Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Fond mediu - AMBALAJE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 1.5

Salt la continut

Fond mediu - AMBALAJE

184 replies to this topic

#11 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 13 March 2006 - 06:55 PM

cand o sa apara normele o sa vi-l dau :wink:

#12 MONNA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:

Postat 31 May 2006 - 08:47 PM

va rog mult,ca nu inteleg
am un importator de aparate audio-video,normal ca astea vin in ambalaje.
trebuie sa platesc taxa la aceste ambalaje cu care vine marfa?
mentionez ca marfa asa ambalata se vinde tot asa,cu ambalaj,logic
ce fac?

MIRELA

#13 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 31 May 2006 - 09:15 PM

platesti

#14 MONNA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:

Postat 01 June 2006 - 12:00 AM

MERSI SEPTIMIU,
MERSI SI PT.PROMPTITUDINE
MIRELA

#15 corina 12

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 02 June 2006 - 03:48 PM

trebuie platita o suma de 0,5 RON/kg din greutatea ambalajelor importate. greutatea ambalajelor trebuie sa o iei din factura externa.

se face si declaratia la fondul de mediu (aceeasi ca pt. emisiile de plouanti), pana pe 25 ale lunii urmatoare celei in care ai facut importul. termenul de plata e acelasi ca la declaratie.

#16 GabrielaG

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 02 June 2006 - 04:02 PM

Mai nou (pentru 2006) suma datorata e de 1 leu/kg de ambalaj introdus pe piata cf. OUG 196/2005 aprobata cu modif. de L 105/25.04.2006.
Cantitatea de ambalaj introdusa pe piata se calculeaza pe baza DVI-ului (diferenta dintre greutatea bruta si cea neta de la fiecare pozitie).
Se declara si se plateste intr-adevar lunar pana la 25 a lunii urmatoare spre deosebire de taxele pentru emisiile de poluanţi în atmosferă, provenite de la sursele mobile care se declara si se platesc semestrial (vezi tot L 105/2006).
Din cate stiu eu formatul de declaratie pentru 2006 nu a aparut inca...

#17 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 02 June 2006 - 05:19 PM

Inainte sa dati raspunsuri ar fi mai bine sa cititi legea.

Se declara si se plateste anual, pana la 25 ianuarie a anului urmator.

#18 Angelescu Laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 26 June 2006 - 09:35 AM

Vanzarea ambalajelor constituie valorificare? Se poate face NIR pentru ambalaje daca stim doar cantitatea de pe factura si DVI?

#19 MARUTU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 26 June 2006 - 10:00 AM

programul iti calculeaza singur taxele pentru ambalajele introduse pe piata nationala. ca sa vezi suma de plata , tb sa completezi declaratia la luna 12. si gata.

pentru Angelescu Laura
Vanzarea ambalajelor NU constituie valorificare. Nu inteleg de ce vrei sa faci Nir.

astazi este ultima zi cand se primesc declaratiile la afm cu cantitatile de ambalaje declarate si cu taxele af noxelor emise de sursele mobile pentru ianuarie - mai 2006.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 July 2008 - 11:14 AM

marutu

#20 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 26 June 2006 - 10:26 AM

Nu cumva pentru sursele fixe? Pentru cele mobile nu se declara in iulie (pentru iunie)?

#21 nicole33

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1373 Postari:

Postat 26 June 2006 - 10:41 AM

MARUTU a spus:

astazi este ultima zi cand se primesc declaratiile la afm cu cantitatile de ambalaje declarate si cu taxele af noxelor emise de sursele mobile pentru ianuarie - mai 2006.
eu intelesesem ca termenul e 25 iulie pt semestrul I 2006

#22 mihaelak

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 26 June 2006 - 11:30 AM

la fel am inteles si eu

25 iulie 2006 ptr surse mobile
25 ianuarie 2007 ptr ambalaje
25 iunie 2006 (ptr perioada ian-mai 2006) ptr surse fixe - centrale termice

#23 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 26 June 2006 - 11:38 AM

si lunar cantitatea de ambalaje :D

#24 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 26 June 2006 - 11:59 AM

Eu am inteles ca pentru sursele fixe se declara si se plateste lunar. De altfel, in declaratia pe luna mai, am activ campul cu suma pentru sursele fixe (activ in sensul ca pot sa completez in el).

#25 MARUTU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 26 June 2006 - 12:48 PM

mii scuze, surse fixe.
marutu

#26 id_violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 26 June 2006 - 01:28 PM

Stie cineva daca mai este valabil modul de calcul pe care l-am downloadat de pe net, cel din xcel? Thanks

#27 Angelescu Laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 26 June 2006 - 02:37 PM

Am cantitati mari de ambalaje care se dau clientului la livrare. Practic, nu am contraol asupra ambalajului si nici nu pot cere clientului sa-l aduca inapoi ca sa-l predau unei societati specializate in reciclare. Daca il vand nu inseamna ca il valorific?
Incerc si eu marea cu degetul, pentru ca mi se pare nefiresc sa platesc taxe pentru ambalajul pe care il dau clientului si nu am nici o posibilitate de a controla ce se intampla mai departe.

#28 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 26 June 2006 - 03:22 PM

Pentru cantitatile mari de ambalaje, este super utila colaborarea cu ...(am sters numele firmei ca sa nu mi se impute ca fac publicitate... e o firma care se ocupa cu reciclarea si valorificarea in numele clientilor a ambalajelor). Serviciul platit la ei este de 8-9 ori mai mic decat taxa. Si la zeci-sute de milioane (lei vechi) se simte....

PS: faptul ca tu vinzi marfa ambalata nu inseamna ca valorifici ambalajul ci doar ca poluezi mediul..., pentru ca acel ambalaj va ajunge (in cel mai fericit caz la groapa de gunoi)

#29 Angelescu Laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 26 June 2006 - 04:56 PM

Perfect de acord. Multumesc pentru pontul cu firma, insa eu nu am ce ambalaje sa dau la reciclat pentru ca le dau clientului.

#30 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 26 June 2006 - 06:05 PM

Inca o data:
Importatorii si/sau producatorii de bunuri ambalate au obligatia sa plateasca aceasta taxa. Chiar daca produci/importi orice , orice asta are un ambalaj (cred ca doar painea nu are). Ei bine, pentru acel ambalaj trebuie sa platesti taxa pentru ca daca n-ai fi tu care sa produci/importi bunuri ambalate nu s-ar mai polua mediul (si am avea toti hepatita :wink: ). (Daca insa doar distribui aceste bunuri nu mai platesti nimic).

Tot taxa asta se plateste pentru absolut orice importi (c-ai importat un utilaj, el vine pe paleti... ambalaj....infoliat...ambalaj...si legat cu niste sfori...ai ghicit, tot ambalaj... Si cum stam foarte bine in ansamblu cu exporturile, legea-ti permite sa scazi din cantitatea de ambalaj introdusa de tine pe piata romaneasca, cantitatea de ambalaj aferenta bunurilor exportate ( ca doar moare si capra lui, nu???????).
Atentie insa, taxa se calculeaza si se plateste pentru fiecare fel de ambalaj in parte... in privinta asta noua declaratie te ajuta mult.

Si inca ceva: nu ai ce da la reciclat...pai tocmai asta vrea AFM de la noi, sa recuperam acele ambalaje de la cosurile de gunoi si apoi sa le ducem la firme care au autorizatie de reciclare si de valorificare.
Vorba cuiva: traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 July 2008 - 11:15 AM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL