Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
alimentare combustibil card - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

alimentare combustibil card

6 replies to this topic

#1 nitu denisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 153 Postari:
  • Interests:muzica

Postat 07 March 2006 - 01:51 PM

pana acum era simplu : veneau bonurile de benzina 6022,4426=401 si 401=5311 sau 401=542 .
de maine se fac carduri pentru benzina: am inteles ca se dau bonuri pe care este se trec litri, ora, nr. masinii etc, iar factura se elibereaza de 2 ori/ luna , pe 15 si la sfarsit.
intrebarea mea este care vor fi inregistrarile in contabilitate de acum inainte.
am citit undeva pe forum dar dau cautare de 2 ore h si nu gasesc nimic.
mersi mult
denisa

#2 raipol2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 07 March 2006 - 02:05 PM

Toate platile prin carduri le gaseste in extrasele de banca card si atunci
plata in avans 409=5121
factura sosita
6022=401
4426=401
401=409

#3 nitu denisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 153 Postari:

Postat 07 March 2006 - 02:07 PM

tocmai citeam acum gasisem undeva:

Cand faci achizitia de motorina de la benzinarie si primesti bon fiscal faci o receptie pe cantitatea respectiva si faci inregistrarea:
3022=401, daca benzinaria nu emite factura fiscala.
Apoi la achitarea contravalorii combustibilului faci inregistrarea:
401=5121 sau 401=5311.
O varianta si mai simpla ar fi sa inchei un contract cu societatea care iti furnizeaza combustibil si sa iti faca o factura o data sau de doua ori pe luna pe cantitatea pe care o cumperi. Noi, cel putin, asa facem.
Pe de alta parte ma mir ce evidenta contabila au cei de la benzinarie pentru ca in momentul in care emit un bon fiscal asta inseamna ca au incasat banii pentru combustibilii livrati, ceea ce dupa cum am inteles nu se intampla intrucat platesti mai tarziu.
Dar cel mai bine ar fi sa faci asa cum am procedat noi.

Pentru facturi neintocmite se foloseste contul 408. Cand primesti motorina pe baza bonului neachitat vei face inregistrarea 3022=408,4428. In momentul in care primesti factura vei face inregistrarile 408=401 suma totala pe luna a bonurilor primite, si 4428=4426 pentru TVA total din luna respectiva. Nu poti sa inregistrezi pe contul 401 o suma fara sa ai la baza o factura. In Ordin 306 e mentionat la contul 401 - valoarea la pret de cumparare sau standard (prestabilit) a materiilor prime, materialelor consumabile, materiale de natura obiectelor de inventar, animalelor tinere si la ingrasat, marfurilor si ambalajelor intrate in patrimoniu, achizitionate cu titlu oneros de la terti pe baza de facturi (301, 302, 303, 341, 346, 351, 354, 356, 357, 358, 361, 371, 381)"

sa folosesc 4428?
denisa

#4 dco

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 241 Postari:

Postat 07 March 2006 - 04:10 PM

Nu stiu de ce va complicati ... cardul respectiv este probabil de la Rompetrol si este de credit (a nu se confunda cu cardurile bancare), pentru evidenta km, masinilor, etc. Aveti 15 zile sa platiti factura. Bonul pe care il primeste soferul este nefiscal, si cum nu dai bani nu poate fi inregistrat.

Eu inregistrez la momentul facturii 6022 = 401 si cand platesc factura 401 = 5121.
3022 se foloseste doar in momentul in care depozitezi benzina respectiva, nu cand o bagi in rezervor ... parerea mea!
- Dragos -

Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea. - Eugen Ionescu

#5 nitu denisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 153 Postari:

Postat 07 March 2006 - 04:48 PM

da Rompetrol este, bonurile sa le vad ca maine o sa duca actele , tot ce trebuie . mersi, pare cel mai simplu cum zici tu
denisa

#6 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2006 - 08:20 AM

Nu cumva trebuie sa folosesti 408 in loc de 401 ? Bonul nefiscal tine loc de aviz de expeditie, nu ? Facturarea se face ulterior. Deci inregistrarile ar fi:

6022 = 408
4428 = 408
apoi la sosirea facturii:

408 = 401
4426 = 4428
si plata facturii:

401 = 5311 sau
401 = 5121
Eu asa cred ca este corect.

#7 riquiqui

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 244 Postari:
  • Interests:editare filme

Postat 10 March 2006 - 09:07 AM

De acord cu dco. Si eu fac la fel, pt. am fact. de doua ori pe luna, bonul primit nu e fiscal, inregistrez idem cu dco. Si nu numai eu, m/am mai interesat la o firma care are o situatie asemanatoare.

Similar Topics Collapse

17 useri citesc topicul

0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL