Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 56

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#1101 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 10 September 2007 - 07:53 AM

...eu imi amintesc de la o problema la drept...ca falimentul nu aduce atingere contractelor pe care societatea le avea incheiate cu terte persoane...ideea era ca daca o firma intra in faliment..creditorii isi puteau recupera sumele de la lichidator...in ideea asta am trecut si eu suma de 10.000 ca o suma recuperabila....

...iar la cea cu tva de recuperat....tva-ul deductibil era stabilit...o suma fixa
- in situatia in care a trecut la facturare taxare inversa inseamna ca a inregistrat 4426=4427
- in situatia in care trebuia trecut scutit de impozit inseamna ca nu a inregistrat nimic, decat venitul....da, cred ca trebuia 5.000, si eu am trecut tot 10.000...din pacate.... :notworthy:

#1102 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 10 September 2007 - 08:03 AM

Aaa .. si inca ceva. Tot la control, ca vad ca asta roade pe mai multi. Spunea cineva ca ar fi spus comisia ca rezolvarile la control trebuiau sa arate ca un referat sau ca un proces-verbal de control. Sa explici pas cu pas operatiunile respective si sa indici ce e legal si ce nu, ce se putea face si ce nu indicand si temeiul legal.
Un simplu calcul sau raspuns nu era suficient.
Dar ei au cerut asa ceva? Ei au formulat acele subiecte de genul ... "care e prejudiciul?" ..."calculati". Nu scria nicaieri "argumentati indicand temeiul legal" (sau ceva similar).

Viata este suma tuturor alegerilor tale

#1103 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 10 September 2007 - 08:08 AM

Vezi postareadana_cz, la Sep 10 2007, 08:42 AM, a spus:

Nu te mai agitai 3 saptamani daca vezi ca ai facut de nota 1 sau de 10. Mai tremurai doar daca iti iesea o nota pe muchie. Dar ... deh ... Nu se poate, nu se poate...
eu ma nevoie doar de 6 la control ca sa iau examenul .... si unde te gandesti ca ma bazam pe control sa iau nota maxima ca sa pot sa scad la celelalte .... cineva spunea ca se puncteaza si tentativa ..... sper sa fie asa ...... am nevoie de 6 .....

Vezi postareadana_cz, la Sep 10 2007, 09:03 AM, a spus:

Aaa .. si inca ceva. Tot la control, ca vad ca asta roade pe mai multi. Spunea cineva ca ar fi spus comisia ca rezolvarile la control trebuiau sa arate ca un referat sau ca un proces-verbal de control. Sa explici pas cu pas operatiunile respective si sa indici ce e legal si ce nu, ce se putea face si ce nu indicand si temeiul legal.Un simplu calcul sau raspuns nu era suficient.Dar ei au cerut asa ceva? Ei au formulat acele subiecte de genul ... "care e prejudiciul?" ..."calculati". Nu scria nicaieri "argumentati indicand temeiul legal" (sau ceva similar).
asa e, si mai presusu de asta, indicarea temeiului legal face obiectul disciplinei de control ? pai atunci la drept ar fi trebuit sa indicam toata legea, nu numai articolul de lege .... e total absurd. Adica chiar daca la fiscalitate nu au fost probleme din carte, au fost CA IN CARTE, adica daca citeai problemele din carte puteai sa rezolvi ... pe cand la control ..... PUTEAI SA CITESTI PANA MUREAI CA TOT AIA ERA ..... si in plus, chiar toate problemele sa fie asa, astfel incat sa nu poti lua min 6 ???? E ABSURD .......

#1104 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 10 September 2007 - 08:29 AM

Zicea cineva ca se acorda un punct din oficiu.Atunci ce sa inteleg ca 20% la grile si 80% la probleme tb sa dea 9? Stie cineva exact cum se va face evaluarea?

#1105 monikg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 10 September 2007 - 08:39 AM

Vezi postareaJojo, la Sep 10 2007, 09:29 AM, a spus:

Zicea cineva ca se acorda un punct din oficiu.Atunci ce sa inteleg ca 20% la grile si 80% la probleme tb sa dea 9? Stie cineva exact cum se va face evaluarea?

Se da cate o nota de la 1 la 10 pentru fiecare din cele cinci subiecte. Se pondereaza nota cu procentul care era scris la fiecare subiect (10%, etc). Se insumeaza si se aplica procentul de 80%. Ce se obtine se aduna cu 20% din punctujul obtinut la grile.
Simplu, nu?

#1106 monikg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:01 AM

:notworthy:

Are cineva problemele cu bilantul si cu contul de profit de la varianta 3 de sambata?

#1107 Mihaela A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:10 AM

Varianta 6 ieri nu a avut-o nimeni? grilele de la control nu au fost nici care din carte........

#1108 monikg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:31 AM

Sau poate vrea cineva sa confruntam raspunsurile la grile?

Eu am pus:

conta: 1a, 2b, 3b, 4a, 5c, 6b, 7c, 8c, 9a, 10c;
fiscalitate: 1b, 2a, 3a, 4b, 5c;
drept: a la toate.

#1109 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:35 AM

Vezi postareamonikg, la Sep 10 2007, 09:39 AM, a spus:

Vezi postareaJojo, la Sep 10 2007, 09:29 AM, a spus:

Se da cate o nota de la 1 la 10 pentru fiecare din cele cinci subiecte. Se pondereaza nota cu procentul care era scris la fiecare subiect (10%, etc). Se insumeaza si se aplica procentul de 80%. Ce se obtine se aduna cu 20% din punctujul obtinut la grile.
Simplu, nu?

Corect ,atunci chestia cu un punct din oficiu ar putea fi luata in calcul cand sa calculeaza nota .Nu ai scris nimic iti da 1 punct. Hi-Hi !!

Aceasta postare a fost editata de Jojo: 10 September 2007 - 09:36 AM

#1110 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:46 AM

Daca a avut cineva varianta 04 Sambata,si isi mai aduce aminte ce si cum la contabilitate si fiscalitate sa-mi zica si mie.Mie mi s-a sters cu totul din cap ce-am facut.Nici nu-mi aduc bine aminte problemele

#1111 xtina

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 10 September 2007 - 10:01 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 9 2007, 10:11 PM, a spus:

Vezi postareaLauritta_85, la Sep 9 2007, 05:47 PM, a spus:

Buna!
Eu am avut varianta 7 azi si pot sa spun ca m-am descurcat , singura care mi-a dat batai de cap a fost CONTROLUL FINANCIAR, la care nici o grila sau problema nu era in carte!
Va scriu cerintele la fiecare materie, din ce imi aduc aminte ca am avut:
I.) AUDIT:
-Continutul Raportului de Audit;
-Cazuri de dezacord cu conducerea intreprinderii-client;
-Tehnica Sondajului;
-Prevederile de baza ale contractului de prestari servicii;
-Ce sunt si ce rol au normele contabile?
Rasp mele la grile au fost: 1b, 2c, 3a, 4a, 5b.

II.)EVALUARE:
-Cum se evalueaza actiunile detinute de intreprindere in capitalul altor societati?
-Ce e rata de actualizare si care sunt metodele de determinare a ratei de actualizare?
-Ce corectii se aduc rezultatului financiar din bilantul contabil in legatura cu amortizarile si provizioanele pt deprecierea imobilizarilor?
-Care sunt etapele (pasii) pt determinarea capacitatii beneficiare a unei intrepr?
-Ce sunt si cum se evalueaza imobilizarile necorporale?
Rasp grile: 1c, 2b, 3a, 4a, 5c.

III.) EXPERTIZA:
-Ce e obiectivitatea?
-Care sunt organele si structurile Corpului cu atributii de investigare, judecare si tragere la raspundere?
-Continutul Cap I al Raportului de expertiza contabila
-Ce se intelege prin autonomia Corpului?
-Prin ce se deosebeste profesia contabila de alte meserii( profesii)?
Grile: 1b, 2a, 3b, 4a, 5b.

IV.) CONTROL FIN:
-Obiectivele controlului financiar din cadrul instit publice
-problemele .....
Grile: 1b, 2a, 3a, 4a, 5c

-

eu am avut var 7 dar am alte raspunsuri la grile la expertiza (sunt f sigura de ele ): 3.a, iar la control (nu sunt sigura de primele 2, dar restul erau din carte) : 1.a, 2.b, 3.c, 4.a, 5.b

la varianta 7

1.a, 2.b, 3.c, 4.b, 5.c
la ce grile ai gasit 4 si 5 ?

mersi,

#1112 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 10 September 2007 - 01:16 PM

Vezi postareaxtina, la Sep 10 2007, 11:01 AM, a spus:

la varianta 7

1.a, 2.b, 3.c, 4.b, 5.c

mersi,
presupun ca astea sunt de la control ??? am si eu ca tine, doar ca la 4 a si 5 b. Astea erau din carte, ca am putut deschide eu cartea in timpul examenului sa ma uit, dar nu mai stiu cu ce erau. Primele 2 nu erau din carte, dar restul erau

#1113 crisa36

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 10 September 2007 - 02:27 PM

Poate sa ma ajute cineva cu o idee?
Daca am avut o probl de genul:" o soc primeste de la alta soc produse in regim de consignatie la pretul de 2000 in luna ian, iar in febr le vinde la 22000. Inreg.in ctb vanzarea".
Cum se face corect?
Multumesc.

#1114 xtina

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 10 September 2007 - 02:50 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 10 2007, 03:16 PM, a spus:

la varianta 7

1.a, 2.b, 3.c, 4.b, 5.c

mersi,
presupun ca astea sunt de la control ??? am si eu ca tine, doar ca la 4 a si 5 b. Astea erau din carte, ca am putut deschide eu cartea in timpul examenului sa ma uit, dar nu mai stiu cu ce erau. Primele 2 nu erau din carte, dar restul erau

ciao,
da la control ma refer
esti sigura la 4 si 5 pt. ca la 5 era intrebarea cine intocmeste situatii consolidate:
a) soc cu cap privat
b) soc care au in subordine soc fara pers juridica
c) institutiile publice
(imi amintesc aprox)
sigur e b?

#1115 carmen29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 10 September 2007 - 03:15 PM

Vezi postareadiana-gabriela, la Sep 9 2007, 09:17 PM, a spus:

In legatura cu o factura primita pe data de 20, iar obiectul de inventar a fost livrat in ziua urmatoare, care ar fi inregistrarile contabile?
Pe 20 nu se poate inregistra: 303, 4426 = 401 intrucat bunul nu a fost receptionat.
Ce cont ar fi potrivit pentru debit? Si cum s-ar descarca a doua zi?

351 = 401

303 = 351 (materii si materiale aflate la terti)

#1116 monikg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 10 September 2007 - 05:23 PM

Pentru cine a avut varianta 3 sambata:

va mai amintiti pb. cu bilantul si cu contul de profit?

La bilant la casa sau banca era suma de 150.000 in loc de 15.000?

La contul de profit nu aveai cum calcula descarcarea de gestiune. Mai stie cineva datele?

La grile am pus:

drept: toate a.

#1117 magda_23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 10 September 2007 - 05:49 PM

Vezi postareamonikg, la Sep 10 2007, 06:23 PM, a spus:

La contul de profit nu aveai cum calcula descarcarea de gestiune. Mai stie cineva datele?

La grile am pus:

asa e banca era 150000 nu 15000 :notworthy:
la descarcarea de gestiune am sris ca societatea tine evidenta la pret de achizitie si practica un adaos comercial de 20 % pe care l-am aplicat la marfa vanduta :wink:
in rest, ce sa spun, balamuc total

#1118 andra lazarescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 10 September 2007 - 06:29 PM

Vezi postareamagda_23, la Sep 10 2007, 06:49 PM, a spus:

Vezi postareamonikg, la Sep 10 2007, 06:23 PM, a spus:

La grile am pus:

asa e banca era 150000 nu 15000 :notworthy:
la descarcarea de gestiune am sris ca societatea tine evidenta la pret de achizitie si practica un adaos comercial de 20 % pe care l-am aplicat la marfa vanduta :wink:
in rest, ce sa spun, balamuc total

eu stiu ca la bilant banca era 15.000
si am facut asa:
Active: stocuri+banca+casa....=total active
Datorii: credite+fz+..=total datorii
Capital: capital = total capital

#1119 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 10 September 2007 - 07:42 PM

Vezi postareaxtina, la Sep 10 2007, 03:50 PM, a spus:

la varianta 7

1.a, 2.b, 3.c, 4.b, 5.c

mersi,

ciao,
da la control ma refer
esti sigura la 4 si 5 pt. ca la 5 era intrebarea cine intocmeste situatii consolidate:
a) soc cu cap privat
c) institutiile publice
(imi amintesc aprox)
sigur e b?
eu nu imi amintesc sa fi fost asa ceva la grilele de control la varianta 7 .................

#1120 anafedor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:58 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 10 2007, 08:42 PM, a spus:

Vezi postareaxtina, la Sep 10 2007, 03:50 PM, a spus:

la varianta 7

1.a, 2.b, 3.c, 4.b, 5.c

mersi,

ciao,
da la control ma refer
a) soc cu cap privat
c) institutiile publice
(imi amintesc aprox)
sigur e b?
eu nu imi amintesc sa fi fost asa ceva la grilele de control la varianta 7 .................
asa e, era gresit enuntul
pentru cine a avut acea grila la problema respectiva se da punctajul maxim din grila.
din surse sigure stiu :)

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL