Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 52

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#1021 Roxanee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 08 September 2007 - 07:56 PM

Vezi postareaElena Pana, la Sep 8 2007, 05:39 PM, a spus:

Eu am avut grila 8. Pana azi nu-mi era frica deloc de fiscalitate, chiar nu-mi faceam probleme!. Dar acum am ajuns sa ma tem ca voi pierde examnelu din cauza ei. Cred ca la problemele 2,3 si 4 am raspuns total pe langa

Subscriu si eu ....ca nu puteau sa dea si ei o acciza un impozit ceva acolo pentru tot omul..........trebuiau trei probleme cu enunt similar. Ma asteptam ca la conta sa fie greu dar la fiscalitate nici nu mi-as fi imaginat sa nu fac 85-90% din subiecte.
Cred ca trebuia sa vin la cursuri.............. :notworthy:

#1022 gongutza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:00 PM

Vezi postareaDaniela.Zaharia, la Sep 8 2007, 08:51 PM, a spus:

Si eu am avut varianta 4, am cam zbarcit problema la fiscalitate, cu impozitu, adica pb 5...iar la drept 2 mi s-au parut inabordabile...mie...Am constatat ca au fost cam multe capcane in subiectele astea...voi ce parere aveti? Si de asemenea volumul era de 4 ore lejer, nu 3!

Si eu am avut varianta 4
Am rezolvat grilele asa :
conta: 1c 2b 3a 4a 5a 6a 7b 8a 9b 10c
fiscalitate: 1a 2b 3a 4b 5a
drept: 1c 2b 3a 4b 5b
Daca vrei posteaza si tu raspunsul la grile
In rest am intrat in criza de timp si am rezolvat fiscalitatea si dreptul in 30 min
La conta a mai fost cum a fost
Bafta pentru maine

#1023 bituminel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:10 PM

varianta 4:
grile
conta : 1a 2 b 3 a 4 a 5 c 6 c 7 b 8 a 9 b 10 c
fiscalitate 1 a 2 b 3 a 4 b 5 a
drept : 1 c 2 b 3 a 4 c 5 b

ce ati scris la problema cu tva-u pentru marfurile vandute in marea britanie ?

la conta si drept sunt 99,99% ca sunt corecte ale mele.

Aceasta postare a fost editata de bituminel: 08 September 2007 - 08:11 PM

#1024 acciza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:11 PM

Vezi postareaWelcome, la Sep 8 2007, 08:19 PM, a spus:

:smile: dar varianta ECS 04 !!!! chiar nu-a avut-o NIMENI ???? :pullhair: Fiscalitate? ultima problema.. aia cu imp pe micro sau imp pe profit ... ce ati calculat ? io am zis imp pe profit ptr ca depaseau chel de consultanta cu 55% din ven totale ... si m-am apucat de nebunie... :notworthy:

Maria
Am avut-o io. Asa am zis si eu ca e imp profit ... Dar la aia cu casa si pivnita si etajul si .... ai facut ca e a doua locuinta ? Mie mi-a picat fisa, dar in foaie , din cauza grabei, n-am mai calculat reducerea si ma oftic rau de tot !

#1025 davideg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:12 PM

Vezi postareaRoxanee, la Sep 8 2007, 08:56 PM, a spus:

Cred ca trebuia sa vin la cursuri.............. :notworthy:
ba bine ca n-ai venit...sa-ti cumperi ceva frumos de 2 mil.pt.ca ai facut economie :pullhair: nimic de la cursuri nu s-a dat la examen,dar nimic!!!

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 09 September 2007 - 01:36 PM

#1026 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:13 PM

Vezi postareachingaru, la Sep 8 2007, 07:52 PM, a spus:

Salut,

eu am avut var.6. Nu mi s-au parut atat de greu de abordat subiectele. La conta si drept totul a fost o.k, insa la fiscalitate am intampinat ceva probleme la subiectul cu impozitul din activitatea de taximetrie, pentru ca nu am stiut cat este cota de cheltuieli forfetare.

Multa bafta tuturor !

Din ce-mi aduc eu aminte...sau mai bine spus...din noile cunostinte pe care am reusit sa le acumulez zilele astea :notworthy: ...cota forfetara este valabila doar ptr venituri din drepturi de proprietate intelectuala - 40%, si ptr venituri din crearea unor lucrari de arta monumentala - 50%...ptr taximetrie eu am aplicat 16%...oare am gresit???? Ca nici chiar asa aprofundate nu sunt cunostintele mele..... :biggrin:

#1027 bituminel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:24 PM

tot varianta 4.

pai si cat era reducerea ca era a doua locuinta ?.... nici nu m-am gandit, io am mai pus o reducere de 20% parca,pentru ca era cladirea mai veche de 50 de ani.

Aceasta postare a fost editata de bituminel: 08 September 2007 - 08:25 PM

#1028 davideg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:25 PM

Vezi postareaovidiubogdan, la Sep 8 2007, 04:45 PM, a spus:

Eu am avut varianta 9.Grilele au fost ok toate dar problemele....Am recunoscut din cartea de grile la contabilitate 3 probleme:1053,1071 si 1075.Raspunsurile nu le am .Le are cineva? Celelalte doua probleme le-ai gasit in carte?La fiscalitate nu am recunoscut nicio intrebare.Mi s-a parut horror de mult ...Despre ce fluxuri se vorbea la contabilitate , problema nr 1? De trezorerie?Daca sunteti careva cu varianta 9 ..aduceti precizari.

si eu am avut 9,si ce daca!nu m-am asteptat la asa ceva nici in ruptul capului.M-am luptat doua saptamani cu ias-urile si alte nenorociri iar pe astea simplute,nici nu m-am obosit sa ma uit.La examen eram asa d obosita incat sunt sigura ca am gresit ceva.am verificat si eu sunt din carte problemele rspective,dar sa fi seriosi..cine a ajuns cu rezolvarile pana acolo?in afara de drept,pe care nu am apucat sa-l transcriu de pe ciorne,cred ca m-am descurcat.Apropo cum ai calculat la fisc.impozitul pe trim 2 cu chelt.si veniturile aferente trim 3?!!!!!!!!!!!!!!!era cumva greseala de tipar?sau am innebunit eu definitiv?oricum mie mi-a dat 295 impozit pe profit.Si mai stiu dar numa sa ma intrebi ce mai vrei sa stii

#1029 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:25 PM

Vezi postareadavideg, la Sep 8 2007, 09:12 PM, a spus:

ba bine ca n-ai venit...sa-ti cumperi ceva frumos de 2 mil.pt.ca ai facut economie :pullhair: nimic de la cursuri nu s-a dat la examen,dar nimic!!!

de unde sunteti ca ati platit doar 2 mil cursul??? La timisoara a fost 4 mil :notworthy:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 09 September 2007 - 01:29 PM

#1030 bituminel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:28 PM

la brasov 3,5 milioane cursu :)

#1031 chingaru

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:33 PM

Vezi postareamirela 0702, la Sep 8 2007, 09:13 PM, a spus:

Vezi postareachingaru, la Sep 8 2007, 07:52 PM, a spus:

Salut,

eu am avut var.6. Nu mi s-au parut atat de greu de abordat subiectele. La conta si drept totul a fost o.k, insa la fiscalitate am intampinat ceva probleme la subiectul cu impozitul din activitatea de taximetrie, pentru ca nu am stiut cat este cota de cheltuieli forfetare.

Multa bafta tuturor !

Din ce-mi aduc eu aminte...sau mai bine spus...din noile cunostinte pe care am reusit sa le acumulez zilele astea :notworthy: ...cota forfetara este valabila doar ptr venituri din drepturi de proprietate intelectuala - 40%, si ptr venituri din crearea unor lucrari de arta monumentala - 50%...ptr taximetrie eu am aplicat 16%...oare am gresit???? Ca nici chiar asa aprofundate nu sunt cunostintele mele..... :biggrin:

si eu am rezolvat la fel ca tine, dar cand m-am intors de la examen am cautat pe 'net si am gasit o lege mai veche care spunea ca ptr veniturile din activ. de taximetrie se aplica o cota de chelt forfetare de 80%. Nu stiu daca astazi mai este in vigoare aceasta lege, s-au daca s-a modificat procentul. Oricum nu mai are rost sa ne facem ganduri rele, tot ce conteaza este sa fim admisi.

#1032 Roxanee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:35 PM

Daca e asa atunci maine (dupa examen) ma duc in Mall sa cheltuiesc banii economisiti pe cursuri, :notworthy:

#1033 Mihaela A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:35 PM

Vezi postareamarra_2000, la Sep 8 2007, 07:06 PM, a spus:

Vezi postarearamlav, la Sep 8 2007, 06:48 PM, a spus:

Vezi postareaMihaela A, la Sep 8 2007, 06:35 PM, a spus:

varianta 3
grilele le-am facut ca maryd; de probleme ce ziceti? cum ati considerat la fiscalitate la problema 5 - impozit pe profit sau impozit pe venit?
eu impozit pe venit

eu impozit pe profit,
pt a fi microintreprindre una din conditii este :
*realizarea de venituri , altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50% din veniturile totale. In problema veniturile din conultanta si management depaseaseau cu mult 50%, din 22.00o doar 4500 erau din vanzarea marfurilor

si eu impozit pe profit; cu amortizarea aia de la problema de conta ce era? nu am reusit sa imi dau seama care era durata veche;

#1034 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 08 September 2007 - 08:40 PM

Vezi postarearapnica, la Sep 8 2007, 07:55 PM, a spus:

As vrea si eu subiectele rezolvate la evaluare 248-296. Adresa de mail marica_ramona@yahoo.com
Multumesc!
Fisier atasat  Evaluare_247_296.doc   77.5K   143 downloads
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#1035 andra lazarescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 08 September 2007 - 08:40 PM

Vezi postareaMihaela A, la Sep 8 2007, 06:35 PM, a spus:

varianta 3
grilele le-am facut ca maryd; de probleme ce ziceti? cum ati considerat la fiscalitate la problema 5 - impozit pe profit sau impozit pe venit?

eu am luat impozit pe venit.
iti aduci aminte cum era formulata problema 5 la fiscalitate?

#1036 dandu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 08 September 2007 - 09:01 PM

Vezi postareaileananichita, la Sep 8 2007, 03:49 PM, a spus:

la nr 5.contabilitate: pb1 - subventii;pb 2 - emitere ulterioara factura de achizitie marfuri; pb 3 - vanzare cu amanuntul; pb 4 - de intocmit un bilant contabil si de interpretat rezultatele; pb 5 - fiscalitate: problema cu impozitul pe profit ptr societati bancare, problema cu impozit pe cladiri, problema cu taxa pe mijloacele de transport, acciza tigarete, impozit pe venit pfadrept - pb: insolventa,insolvabilitate si refuz de plata, atributiile judecatorului sindic, etc.............. cand imi aduc aminte am sa mai scriu

Vezi postareadandu, la Sep 8 2007, 09:58 PM, a spus:

la nr 5.contabilitate: pb1 - subventii;pb 2 - emitere ulterioara factura de achizitie marfuri; pb 3 - vanzare cu amanuntul; pb 4 - de intocmit un bilant contabil si de interpretat rezultatele; pb 5 - fiscalitate: problema cu impozitul pe profit ptr societati bancare, problema cu impozit pe cladiri, problema cu taxa pe mijloacele de transport, acciza tigarete, impozit pe venit pfadrept - pb: insolventa,insolvabilitate si refuz de plata, atributiile judecatorului sindic, etc.............. cand imi aduc aminte am sa mai scriu
are cineva rezolvarea la grila 5

#1037 Mihaela A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 08 September 2007 - 09:08 PM

avea impozit pe venit pe primul trim 100 de lei si intreba care este impozitul pe profit sau impozitul pe venit ce trebuie sa il plateasca la trim 2; cam asa ceva

Aceasta postare a fost editata de Mihaela A: 08 September 2007 - 09:08 PM

#1038 narim

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 08 September 2007 - 09:12 PM

Vezi postareaWelcome, la Sep 8 2007, 08:01 PM, a spus:

Vezi postareadcami, la Sep 8 2007, 07:57 PM, a spus:

Buna, eu am avut varianta 7 si mi s-a parut ok. Adica am vazut problemele de fiscalitate de la alte variante si mi s-au parut mai grele.... pt cunostintele mele :)Intrwebatrea mea acum este: Unde gasesc raspunsurile la problemele 183-202 la evaluare? in fisierul de pe prima pagina aceste raspunsuri lipsesc
Mah... uite ce fisier am eu... poate te ajuta... :notworthy: Maria
incearca sa te uiti peste asteapoate tu le si intelegi :) bafta maine!

Vezi postareaileananichita, la Sep 8 2007, 06:17 PM, a spus:

Vezi postareaev., la Sep 8 2007, 04:29 PM, a spus:

si eu am avut nr 5 Ce ai scris la conta intreb 5 cu registrul de casa necompletat?
cifra de afaceri sau incasarile mi-au dat in jur de 950 sau 960. nu mai tin minte :pullhair: Tie cat ti-a dat? sau cum ai facut? La pb cu impozitul pe profit cat era pana la urma cota de impozitare? 16% sau 80%?multumesc,
nu ai adunat si cecurile la cifra de afaceri? doar si alea sunt tot vanzari

Fisiere atasate

Nari

#1039 Guest_stanescuema_*

• Guests

Postat 08 September 2007 - 09:21 PM

Vezi postareaadrianadeleanu, la Sep 8 2007, 07:38 PM, a spus:

Am facut articolul de descarcare cu aceeasi valoare ca la vanzare ; am presupus ca daca nu ne-a dat in enunt cota de adaos...
Tu ?

adica la aia 2.500 (cu cit ii vindea lui ionescu)?

si? ti-a dat egalitatea?

mie nu, am facut doar notele...
m-am bucurat ca sunt inregistrari, dar enuntu' era de kk... nu stiu... cu gindul sa ne incurce? sau ? ce? era greu daca enuntau clar problema?...
ahh si cu ch de transport... "se pun in contu clientului": adica i-a facurat pe linga marfa si transp, asa am inteles eu....

#1040 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 08 September 2007 - 09:25 PM

am gasit la varianta 3
3 problema cu amortizarea : 1061
problema 1 este 1044 ( bencefia descont?)...nu-mi mai aduc aminte nimic
2 este 1090
4 si 5 nu am gasit nimic care sa aduca cat de cat cu cartea, oricum la 4 s-a cerut intocmirea bilantului, la 5 contul de profit si pierdere.Daca la 4 au fost ok datele, nu acelasi lucru pot spune si la problema 5, care m-a bagat intr-o ceata totala

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 09 September 2007 - 01:31 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

9 useri citesc topicul

0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL