Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
baza calcul concedii medicale care nu au 6 luni lucrate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

baza calcul concedii medicale care nu au 6 luni lucrate

8 replies to this topic

#1 symonica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 27 March 2006 - 03:49 PM

deci am salariat care are 15 zile concediu medical
dar nu am baza de calcul (adica nu are 6 luni de zile lucrate)

ce sa fac?
unii mi-au zis ca daca nu am baza de calcul nu poate beneficia de indemnizatie concediu medical, deci la baza de calcul trec 0 lei
e corect?

#2 alinacernat

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 27 March 2006 - 09:19 PM

Beneficiaza de indemnizatie pt concediul medical, chiar daca nu are 6 luni lucrate.Altfel de ce i se mai opreste CASS 6.5%?
Ia in calcul exact periaoda lucrata de angajat, chiar daca este mai mica de 6 luni.Eu asa fac.

#3 florika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 297 Postari:

Postat 28 March 2006 - 06:41 AM

Simonica, daca nu are 6 luni lucrate in ultimele 12 luni anterioare acordarii cm nu ii poti calcula si acorda cm decat daca are urgenta medico-chirurgicala (100% din baza de calcul) - vezi OUG 158/2005.

#4 carolina3

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 349 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 28 March 2006 - 08:10 AM

Alte cazuri in care se acorda CM fara 6 luni de cotizare: boala infecto-contagioasa A, tuberculoza, cancer+SIDA, risc maternal.

#5 monikhategan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:
  • Interests:colaborare-cunoastere

Postat 28 March 2006 - 08:16 AM

Intreaba salariatul daca nu a mai lucrat in ultimul an si pe la alte firme si daca a mai lucrat spune-i sa-ti aduca o adeverinta cu cotizatia la CAS pe perioada lucrata.

#6 monikhategan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:
  • Interests:colaborare-cunoastere

Postat 28 March 2006 - 08:22 AM

Intreaba salariatul daca nu a mai lucrat in ultimul an si pe la alte firme si daca a mai lucrat spune-i sa-ti aduca o adeverinta cu cotizatia la CAS pe perioada lucrata.

#7 symonica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 29 March 2006 - 09:00 AM

Concluzia (dupa ce am citit si legea si am mai intrebat si pe altii):

- intradevar daca nu are 6 luni cotizatie - nu poate beneficia de indemnizatia de concediu medical
- si trebuie si intrebat angajatul daca are lucrate 6 luni in ultimele 12 luni si la alt angajator : daca da, intradevar trebuie sa aduca adeverinta de la locul de munca respectiv

#8 Florian2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 392 Postari:

Postat 29 March 2006 - 10:27 AM

Daca atunci cand se lichideaza un salariat intocmim si-i inmanam "Nota de lichidare" cu bazele de calcul a contributiei pe ultimele 6-12 luni nu facem altceva decat sa ajutam : pe salariati, pe colegii de la alti angajatori si pe noi sa nu mai intocmim adeverinte!

#9 Ronaldo

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 587 Postari:
  • Interests:Fotbal, filme

Postat 29 March 2006 - 10:48 AM

alinacernat a spus:

Beneficiaza de indemnizatie pt concediul medical, chiar daca nu are 6 luni lucrate.Altfel de ce i se mai opreste CASS 6.5%?
Ia in calcul exact periaoda lucrata de angajat, chiar daca este mai mica de 6 luni.Eu asa fac.

:shock:
foarte bine faci - tine-o tot asa... :smt018
"The saddest thing in life is wasted talent."
R. de Niro - A BRONX TALE

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL