Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 July 2008 - 01:34 PM
program saga
Postat 06 June 2008 - 12:03 PM
Postat 14 June 2008 - 03:18 PM
Dupa un timp , am observat ca acest mesaj il primesc la receptii care au articole ce au mai fost si pe facturi precedente.
Exemplu: Acum doua zile am primit o factura cu 10 mixere la care ii fac nir si o pot vailda , iar azi primesc alta factura cu acelasi model de mixere dar cu pretul diferit , factura ce nu o mai pot valida (la validare primesc mesajul de mai sus).
Am fost la lista de articole , unde ma trimite programul (Fisiere/Articole/) , dar ce sa modific acolo ?
Ce vrea defapt programul?
Postat 14 June 2008 - 09:41 PM
Postat 15 June 2008 - 11:13 AM
negry, la Jun 14 2008, 03:18 PM, a spus:
Dupa un timp , am observat ca acest mesaj il primesc la receptii care au articole ce au mai fost si pe facturi precedente.
Exemplu: Acum doua zile am primit o factura cu 10 mixere la care ii fac nir si o pot vailda , iar azi primesc alta factura cu acelasi model de mixere dar cu pretul diferit , factura ce nu o mai pot valida (la validare primesc mesajul de mai sus).
Am fost la lista de articole , unde ma trimite programul (Fisiere/Articole/) , dar ce sa modific acolo ?
Ce vrea defapt programul?
Din cate inteleg dumneavoastra aveti gestiune cu amanuntul la pret de vanzare.
programul va anunta ca acel articol exista si are un pret iar dumneavoasdtra incercati sa i dati alt pret decat cel initial ( deoarece gestiunea cu amanuntul are pret fix de vanzare ).
Daca lucrati gen en gross la pret de cumparare ( cu pret de vanzare variabil ) debifati la fisiere gestiuni ( la pret de vanzare ) si nu o sa va mai zica de pret.
Stefania26, la Jun 14 2008, 09:41 PM, a spus:
Nu se poate lista planul de amortizare.
Postat 23 June 2008 - 03:47 PM
nilufera, la Jan 16 2008, 11:20 AM, a spus:
Am inceput de curand si eu sa lucrez in el pt un magazin, comert cu amanuntul si as avea o mica problema.............cum introduc bonurile fiscale de la casa de marcat , mentionez ca nu e exista o legatura directa pt descarcare intre calculator si casa.
Multumesc anticipat!
Postat 23 June 2008 - 05:26 PM
Ii rog pe cei care lucreaza cu acest soft sa imi dea o mana de ajutor.
Multumesc anticipat
Postat 24 June 2008 - 10:18 AM
rebuie sa inchid luna astazi si nu pot.
Postat 24 June 2008 - 05:15 PM
Ex :
Intrare gest sa fie pe 371.xx si nu pe 371
La vanzare contarea sa fie pe 707.xx si nu pe 707
371xx si 707xx sunt analiticele aferente gestiuni.
daca nu va descurcati , dati o cautare pe forumul celor de la saga fiindca e posibil sa se fi discutat acest subiect.
Postat 24 June 2008 - 09:33 PM
Carolinaa, la Jun 23 2008, 06:26 PM, a spus:
Ii rog pe cei care lucreaza cu acest soft sa imi dea o mana de ajutor.
Multumesc anticipat
se inregistreaza bonurile de casa de marcat in meniul borderou vanzari si apare automat incasarea si in registru de casa.
Postat 24 June 2008 - 09:35 PM
Carolinaa, la Jun 23 2008, 04:47 PM, a spus:
nilufera, la Jan 16 2008, 11:20 AM, a spus:
Am inceput de curand si eu sa lucrez in el pt un magazin, comert cu amanuntul si as avea o mica problema.............cum introduc bonurile fiscale de la casa de marcat , mentionez ca nu e exista o legatura directa pt descarcare intre calculator si casa.
Multumesc anticipat!
vezi ca tea-m raspuns, in meniul borderou de vinzari operezi bonurile de casa de marcat
Postat 26 June 2008 - 08:59 PM
In primul rand nu am reusit sa dau serii facturilor. Nici manualul nu mi-a fost de ajutori in privinta asta. Apoi, daca societatea este platitoare de TVA, cu imp. pe profit trimestrial (am debifat Microintreprindere din config societati); pe formularul de factura nu ar trebui sa imi apara "Factura fiscala"? E suficient "Factura"? Si inca ceva... am vazut diverse situatii si nu m-am lamurit exact care este procedura. Pt ca e vb de factura emisa electronic, este suficienta listarea in 2 exemplare sau este nevoie de 3 ca pt cele tipizate?
Legat de gestiuni:
Daca societatea are in activitate si comert cu amanuntul si prestare de servicii, este corect o singura gestiune cantitativ-valorica si bifat "la pret de vanzare"?
Se poate face Registru de evidenta fiscala? Orientativ, bineinteles, pt a-l completa pe cel cu regim special.
Sper ca nu s-a mai discutat.
Multumesc mult!
Postat 27 June 2008 - 09:15 AM
din ianuarie 2007 termenul e factura si nu factura fiscala conform ordinului 2226/2006
se poate lista oricate exemplare doriti, numai exista limitari.
da , se poate tine o singura gestiune ( cantitativ valoric sau global valoric )
Registrul de evidenta fiscala il gasiti la inchidere luna , impozit pe profit.
Postat 27 June 2008 - 01:11 PM
Florin_76, la Jun 27 2008, 10:15 AM, a spus:
din ianuarie 2007 termenul e factura si nu factura fiscala conform ordinului 2226/2006
se poate lista oricate exemplare doriti, numai exista limitari.
da , se poate tine o singura gestiune ( cantitativ valoric sau global valoric )
Registrul de evidenta fiscala il gasiti la inchidere luna , impozit pe profit.
Multumesc mult! :)
Postat 30 June 2008 - 08:32 PM
Multumesc inca o data pt lamurire!
E tare greu cand esti la inceput in ale contabilitatii, si mai ales cand inveti singur / a
Ontopic:
M-am mai incurcat putin cu SAGA... nu e nici prima nici ultima oara si mai mult ca sigur in viitor tot pe voi va voi ruga sa-mi dati o mana de ajutor.
Cum inregistrez o imobilizare ?!
La imobilizari imi cere sa introduc intrare iar SAGA face intrarile pe 401 din cate am inteles eu. Imobilizarea nu tb introdusa pe 404?
Postat 01 July 2008 - 08:02 AM
Mergi la furnizorul respectiv si schimbi din 401 in 404
Dupa ce ai inregistrat factura:
Operatii->imobilizari si adaugi imobilizarea.
Postat 07 July 2008 - 09:15 AM
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
am o factura provenita dintr-o achizitie intracomunitara, pe care trebuie sa fac inregistrarea de taxare inversa.Nu stiu in programul saga cum se inregistreaza acesta factura de achizitie intracomunitara, astfel incat jurnalele sa preia tva-ul din aceasta operatie corect.
Va mutumesc!
Postat 07 July 2008 - 03:42 PM
Puscasu Gabi, la Jul 7 2008, 10:15 AM, a spus:
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
am o factura provenita dintr-o achizitie intracomunitara, pe care trebuie sa fac inregistrarea de taxare inversa.Nu stiu in programul saga cum se inregistreaza acesta factura de achizitie intracomunitara, astfel incat jurnalele sa preia tva-ul din aceasta operatie corect.
Va mutumesc!
La "Intrari-valuta"->Adaug
Treci nr de factura, furnizorul si pe aceeasi linie la "Tip" alegi T-taxare inversa
Postat 07 July 2008 - 04:35 PM
O zi buna!
Postat 08 July 2008 - 12:18 AM
Problema:
Societatea are activitatea "comert cu amanuntul" (pe scurt - magazin de coltz de bloc).
Am decis sa fac receptiile (nir-urile) in saga c si am renuntat la vechiul soft simplist.
Problema apare cand vreau sa apas pe butonul "validez".
La unele facturi refuza sa faca validarea, afisand mesajul:
"La VENTILATOR (exemplu) pretul de vanzare este diferit de cel din lista de articole"
Cum trec de acest mesaj?
Ce sa modific in lista de articole?
Am observat ca acest mesaj apare doar la facturile ce au produse care au mai trecut cel putin odata prin contabilitate.
Mi se pare normal ca azi sa primesc un ventilator(exemplu) cu un pretz x iar luna viitoare sa primesc alte ventilatoare , acelasi model dar la alt pret.
Unde gresesc? Ce imi scapa?
E greu cand esti la inceput si mai invetzi si singur.
Postat 08 July 2008 - 10:59 AM
Rog un moderator sa stearga mesajele.
Multumesc mult.
Similar Topics
6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi