Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 57

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#1121 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 11 September 2007 - 08:46 AM

Vezi postareaanafedor, la Sep 10 2007, 10:58 PM, a spus:

asa e, era gresit enuntul
pentru cine a avut acea grila la problema respectiva se da punctajul maxim din grila.
din surse sigure stiu :)
o fi fost, dar cu siguranta nu la varianta 7 ....

Ce altceva mai stii "din surse sigure" ? Ma refer la disciplina de control ...............

#1122 anafedor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 11 September 2007 - 09:38 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 11 2007, 09:46 AM, a spus:

Vezi postareaanafedor, la Sep 10 2007, 10:58 PM, a spus:

asa e, era gresit enuntul
pentru cine a avut acea grila la problema respectiva se da punctajul maxim din grila.
din surse sigure stiu :)
o fi fost, dar cu siguranta nu la varianta 7 ....

Ce altceva mai stii "din surse sigure" ? Ma refer la disciplina de control ...............

era vorba de varianta 3 greista, acolo mai lipsea un 0

nu stiu nimic la celelalte, surse "sigure" pentru ca daca alti ani, subiectul era gresit tiparit era punctat din oficiu cu nota maxima.
la control astept si eu cu nerbdare opinia celor de la ceccar
aici probabil, dupa parerrea mea puncteaza capacitatea fiecaruia de sinteza, si modul de gandire economic.
succes tuturor

#1123 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 11 September 2007 - 09:42 AM

Vezi postareaanafedor, la Sep 11 2007, 10:38 AM, a spus:

nu stiu nimic la celelalte, surse "sigure" pentru ca daca alti ani, subiectul era gresit tiparit era punctat din oficiu cu nota maxima.
aici probabil, dupa parerrea mea puncteaza capacitatea fiecaruia de sinteza, si modul de gandire economic.
succes tuturor
si eu m-am gandit la fel ca vor puncta la control .... pt ca erau f interpretabile si daca ai dat un raspuns pe care ai stiut sa-l argumentezi .... sau macar ai incercat sa gandesti economic ... ar fi absurd sa nu dea un punctaj minim .... si sa picam din cauza acestei materii ..... in caz contrar, nu va lua chiar nimeni si nu cred ca asta e interesul lor ...

#1124 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 10:18 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 11 2007, 10:42 AM, a spus:

Vezi postareaanafedor, la Sep 11 2007, 10:38 AM, a spus:

succes tuturor
si eu m-am gandit la fel ca vor puncta la control .... pt ca erau f interpretabile si daca ai dat un raspuns pe care ai stiut sa-l argumentezi .... sau macar ai incercat sa gandesti economic ... ar fi absurd sa nu dea un punctaj minim .... si sa picam din cauza acestei materii ..... in caz contrar, nu va lua chiar nimeni si nu cred ca asta e interesul lor ...
varianta 6 sambata grile
contabilitate
1a, 2c, 3a,4a,5b,6a,7c,8c,9a,10b
fiscalitate
1a,2a,3b,4c,5a
drept
1b,2a,3b,4c,5a

varianta 1 duminica
audit
1c,2b,3c,4a,5b
evaluare
1a,2a,3c,4a,5b
control
1c,2c,3c,4c,5a
expertiza
1a,2b,3c,4a,5b

#1125 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 10:30 AM

imi cer scuze e prima data cand intru pe forum si nu stiu cum sa intru fara a raspunde

varianta 1 duminica
cum ati raspuns la problema cu impozitul pe taximetrie?
la control
dare inspre incredintare = donatie sau dare in folosinta?
prejudiciu=paguba?

#1126 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 12:26 PM

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 11 2007, 12:53 PM, a spus:

Vezi postareachingaru, la Sep 8 2007, 07:52 PM, a spus:

Salut,

eu am avut var.6. Nu mi s-au parut atat de greu de abordat subiectele. La conta si drept totul a fost o.k, insa la fiscalitate am intampinat ceva probleme la subiectul cu impozitul din activitatea de taximetrie, pentru ca nu am stiut cat este cota de cheltuieli forfetare.

Multa bafta tuturor !
la conta la problema 5 la care se cerea balanta ce ai facut sau mai bine zis cum ai facut ?

Eu am facut descarcarea gestiunii, am inchis conturile de venituri si de cheltuieli si am facut balanta. Iti mai aduci aminte ce subiecte am avut la fiscalitate? Taximetria, masina de 1800 cmc, opere literare, impozitul pe profit si mai ce?

#1127 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 12:34 PM

Vezi postareaAnaStancu, la Sep 11 2007, 01:26 PM, a spus:

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 11 2007, 12:53 PM, a spus:

la conta la problema 5 la care se cerea balanta ce ai facut sau mai bine zis cum ai facut ?
Eu am facut descarcarea gestiunii, am inchis conturile de venituri si de cheltuieli si am facut balanta. Iti mai aduci aminte ce subiecte am avut la fiscalitate? Taximetria, masina de 1800 cmc, opere literare, impozitul pe profit si mai ce?
Poate ajuta la ceva (eu am gresit, nu am facut asa), vezi art 49 alin 4 CF si alin 7 acelasi art.Eu am facut: 20000 x 9/12 x 16% = 2400

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 12 September 2007 - 06:07 PM

#1128 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 12:59 PM

Vezi postareaelena_eugenia, la Sep 11 2007, 11:30 AM, a spus:

imi cer scuze e prima data cand intru pe forum si nu stiu cum sa intru fara a raspunde

varianta 1 duminica
la control
prejudiciu=paguba?

La fiscalitate: 20000 x 9/12 x 16% = 2400
dar trebuia sa fac si (10000 - 3000) x 16% = 1120 si sa spun ca plateste 2400 (sau 1120? nu stiu sigur).

stii ce subiecte am mai avut la fiscalitate? masina de 1800 cmc, opere literare, impozitul pe profit si mai ce?

La control am spus ca nu avea voie sa dea cu titlu gratuit, pentru ca este CN cu capital majoritar de stat.

#1129 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:01 PM

dar trebuia sa fac si (10000 - 3000) x 16% = 1120 si sa spun ca plateste 2400 (sau 1120? nu stiu sigur).

stii ce subiecte am mai avut la fiscalitate? masina de 1800 cmc, opere literare, impozitul pe profit si mai ce?

La control am spus ca nu avea voie sa dea cu titlu gratuit, pentru ca este CN cu capital majoritar de stat.
[/quote]
nu mai stiu exact la problema cu taximetrie cum era formulata. eu am adunat veniturile realizate si am aplicat 16%.
cred ca mai era o problema in care ni se cerea sa sciem cum se calculeaza imp/profit- formula doar fara date
la cele cu drepturi de autor am dedus ch forfetare 40% si am aplicat 16%( in loc de 10% din pacate)
la impozitul pe auto am calculat doar impozitul aferent anului 2007, fara luna dec 2006- asa imi amintesc ca se cerea, nu sunt foarte sigura
la cea in care trebuia calculat imp/profi am dedus toate cheltuielile de protocil, dar cheltuielile de sponsorizare doar o parte le-am scazut

am considerat ca , incredintarea este doar cedarea dreptului de folosinta, societatea ramanand proprietara pe teren, deci nu e paguba. Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca este interpretabila problema ca nu sunt suficiente date si puteau fi n ipoteze si n raspunsuri. deci....

#1130 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:03 PM

Vezi postareaAnaStancu, la Sep 11 2007, 01:59 PM, a spus:

Vezi postareaelena_eugenia, la Sep 11 2007, 11:30 AM, a spus:

varianta 1 duminica
la control
prejudiciu=paguba?

Acum 10 minute, am vorbit cu cineva care este organ de control. O companie nationala cu capital majoritar de stat, nu are voie sa dea nimic cu titlu gratuit. Vezi scandalul de ieri cu CN Posta Romana, care a subevaluat terenuri. La noi s-au dat cu titlu gratuit, deci si mai rau.

#1131 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:06 PM

la grile cum ai raspuns?sti cum era procentajul la fiscalitate?

#1132 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:09 PM

Vezi postareaelena_eugenia, la Sep 11 2007, 03:04 PM, a spus:

la grile cum ai raspuns?

Singurul lucru de care imi amintesc, referitor la grilele de sambata, este ca raspunsurile de la fiscalitate erau identice cu cele de la drept (varianta 6). Garantez pentru ele. La contabilitate nu sunt sigura pe 2. Dar nu le mai stiu pentru ca nu mi le-am notat. Daca iti mai aduci aminte din intrebari, poate pot sa-ti raspund.

#1133 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:17 PM

[quote name='elena_eugenia' date='Sep 11 2007, 03:01 PM' post='143242']

de ce crezi ca trebuia sa faci asa ? eu am avut tot o problema cu un taximetrist la varianta 6, si am facut doar 20000x9/12 = 15000 si atat am uitat sa mai inmultesc cu 16%, dar nu cred ca trebuia sa facem si calculul in sistem real (10000-7000 etc). Asta se face doar in situatia in car taximetristul mai desfasura si alte activitati independente in afara de cea de taxi ( art49 CF). Din cate imi amintesc nu se specifica ca mai desfasoara si alte activitati in afara de cea de taxi.

#1134 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:22 PM

nu mai stiu ce se spunea la grile le-am facut mai atent la conta, dar am intrat in criza de timp si nu mai imi amintesc exact la fiscalitate si la drept.
ponderea subiectelor de judecata la fiscalitate nu o sti?

#1135 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:43 PM

Vezi postareaelena_eugenia, la Sep 11 2007, 03:22 PM, a spus:

nu mai stiu ce se spunea la grile le-am facut mai atent la conta, dar am intrat in criza de timp si nu mai imi amintesc exact la fiscalitate si la drept.

10% masina, 15% taxi, 20% opere literare, 25%..., 30% impozitul pe profit. Parca asa era.

#1136 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:53 PM

de ce crezi ca trebuia sa faci asa ? eu am avut tot o problema cu un taximetrist la varianta 6, si am facut doar 20000x9/12 = 15000 si atat am uitat sa mai inmultesc cu 16%, dar nu cred ca trebuia sa facem si calculul in sistem real (10000-7000 etc). Asta se face doar in situatia in car taximetristul mai desfasura si alte activitati independente in afara de cea de taxi ( art49 CF). Din cate imi amintesc nu se specifica ca mai desfasoara si alte activitati in afara de cea de taxi.

#1137 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:55 PM

varianta 1 duminica cine a avut-o?

#1138 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 11 September 2007 - 02:56 PM

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 11 2007, 03:53 PM, a spus:

Da asa este, ai dreptate, dar la problema cu balanta cum ai considerat "impozite si taxe"?

#1139 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 11 September 2007 - 03:00 PM

Da asa este, ai dreptate, dar la problema cu balanta cum ai considerat "impozite si taxe"?
[/quote]

din pacate nu am mai apucat sa mai gandesc ceva la problema aia si am inchis doar veniturile si cheltuielile si am incropit un tabel cu rulaje si solduri, un surogat de balanta cu datele date de ei si in plus aparea doar ct 121 cu rulaje si sold; dadea egalitate debit-credit si cam atat

#1140 elena_eugenia

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 September 2007 - 03:16 PM

la problema cu balanta si eu am facut la fel. tot surogat de balanta, cu inchidere venituri si cheltuieli, impozite si taxe l-am considerat ca datorie de plata.
stie cineva cum era problema cu taximetria, exact?
la fiscalitate si la drept grile, intrebarile 1? (varianta 6)

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

15 useri citesc topicul

0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL