Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul concediu medical 2006 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

calcul concediu medical 2006

36 replies to this topic

#21 micha

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 12 February 2006 - 07:28 PM

pe site-ul cnas au aparut normele de aplicare a OG 158/2005. Normele au fost date spre publicare la M.Of. asa ca nu cred ca vor fi mari schimbari la aparitia lui. In cuprins gasiti si exemple de calcul pentru diferite stagii de cotizare.
Poate va ajuta

#22 micha

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 12 February 2006 - 07:29 PM

pe site-ul cnas au aparut normele de aplicare a OG 158/2005. Normele au fost date spre publicare la M.Of. asa ca nu cred ca vor fi mari schimbari la aparitia lui. In cuprins gasiti si exemple de calcul pentru diferite stagii de cotizare.
Poate va ajuta

#23 yulia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 119 Postari:

Postat 12 February 2006 - 07:56 PM

A fost si este plafonata baza de calcul a CAS. Si acum daca CM se suporta din FNUASS ce legatura mai avem cu 5 salarii. Scrie ceva in OUG 158 de aceasta plafonare incepand cu 2006?

#24 catana l

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:
  • Interests:economia

Postat 13 February 2006 - 12:44 PM

multumesc pt Norme Metodologice OUG/158/2005 am vazut si eu dar nu am apucat sa le citesc,am si eu o rugaminte poate cineva sa-mi spuna cum procedam cu Fondul de 0.75% si in ce cont il viram deoarece am de facut salarii ian 2006 si nu am reusit sa ma informez cum prodez cu el
va multumesc :?:

#25 Dinu George

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 367 Postari:

Postat 13 February 2006 - 01:04 PM

catana l a spus:

multumesc pt Norme Metodologice OUG/158/2005 am vazut si eu dar nu am apucat sa le citesc,am si eu o rugaminte poate cineva sa-mi spuna cum procedam cu Fondul de 0.75% si in ce cont il viram deoarece am de facut salarii ian 2006 si nu am reusit sa ma informez cum prodez cu el  
va multumesc :?:
Pe situl www.mfinante.ro au aparut noile programe de declaratii si op-uri care cuprind si codurile IBAN pt. 0,75%.

#26 mariuspernes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:
  • Interests:servicii

Postat 13 February 2006 - 05:52 PM

Cum e codificat acest 0.75% cum se numeste ai un exemplu concret de cont IBAN pt el? Ma tot uit in lista la denumiri.

#27 Ocsi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 766 Postari:
  • Interests:Excursii, internet, filme S.F. etc.

Postat 13 February 2006 - 05:56 PM

mariuspernes a spus:

Cum e codificat acest 0.75% cum se numeste ai un exemplu concret de cont IBAN pt el? Ma tot uit in lista la denumiri.
In decl. 100 vers. 1.0.5 e la rd. 62, dacã faci OP din acelaºi program, tot rd. 62 din lista IBAN
Cele scrise mai sus reprezinta doar o parere,
daca o iei de buna, o faci pe riscul tau.

#28 mariuspernes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:
  • Interests:servicii

Postat 13 February 2006 - 06:09 PM

Fac OP-uri cu programul de la finante dar la lista IBAN pozitia 62 e detinuta de TVA. Probabil nu ma uit bine.

#29 tomane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 196 Postari:

Postat 13 February 2006 - 06:24 PM

Am un salariat care se incadreaza conform, OUG 158/2005 la urgente medicale,cancer, SIDA s.a. I-am calculat media zilnica conform art.74 Exemplul nr.1 din Norme si rezulta Mzbci =74,75 lei. Dar, daca l-as considera pe angajat fara stagiu de cotizare cf.art.9 din OUG158/2005 si Exemplului nr.3 din Normele ar rezulta Mzbci =100 lei, deoarece in ultima luna avea un salariu mai mare decat in perioada de 6 luni. Vad, ca daca-l consider proaspat angajat, castiga mai mult la indemnizatie decat un angajat stabil. Conform unui principiu de drept social si faptului ca art.19 din OUG stabileste o exceptie cauzata de boala in primul rand si apoi de stagiu cum considerati ca este legal sa procedez ? Indemnizatie mare sau mica?

#30 Ocsi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 766 Postari:
  • Interests:Excursii, internet, filme S.F. etc.

Postat 13 February 2006 - 06:51 PM

mariuspernes a spus:

Fac OP-uri cu programul de la finante dar la lista IBAN pozitia 62 e detinuta de TVA. Probabil nu ma uit bine.

Rd. 62 din decl. 100

62.(2620050304-439)Contrib.pt.concedii si indemnizatii de la PJ sau PF (0,75%)

In acelasi program, la sectiunea OP clic pe consultare IBAN si tot la rd. 62 gasesti aceeasi explicatie
Cele scrise mai sus reprezinta doar o parere,
daca o iei de buna, o faci pe riscul tau.

#31 danae

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 951 Postari:

Postat 14 February 2006 - 02:56 PM

marius, nu ai ultima varianta!

#32 bkati

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 01 March 2006 - 01:18 PM

Daca in februarie 2006 un angajat are zile CM suportate de angajator si zile CM suportate din FNUASS cum calculez baza de calcul (pentru prima luna -ianuarie 2006 ce intra in calcul, pentru lunile din anul 2005 ramane ce a fost pana acuma)?
Intrebari:
1.Se iau indemnizatiile sau 330/21*nr.zi CM?
2.Se iau zile CM suportate de angajator si zile CM suportate din FNUASS?
3.FNUASS 0.75% se calculeaza si pe indemnizatii suportate din FNUASS?

Conform Ordin 32/2006-norme OUG158/2005 art.68
Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 se determina ca medie a veniturilor lunare din
ultimele 6 luni pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii si indemnizatii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.

Eu interpretez in felul urmator:
1.In baza de calcul intra indemnizatia de CM.
2.Se iau indemnizatiile suportate de angajator, respectiv la zile - zilele suportate de angajator.
3.FNUASS 0.75% nu se calc.pe indemnizatii suportate din FNUASS.

Nu stiu daca este corect.
Astept parerile altora.

#33 tomane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 196 Postari:

Postat 03 March 2006 - 10:53 AM

bkati a spus:

Daca in februarie 2006 un angajat are zile CM suportate de angajator si zile CM suportate din FNUASS cum calculez baza de calcul (pentru prima luna -ianuarie 2006 ce intra in calcul, pentru lunile din anul 2005 ramane ce a fost pana acuma)?  

Baza de calcul nu se schimba pentru zilele platite de angajator sau din fondurile FNUASS ca de aceea se numeste BAZA. Vezi exemplul de art.13 din normele de aplicare la OUG158/2005.
0.75% nu se plateste la indemnizatia platita din fondurile FNUASS si nici pentru cea platita de angajator. Asa ar trebui, dar mai stii ?

#34 carolina3

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 349 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 03 March 2006 - 12:15 PM

Ordonanta 1/2006
Art. 5
(1)Contributia de asigurari sociale de sanatate nu se datoreaza asupra indemnizatiilor reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu exceptia contributiei de asigurari sociale de sanatate, datorata de angajatori pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate din fondurile proprii ale acestora.

#35 tomane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 196 Postari:

Postat 03 March 2006 - 07:54 PM

carolina3 a spus:

Ordonanta 1/2006
Art. 5
(1)Contributia de asigurari sociale de sanatate nu se datoreaza asupra indemnizatiilor reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu exceptia contributiei de asigurari sociale de sanatate, datorata de angajatori pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate din fondurile proprii ale acestora.
Dar contributia pentru concedii si indemnizatii de 0,75% se datoreaza pentru indemnizatia platita de angajator ?

#36 carolina3

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 349 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 06 March 2006 - 12:01 PM

0,75 se datoreaza la fondul de salarii - in acest fond sunt cuprinse si indemnizatiile CM platite de firma.

#37 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 08 March 2006 - 11:34 AM

am un salariat care lucreaza doar sambata si duminica, asa e stipulat in contractul de munca... buba e ca in luna februarie a adus in fiecare weekend cate un certificat medical pt sambata si duminica :D
fiecare certificat e initial... ma gandesc ca o mu in fiecare weekend se imbolnavea de gripa :lol: :lol: :lol:
parca daca certificatul e pt 2 zile nu se lua in calcul, mai e valabila chestia ?

Similar Topics Collapse

9 useri citesc topicul

0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL