii. pt chelt si venituri se aplica ceea ce a spus vulpisor, pt tva se inreg in decont la tva curent.
2)chiar daca este micro inregistrarea se face tot pe reportat, altfel afecteaza profitul curent si denaturezi eventuale dividende si nu doar.

probabil ca yna are alt soi de probleme, de genul: a repartizat pe dividende un profit care nu mai este real(este mai mic) ca urmare a facturilor de cheltuieli primite cu intarziere...dar, poate a rezolvat situatia, intre timp.
Madalina

#245 florimanea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 126 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 09 June 2008 - 10:54 AM

Atentie fetelor! Facturile de anii anteriori se inreg numai pe seama rez reportat, respectiv 117=401 , 411=117 ! Nu mai avem treaba cu tva si nici nu mai denaturam ch/ven anului incheiat deja. Daca in 2008 primesti facturi de 2007, le inreg cum am precizat, urmand ca la sf anului, inainte de orice repartizare sa acoperi pierderea din 117 analitic "rezultat din corectarea erorilor..."
"Invatatura iti da lumina dar nu te inalti decat prin caracter"

#246 hurry

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 18 June 2008 - 12:03 PM

Vezi postareasdnr, la May 30 2008, 04:33 PM, a spus:

ART. 147^1 [...](2) În situaţia în care nu sunt îndeplinite condiţiile şi formalităţile de exercitare a dreptului de deducere în perioada fiscală de declarare sau în cazul în care nu s-au primit documentele de justificare a taxei prevăzute la art. 146, persoana impozabilă îşi poate exercita dreptul de deducere prin decontul perioadei fiscale în care sunt îndeplinite aceste condiţii şi formalităţi sau printr-un decont ulterior, dar nu pentru mai mult de 5 ani consecutivi, începând cu data de 1 ianuarie a anului care urmează celui în care a luat naştere dreptul de deducere.
(3) Prin norme se vor preciza condiţiile necesare aplicării prevederilor alin. (2), pentru situaţia în care dreptul de deducere este exercitat după mai mult de 3 ani consecutivi după anul în care acest drept ia naştere.
[...]Cu alte cuvinte poti deduce fara probleme TVA-ul de pe documentele emise in ultimii 3 ani, iar pt documentele mai vechi de 3 ani, dar nu mai mult de 5 ani, trebuie sa faci cerere la finante. Nu se poate deduce TVA de pe documente emise cu mai mult de 5 ani in urma.
imi puteti spune daca si cheltuiala aferenta unor facturi dintr-o alta perioada de raportare e deductibila sau nu si in ce baza legala?
multumesc

revin cu o intrebare in legatura cu deducerea costurilor din alta perioada de raportare...dupa cum se vede mai sus, TVA-ul aferent unor facturi neinregistrate este deductibil 5 ani de zile...dar costul?

multumesc

un ajutor, ceva? :thumbup:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 27 November 2008 - 05:00 PM

#247 Adrian

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 158 Postari:

Postat 18 June 2008 - 11:11 PM

Exact nu ! :))
Si eu cu parerea ...

#248 aram2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 22 June 2008 - 07:58 PM

Va rog sa-mi spuneti ce impozit pe dividente se retine de la asociati si daca unitatea este obligata sa mai plateasca 10% impozit pe divident la bugetul de stat. Exemplu : am dividente la sfarsitul anului 2007 -7000RON . Din acesta se scade intai 10% impozit pe dividente care trebuiesc platite de unitate , iar diferenta de 6300 se distribuie asociatilor din care se retine 16% impozit pe divident? Este corect acest calcul?

#249 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 22 June 2008 - 08:39 PM

Nu e corect...
Din 7000*16%=1120 (imp. dividende)
Diferenta de 5880 de da asociatilor persoane fizice,in functie de cota de participare la cap.social

#250 alberta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 28 July 2008 - 03:33 PM

Am intrat in ceata cu un calcul la sponsorizare. Am urmatorea situatie :

trim. 1 : 121 - 293 000
6581- 17 500
6582 - 25 836
profit impozabil 336 336
impozit profit 53 813
calcul sponsorzare : 20% din imp.profit 10 762
impozit de constituit : 53 819-10762=43 056
Si am inregistrat asa : 691-441 53 819
691-441 - 10 762
impozit de plata : 43 056 lei

Problema este la trimestrul 2 cum calculez impozitul avand in vedere sponsorizarea . La trim 2 am urmatorele date :
121 - 437 000
691 43 055
6582 - 25 836 ( din care am dedus in primul trim. 10 762 lei)

Va multumesc mult ptr. ajutor.

Aceasta postare a fost editata de alberta: 28 July 2008 - 03:34 PM

#251 nilufera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 237 Postari:

Postat 28 July 2008 - 04:13 PM

Calculezi exact la fel ca in primul trimestru, ai mai jos un exemplu de calcul:

REZULTATUL CONTABIL 302692.49
CHELTUIELI NEDEDUCTIBILE 17904.22
VENITURI NEIMPOZABILE 46338.72
REZULTATUL FISCAL 274257.99

IMPOZIT CALCULAT 43881.00
IMPOZIT INREGISTRAT- la trim I 28051.00
IMPOZIT DE INREGISTRAT 15830.00
REDUCERE IMPOZIT DATORITA SPONSORIZARII-3la mie din CA,20% din imp/pr: 691=441 3305.00
IMPOZIT PE PROFIT DE PLATA 12525.00

#252 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 28 July 2008 - 04:18 PM

la fiecare trimestru calculul se face de la inceputul anului fiscal, iar chelt. cu sponsorizarea se considera nedeductibila la calcul iar la final se face deducerea. deci, la trim II procedezi asa cum ai facut la trim I, respectiv 3 la mie din C.A. si 20% din impozitul pe profit.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 28 July 2008 - 04:18 PM

Madalina

#253 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 01 August 2008 - 11:53 PM

Trebuiesc indeplinite cele doua conditii cumulativ pentru stabilirea deductibilitatii cheltuielilor de sponsorizare:
1) 3 la mie din Cifra de Afaceri;
2) 20% din impozitul pe profit.
Daca este indeplinita numai una din conditii, atunci pentru diferenta de cheltuieli de sponsorizare inregistrate se considera ca acea diferenta este nedeductibila.
Atentie mare, deoarece Cifra de afaceri, nu trebuie confundata cu total venituri, ci reprezinta doar veniturile din grupa 1 (de la contul 701 la 708)! :frusty:

#254 iepuras

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 04 September 2008 - 12:52 PM

Vezi postareaflorimanea, la Jun 9 2008, 10:54 AM, a spus:

Atentie fetelor! Facturile de anii anteriori se inreg numai pe seama rez reportat, respectiv 117=401 , 411=117 ! Nu mai avem treaba cu tva si nici nu mai denaturam ch/ven anului incheiat deja. Daca in 2008 primesti facturi de 2007, le inreg cum am precizat, urmand ca la sf anului, inainte de orice repartizare sa acoperi pierderea din 117 analitic "rezultat din corectarea erorilor..."

Daca se inregistreaza in 117 nu trebuie facuta si declaratie rectificativa pentru perioada precedenta?

#255 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 04 September 2008 - 02:48 PM

Vezi postareaiepuras, la Sep 4 2008, 12:52 PM, a spus:

Daca se inregistreaza in 117 nu trebuie facuta si declaratie rectificativa pentru perioada precedenta?
Se inregistreaza in 1174. Se reface doar declaratia 101.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#256 PasareaPhoenix

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 181 Postari:

Postat 04 September 2008 - 04:08 PM

Vezi postareanopris, la Sep 4 2008, 03:48 PM, a spus:

Se inregistreaza in 1174. Se reface doar declaratia 101.
Vin cu o completare, si anume, daca este venit neinregistrat in anul precedent, si daca trebuia inreg intr-o luna anterioara trim IV, atunci pe langa 101, se face rectificativa si la platile anticipate(100), cu respectarea lor la rectificarea lui 101.

#257 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 04 September 2008 - 07:07 PM

e destul de multa bataie de cap, colegii mei au dreptate, eu am patit-o (din cauza mea, ca am fost fraiera si am acceptat o asemenea factura), furnizorii au scapat fara nici o problema, insa eu am muncit in plus semnificativ (intocmire rectificativa 101 si pierdut timp pe la AF cu ea...)

daca ai mai si apucat sa repartizezi toate dividendele ... se complica si mai mult !
nu merita ... decat daca n-ai de ales !

#258 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 09 September 2008 - 02:11 PM

Din cate am inteles eu, yna era microintreprindere anul trecut!...deci nu are ce rectificativa sa faca la 101!
Atunci, se pune intrebarea: impozit pe veniturile microintreprinderilor nu mai datoreaza pentru acele "venituri"?
elenacca

#259 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 09 September 2008 - 09:23 PM

Vezi postareayna, la Jun 6 2008, 11:04 AM, a spus:

anul trecut societatea a fost micro si a terminat anul cu profit,total repartizat la dividende, incepand de la 01.01.2008 este platitoare de imp/profit acum , patronul vine cu facturi care au valoare substantiala apartinand anului trecut adica cu data de 2007.
Omisiunile contatate in exercitiul financiar curent sunt erori contabile, iar corectarea erorilor constatate in contabilitate se efectueaza pe seama rezultatului reportat, fara a afecta situatiile financiare depuse. In cazul in care societatea a afost microintreprindere si facturile omise la inregistrare sunt facturi emise, pentru venitul inregistrat se calculeaza impozit pe veniturile microintreprinderilor impreuna cu majorarile de intarziere aferente, se inregistreaza tot pe seama rezultatului reportat, se platesc si se rectifica Declaratiile 100 aferente perioadelor.
In cazul in care facturile omise reprezinta facturi de la furnizori, iar profitul este diminuat dividendele fiind repartizate si daca au fost platite, conform Lg. societatilor comerciale, dividendele necuvenite trebuiesc recuperate. Pierderea contabila reportata provenita din corectarea erorilor contabile trebuie acoperita.

#260 AdiM

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 10 September 2008 - 10:38 AM

In cazul in care o societate beneficiaza in anul 2008 de restituire din impozitul pe profit platit in anul 2007, aferent investitiilor facute din profit (prin programul administrat de MIMMC), suma respectiva este un venit neimpozabil la calculul impozitului pe profit in anul 2008 ?!? (vezi art.20 lit.c Cod fiscal si cu norme aferente)

Similar Topics Collapse

15 useri citesc topicul

0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL