Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
SALARIUL MINIM PE 2006 = 370 LEI ?? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

SALARIUL MINIM PE 2006 = 370 LEI ??

403 replies to this topic

#181 yulia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 119 Postari:

Postat 07 June 2006 - 01:57 PM

Ai dreptae si mie mi-au cerut de la 01.04.2006 cand le-am trimis modificarile numai pe mai. Ma supara insa si mai tare rectificativele la sanatate,pensii etc, etc

#182 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 07 June 2006 - 02:20 PM

yulia a spus:

Ai dreptae si mie mi-au cerut de la 01.04.2006 cand le-am trimis modificarile numai pe mai. Ma supara insa si mai tare rectificativele la sanatate,pensii etc, etc
pai mai sus ziceai ca ti-au cerut de la 01.05 :shock:

#183 mih@

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 168 Postari:

Postat 07 June 2006 - 02:35 PM

intradevar si la craiova se cer aditionale cu 01.04.2005. insa eu nu sunt lamurita cu un lucru poate stiti voi si imi spuneti si mie salariu garantat la plata nu e 330?adica marim la 370 dar garantam plata la 330. atunci nu facem rectificativa decit la somaj si la decl 100 - 1% somaj.

#184 Alexandru Popp

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:
  • Interests:resurse umane

Postat 07 June 2006 - 02:53 PM

Cred ca toata controversa cu 370 sau nu vine din faptul ca patronii au opus o rezistenta indarjita la orice majorare de salariu.
Altfel Codul Muncii e clar in ce priveste CCMUNN.
Interpretarea cu peste 21 si cu contractul colectiv e hilara.
Problema e chiar legislatia care permite unui contract negociat intre parti sa se aplice unor persoane juridice si fizice care nu sunt in nici un fel semnatare ale lui.
Ma intreb daca chestia asta e constitutionala?

#185 Dan_Draghici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 07 June 2006 - 02:58 PM

Terminati cu prostiile.

Codul Muncii, Art.159:"Salariul minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarire a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si patronatelor "

Guvernul nu a dat Hotarirea , deci nu este obligatoriu.Guvernul are treaba cu altceva.
Asa ca 370 lei noi sa mai astepte inca.

Chiar daca a aparut in MO partea a 5 sau a 6 -a.
Nu este prin Hotarire de Guvern, nu este de luat in considerare.
Draghici Dan

#186 Donatella

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 07 June 2006 - 03:20 PM

Consultati va rog www.forum-media.ro si va puteti convinge cum este cu salariul minim brut pe tara si incercati sa lamuriti angajatorii sa nu faca prostii. Dan are dreptate, salariul minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste numai prin Hotarire de Guvern.

#187 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 07 June 2006 - 03:56 PM

Donatella a spus:

Consultati va rog ... si va puteti convinge cum este cu salariul minim brut pe tara si incercati sa lamuriti angajatorii sa nu faca prostii. Dan are dreptate, salariul minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste numai prin Hotarire de Guvern.

Consultam, consultam da' tot nu ne convingem!

Ca fiecare citeaza Codul muncii dupa cum ii convine:
unu zice vezi la art.241, altu nuuuu, vezi art.159!

Cand am putea spune simplu ca de fapt legea e facuta cu picioarele,
ca textele se contrazic de la un articol la altul si ca n-avem ce face,
fiecare se descurca cum poate....

#188 MONICA MARES

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 07 June 2006 - 04:24 PM

Eu am vorbit azi cu juristul nostru si mi-a spus clar sa nu ma prostesc. Este adevarat ca avem mai mult de 20 sal., dar nu am incheiat ccm la nivel de unitate si nici n-o vom face. Codul muncii nu prevede sanctiuni pt.asa ceva.

Pe o parte, nu pot fi obligata de nimeni din tara asta sa respect un contract pe care nu l-am semnat. Pe mine, ca societate, ma obliga legea . In cazul de fata hotararea de guvern mult discutata care inca nu a aparut inca. Nu am aderat la organizatiile patronale care negociaza aceste ccm-uri, iar salariatii mei nu si-au organizat nici un sindicat si nu au aderat la vreo organizatie sindicala. Concluzia : nu am demnat nici direct , nici indirect.

Pe de alta parte , orice jurist ii mananca de vii pe cei de la itm pentru aplicarea retroactiva a unui act. Orice act care cere aplicare retroactiva este nul din start. Asa zice juristul meu.
Voi i-ati intrebat pe ai vostri?

#189 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 08 June 2006 - 01:00 AM

MONICA MARES a spus:

Eu am vorbit azi cu juristul nostru si mi-a spus clar sa nu ma prostesc. Este adevarat ca avem mai mult de 20 sal., dar nu am incheiat ccm la nivel de unitate si nici n-o vom face. Codul muncii nu prevede sanctiuni pt.asa ceva.

Pe o parte, nu pot fi obligata de nimeni din tara asta sa respect un contract pe care nu l-am semnat. Pe mine, ca societate, ma obliga legea . In cazul de fata hotararea de guvern mult discutata care inca nu a aparut inca. Nu am aderat la organizatiile patronale care negociaza aceste ccm-uri, iar salariatii mei nu si-au organizat nici un sindicat si nu au aderat la vreo organizatie sindicala. Concluzia : nu am demnat nici direct , nici indirect.

Pe de alta parte , orice jurist ii mananca de vii pe cei de la itm pentru aplicarea retroactiva a unui act. Orice act care cere aplicare retroactiva este nul din start. Asa zice juristul meu.
Voi i-ati intrebat pe ai vostri?
se duce juristul tau cu state de plata la ITM ?
se cearta juristul tau ci inspectorii de acolo ?

stau si ma gandesc... erau voci care urlau ca e prea mic salariul minim,... acum cand este o oportunitate sa se mareasca nu ne convine...
eu unu voi marii salariul ca nu il maresc pentru stat ... il maresc tot pentru angajati... oricum sunt 2-3 angajati pe firma...
sa vedem cum se descurca cei care au 100 salariati cu salariul de 330 :evil: pentru astia ar trebui sa se faca salariul 500, nu 370

#190 dulci23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:
  • Interests:de a afla noutatiile care aper in domeniu

Postat 08 June 2006 - 08:57 AM

Astazi la ITM Valcea mi s-a spus sa fac o decizie de majorare salariu de la 330 la 370 incepand cu data de 01.04.2006, dar pt a nu face rectificative, diferenta sa o adaug la statul de la Mai 2006. Adica la Mai 2006 voi avea sal min de 410 in loc de 370. :!:
dulci

#191 IULIANA1207

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 755 Postari:

Postat 08 June 2006 - 09:51 AM

NECUNOASTEREA LEGII NU TE SCUZA PENTRU NEAPLICAREA EI!
Prevederile respective au fost publicate pe 02.05.06, deci timp SUFICIENT pt a se face cunoscute publicului si pentru a face statele pt aprilie in legalitate(370). Nu cred ca se dau undeva salariile lunii aprilie pe 02 mai! ca 01 mai oricum a fost liber! Iar declaratiile s-au depus pana pe 25.05.06, data la care deja se discuta de mult de acest act aditional!
Am mai spus intr-un mesaj anterior ca acum cativa ani am avut litigiu pe aceasta tema(doar ca era vorba de sal min pe ramura) si AM PIERDUT! Ca este posibil sa se treaca cu vederea nu contest, dar daca se gaseste unul mai al naibii, va avea castig de cauza. Iar referitor la principiul neretroactivitatii legii, sa nu uitam de treaba cu bonurile fiscale pe casa, care tot retroactiv s-a dat, si nu am auzit pe nimeni sa se planga de asta!
Si sa va mai spun o chestie: in CCM national exista acea grila cu coeficienti de ierarhizare( adica sal minim este doar pt necalificati, daca ai alte calificari pe contractele de munca trebuie sa dai alte salarii, mai mari) si zilele trecute am avut control de la ITM PH si mi-a verificat acesti coeficienti! A gasit cateva neconcordante si mi-a dat termen de rezolvare, cu recalcularea statelor!
IN CONCLUZIE, SAL MINIM ESTE 370 SI NU CA ASTA ESTE PAREREA MEA CI CA ASA ESTE!
iuliana

#192 HERA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 08 June 2006 - 10:46 AM

Daca va uitati in arhiva acum aproximativ un an au avut loc aceleasi discutii.Numai ca atunci era vorba de 3100000lei si 3300000lei.
Atunci cum ati procedat ?

In M.O. nr. 1182 din data de 28.12.2005 a fost publicata H.G. nr. 1766/2005 pentru stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata
Art. 1. - Începând cu data de 1 ianuarie 2006, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 330 lei (RON) lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2006, reprezentând 1,95 lei (RON)/oră.

Conform contractului colectiv de munca, valabil pentru 2006-2007
Art.39-(3) Salariul de bază minim brut negociat pentru un program complet de 170 de ore, în medie, este de 370RON, adică 2,18RON/pe oră, începând cu data de 01 aprilie 2006.

#193 moni-andreea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 220 Postari:

Postat 08 June 2006 - 11:13 AM

:lol: :lol: :lol:
La Bacau, mi-a zis dna inspectoare "ei, merg actele aditionale si de la 01.06.2006 ca sa nu mai modifici statele pe luna mai"
Ce sa mai intelegi de aici?
Ce este de cind este si cit de obligatoriu .....
Durerea e inevitabila, suferinta este optionala

#194 izaroman

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 244 Postari:

Postat 08 June 2006 - 11:23 AM

ITM Alba nu obliga in nici un fel angajatorii - nici pe cei cu peste 20 salariati - sa faca nici un fel de rectificative la statele de plata si se primesc in continuare contracte de munca in care salarul este de 330 RON. Ce ziceti? Nu-s draguti? Deocamdata...

#195 master

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 67 Postari:
  • Interests:Comunicare...la 360grade!

Postat 08 June 2006 - 11:29 AM

Act nr. 710 din 03/04/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 7 din 02/05/2006
Intrare in vigoare: 02/05/2006
Act adițional la Contractul colectiv de muncă unic la nivel național pentru anii 2005-2006
Art. 39. - (3) Salariul de bază minim brut negociat pentru un program complet de 170 de ore, în medie, este de 370 RON, adică 2,18 RON/pe oră, începând cu data de 01 aprilie 2006.

#196 master

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 67 Postari:
  • Interests:Comunicare...la 360grade!

Postat 08 June 2006 - 11:35 AM

Act nr. 710 din 03/04/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 7 din 02/05/2006
Intrare in vigoare: 02/05/2006
Act adițional la Contractul colectiv de muncă unic la nivel național pentru anii 2005-2006
În conformitate cu prevederile art. 105 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel național pe anii 2005-2006, acesta se completează și se modifică după cum urmează
Art. 39. - (3) Salariul de bază minim brut negociat pentru un program complet de 170 de ore, în medie, este de 370 RON, adică 2,18 RON/pe oră, începând cu data de 01 aprilie 2006.

#197 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 08 June 2006 - 01:05 PM

cred ca nici ei nu stiu ce sa aplice!!!
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#198 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 08 June 2006 - 01:06 PM

cred ca terebuie sa aveti rabdare pan' invata la cine se aplica
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#199 ggf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 397 Postari:

Postat 08 June 2006 - 03:19 PM

La societatea unde lucrez , salariile se negociaza anual . Modificarea salariilor se aplica incepand cu data deciziei data de administrator in urma negocierii .....
Acum stau si ma gandesc ..... sindicatele au negociat cu guvernul un salariu minim . Decizia de punere in aplicare a rezulatelor negocierii n-ar trebui sa o dea guvernul ? Pana la aparitia unei asemenea decizii , ce valoare legala are acea negociere ?

Doar ma intreb ....

#200 mirelaz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:

Postat 08 June 2006 - 09:09 PM

eu as vrea sa stiu parerea voastra in cazul in care in luna mai am un concediu medical cum declar in programul pentru CAS care este fixat pe 330 RON???

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL