Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 51

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#1001 Orbu Tatiana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 08 September 2007 - 05:59 PM

Vezi postareaIOANA_VOICU, la Sep 8 2007, 02:21 PM, a spus:

Varianta 6
La pb 5 fiscalitate la calculul chelt cu deductib limitata pe langa protocol eu am calculat si chelt cu ajutor social lim 2% din chelt cu salariile.
La pb 4 nu stiu ce ma apucat ca am pus cheltuieli forfetare 25% in loc de 40 %, sper sa nu ma depuncteze complet la subiectul asta.
la conta nu am stiut ce sa spun cu inreg aia referitoare la majorare capital social prin actiuni, mie nu mi s-a parut a fi corecta.
Pb cu inventarul intermitent am bijbait-o.
In rest ok !
Bafta
Tot 6 am avut si eu.La conta aveai o intregistrare cu un venit, care nu avea ce sa caute acolo, trebuia o prima de emisiune, adica 1041.

La inventar intermitent, se anula stocul final si se facea inregistrare cu stocul faptic. 345 = 711 ; 711 = 345
tatiana

#1002 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 08 September 2007 - 06:05 PM

Dalil 1 ro, cred ca pur si simplu am sarit peste cea cu erori in rulaje debitoare si creditoare. Eu nu-mi amintesc nimic de ea............. sigur am lasat-o la urma si pana la urma am intrat in criza de timp (din cauza fiscalitatii)... si pur si simplu am uitat. A fost una din cele 5 studii de caz de la conta????
La cea cu CPP cf. 1752 am povestit pur si simplu cum arata formularul din situatiile financiare. In plus (am considerat eu ca este o particularitate, am scris de veniturile din dobanzi ale soc. de leasing care se trec in formular la cifra de afaceri. Cand am ajuns acasa am citit OMFP-ul si in afara faptului ca sunt subliniate niste chestii despre ven.si chel.extraoprdinare, mare lucru n-am gasit.

elenacca

#1003 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 08 September 2007 - 06:06 PM

Vezi postarearamlav, la Sep 8 2007, 06:48 PM, a spus:

Vezi postareaMihaela A, la Sep 8 2007, 06:35 PM, a spus:

varianta 3
grilele le-am facut ca maryd; de probleme ce ziceti? cum ati considerat la fiscalitate la problema 5 - impozit pe profit sau impozit pe venit?
eu impozit pe venit

eu impozit pe profit,
pt a fi microintreprindre una din conditii este :
*realizarea de venituri , altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50% din veniturile totale. In problema veniturile din conultanta si management depaseaseau cu mult 50%, din 22.00o doar 4500 erau din vanzarea marfurilor

#1004 Guest_stanescuema_*

• Guests

Postat 08 September 2007 - 06:09 PM

varianta 7:
balanta?
v-au dat corelatiile?
inregistrarile pareau usoare, dar "vinzare numerar" cum ati descarcat 371??

si aia cu productia in curs?? ce sold la 345 si 331 :notworthy:

p.s. totusi a fost comestibil examenul, ma asteptam la mai multe "avioane"...

#1005 lili0606bv

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 08 September 2007 - 06:25 PM

Vezi postareacami.covasa, la Sep 8 2007, 04:07 PM, a spus:

Anais....si eu am intrat in criza de timp....la drept am facut to...la fiscalitate cred ca am busit vreo 2....la conta.....mi e groaza....om vedea :notworthy:
si eu am patit la fel.Tot la sub 7 .Am emotii mari in privinta notei.

#1006 adrianadeleanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 08 September 2007 - 06:38 PM

Am facut articolul de descarcare cu aceeasi valoare ca la vanzare ; am presupus ca daca nu ne-a dat in enunt cota de adaos...
Tu ?

#1007 dcami

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 September 2007 - 06:57 PM

Buna, eu am avut varianta 7 si mi s-a parut ok. Adica am vazut problemele de fiscalitate de la alte variante si mi s-au parut mai grele.... pt cunostintele mele :)

Intrwebatrea mea acum este: Unde gasesc raspunsurile la problemele 183-202 la evaluare? in fisierul de pe prima pagina aceste raspunsuri lipsesc

#1008 Welcome

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:01 PM

Vezi postareadcami, la Sep 8 2007, 07:57 PM, a spus:

Buna, eu am avut varianta 7 si mi s-a parut ok. Adica am vazut problemele de fiscalitate de la alte variante si mi s-au parut mai grele.... pt cunostintele mele :)

Intrwebatrea mea acum este: Unde gasesc raspunsurile la problemele 183-202 la evaluare? in fisierul de pe prima pagina aceste raspunsuri lipsesc

Mah... uite ce fisier am eu... poate te ajuta...
:notworthy: Maria

Fisiere atasate

Maria

#1009 adrianadeleanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:02 PM

Dcami, spune-mi te rog, la intrebarea 5 la conta (sub 7) cu ce suma ai descarcat gestiunea >? (ma refer la vanzare). La fiscalitate ce-ai facut la pb cu TVA-ul ? (pb 3 si 4).

#1010 alinutzamartinutza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:04 PM

deci pot doar sa incep asa :notworthy: sau asa :pullhair: ..sau ashea :smile: ...mult d scris putin timp..sinteze urate atat l conta cat&l fiscalitate...pt k erau l prima vedere ..cel putin l nr meu 10...desi din cate am obs &celelalte nr au avut aceeasi pb cu uraciunea&greutatea...
&profit d acest moment pt a intreba urmatorul lucru: cine a fost grila 10 sa mi dea &mie un semn p mess l adresa alinutzamartinutza pt a putea discuta niste snimicuri in legatura cu grilele si probeleme...
o seara placuta dk pot zice ashea cu mult spor l invatat :good:

Vezi postareaxtina, la Sep 8 2007, 04:20 PM, a spus:

a avut cineva varianta 10

- la fiscalitate isi recupereaza pers. fizica TVA-ul daca vinde dupa 2 lun autoturismul in Germania ?

- la conat la prol.1069 e ati scris, ce ati calculat ?

bafta la toti,

#1011 oana34

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:06 PM

Mie nici nu mi-a picat fisa cu cota forfetara! Dar la conta cu balanta cum ai facut? Eu am bulabasito cumva dar oricum nu-i bine! :((

#1012 chingaru

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:07 PM

Salut,

si eu ma avut var.6, insa imi amintesc ca la cheltuielile sociale se specifica ceva de genul "prevazute de lege" si pentru acestea nu se aplica cota de 2%. Eu am considerat ca in aceasta categorie sunt incluse datorii sociale catre bugetul statului. Daca ai avut var 6 imi poti spune care este cota de chelt forfetare pe care ai aplicat-o ptr veniturile din taximetrie?

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 09 September 2007 - 01:34 PM

#1013 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:12 PM

Vezi postareaadrianadeleanu, la Sep 8 2007, 06:32 PM, a spus:

Stiti cumva ce pondere a avut pb 5 - sub. 7 la fiscalitate ?
30%

Vezi postareaadrianadeleanu, la Sep 8 2007, 06:32 PM, a spus:

Stiti cumva ce pondere a avut pb 5 - sub. 7 la fiscalitate ?
30%

#1014 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:19 PM

Vezi postareaadrianadeleanu, la Sep 8 2007, 08:02 PM, a spus:

Dcami, spune-mi te rog, la intrebarea 5 la conta (sub 7) cu ce suma ai descarcat gestiunea >? (ma refer la vanzare). La fiscalitate ce-ai facut la pb cu TVA-ul ? (pb 3 si 4).

la prb 5 la conta nu am facut decat cateva inreg: vz
la 3 si 4 la fiscalitate am calc tva care nu se trece pe fact dar se face inreg ctb : 4426=4427 dar nu am calc altceva.
sunt varza :notworthy:

#1015 Welcome

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

:smile: dar varianta ECS 04 !!!! chiar nu-a avut-o NIMENI ???? :pullhair: Fiscalitate? ultima problema.. aia cu imp pe micro sau imp pe profit ... ce ati calculat ? io am zis imp pe profit ptr ca depaseau chel de consultanta cu 55% din ven totale ... si m-am apucat de nebunie... :notworthy:

Maria
Maria

#1016 Cristinuta10

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Buna! Si eu tot var 3 :biggrin:

Fiscalitate & Drept : idem
Contabilitate: cateva diferite

Oricum, problemele sunt importante ( 80% :notworthy: ) , la fiscalitate si drept au fost ok, la contabilitate sper sa fi rezolvat corect :)

Bafta maine !

#1017 dcami

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:20 PM

Vezi postareaadrianadeleanu, la Sep 8 2007, 08:02 PM, a spus:

am descarcat la pretul de vanzare pt ca nu spuneau nimic de adaos

la fiscalitate la 3 si 4 eu am zis ca furnizorul din romania factureaza fara tva iar cumparatorul calculeaza tva din tara in care e inregistrat

#1018 adrianadeleanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:30 PM

Multumesc dcami. Eu, la fiscalitate, n-am mai zis nimic de TVA, am zis ca se trece in factura suma fara TVA. Dar la ultima pb., cea cu pro rata ? Ai calculat pro rata si la achizitia de hartie si la val TVA din vama (achizitie de nu stiu ce era, parca materiale) ?Multumesc cami.covasa.

#1019 Lauritta_85

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:48 PM

Vezi postareaadiL, la Sep 8 2007, 06:23 PM, a spus:

A avut cineva sub 2?

SI EU AM AVUT 2! GREA VARIANTA! CONTA SI FISCALITATE NU ERAU DIN CARTE!

#1020 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:52 PM

nu e nimeni care a avut varianta 8?
elenacca

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi