Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#81 magie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 02 August 2007 - 02:04 PM

Vezi postareaclothilda, la Jul 29 2007, 03:23 PM, a spus:

Vezi postareamagie, la Jul 19 2007, 01:16 PM, a spus:

este cineva din galati care sustine examen acces expert in toamna?
cred ca am sa incerc si eu cu toate ca deja e cam tarziu sa ma apuc de invatat.Am vazut ca altii au inceput de mult.Tu ai ceva materiale(grile si altele)

sa mergi pana pe 8 august inclusiv sa te inscrii

materiale le am doar pe cele de pe forum

spor

#82 tix

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 02 August 2007 - 06:22 PM

Vezi postareamirelus, la Jul 15 2007, 11:25 PM, a spus:

am si eu o intrebare: sunt contabila de 5 ani, am diploma de sc postliceala recunoscuta de MEC......as putea sa dau examen la ceccar? la contabil autorizat sau contabil expert?....

Art. 4. - (1) Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la art. 3 pentru profesia de expert contabil persoana care îndeplinește următoarele condiții:
a) are capacitate de exercițiu deplină;
b) are studii economice superioare cu diplomă recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării;
c) nu a suferit nici o condamnare care, potrivit legislației în vigoare, interzice dreptul de gestiune și de administrare a societăților comerciale;
(2) La cerere, persoanele care au titlul de academician, profesorii și conferențiarii universitari, doctorii în economie și doctorii docenți, cu specialitatea finanțe sau contabilitate, au acces la profesia de expert contabil pe baza titlului de doctor, cu îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) și c) și susținerea unui interviu privind normele de organizare și funcționare a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați

Art. 5. -Se poate prezenta la examenul de admitere prevăzut la art. 3 pentru profesia de contabil autorizat persoana care îndeplinește următoarele condiții:
a) are capacitate de exercițiu deplină;
b) are studii medii cu diplomă recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării;
c) nu a suferit nici o condamnare, care, potrivit legislației în vigoare, interzice dreptul de gestiune și de administrare a societăților comerciale

Nu trebuie sa ai studii medii economice, ci numai studii medii recunoscute de MEC, ca sa poti participa la ex de acces la CA.

#83 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 03 August 2007 - 04:29 PM

Bilant functional - Este o situatie complementara necesara în procesul de analiza economico-financiara. Un tablou sintetic în care posturile sunt structurate atât în activul cât și în pasivul bilanțului în două grupe, și anume :
-grupe de utilizări de resurse pentru posturile de activ;
-grupe de resurse pentru posturile de pasiv.

UTILIZAREA RESURSELOR- ACTIV

1. INVESTIȚII PERMANENTE
Active nete imobilizate
2. INVESTIȚII TEMPORARE
2.1 Active de exploatare:Stocuri, Creanțe, Diferențe de conversie a activului,
Debitori
2.2Active în afara exploatării:TVA de rambursat, Impozite achitate în plus,
Capital subscris și nevărsat
3. INVESTIȚII ÎN LICHIDITĂȚI
Disponibilități în lei și valută
Valori mobiliare de plasament

RESURSE- PASIV

1. RESURSE PERMANENTE
Capital social
Rezerve legale
Alte rezerve
Alte fonduri
Provizioane
Împrumuturi pe termen mediu și termen lung
2. RESURSE TEMPORARE
- Pentru exploatare: Furnizori, Avansuri și aconturi primite, Creditori, Diferențe de conversie a pasivului
- În afara exploatării: Obligații față de buget
3. RESURSE DE LICHIDITĂȚI
Împrumuturi pe termen scurt
Soldul creditor al contului de disponibilități

Analiza activului funcțional
Activul funcțional grupează patrimoniul societății comerciale după cele trei componente ale funcțiunii de investire, și anume:
investiția permanentă (neciclică) în imobilizări;
investiția temporară (ciclică) în active de exploatare;
investiția temporară (ciclică) în lichidități.
Investiția permanentă în imobilizări caracterizează strategia pe termen lung a societății comerciale.
Investiția temporară în active de exploatare depinde, pe de-o, parte de ciclul de fabricație (exploatare), iar pe de altă parte de strategia vânzărilor adoptată de managerii societății comerciale.
Investiția temporară în active în afara exploatării reflectă politica fiscală a statului în domeniul rambursării datoriilor față de agenții economici.
Investiția temporară în lichidități semnifică fie angajarea societății în afacerile altor firme, fie neangajarea în afaceri a firmei, în cazul constituirii de depozite bancare, sau înseamnă o fluidizare accelerată a afacerilor care asigură firmei o solidă stare de lichiditate.
Analiza se adâncește la nivelul fiecărei categorii de investiții pentru a se identifica componentele decisive în mecanismul de funcționare al firmei.

Analiza pasivului funcțional
Pasivul funcțional reflectă modalitățile de finanțare pe de-o parte ale investițiilor permanente (neciclice), iar pe de altă parte ale investițiilor ciclice.Sursele de finanțare ale investițiilor permanente pot fi proprii (capital social, rezerve legale, alte rezerve, alte fonduri, provizioane) și străine, adică împrumuturile bancare pe termen mediu și lung.
Sursele de finanțare ale investițiilor de exploatare sunt constituite atât din credite comerciale, cât și din obligațiile pe care agenții economici le au față de angajați, acționari și diverși creditori.
Sursele de finanțare ale investițiilor în afara exploatării sunt formate din obligațiile agenților economici față de bugetul statului, bugetul asigurărilor sociale, bugetele locale.
Resursele de lichidități sunt constituite din împrumuturile pe termen scurt, precum și din liniile de credit angajate de agenții economici față de bănci.
................................................................................
.........................
Curs de Analiza, I.S.E.

#84 danny2222

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:

Postat 04 August 2007 - 08:53 AM

1. La problema 550 credeti ca se aplica taxearea inversa avand in vedere ca este lucrare de contructii?

Eu cred ca este corect sa inreg in felul urmator:
231=404
4426=4427
231=404
4426=4427
404=5121
212=231
6811=2812
461=7583
Fiind furnizor nu face inreg 4426=4427
2812=212

2. Problema 555 am gandit-o in felul urmator:
213=404 3000
213=1513 600
6811=2813 600
2813=213 3600
1513=7813 600
credeti ca e corect?????????????? :lostit (13):

#85 dalila1ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 107 Postari:

Postat 04 August 2007 - 12:41 PM

Am cumparat cartea de grile 2007 si am vazut ca sunt in jur de 70 studii de caz noi fata de cea din 2006.Va propun ca pe acest topic sa scriem/sa facem impreuna rezolvarile.Ar trebui sa specificam nr.problema,raspuns si articolul din lege/cod pe care se fundamenteaza raspunsul.Am vazut ca in mare parte problemele sunt din Codul de procedura fiscala si normele de aplicare a acestuia OG 92+HG 1050.Eu termin astazi expertiza si de maine vreau sa ma apuc de fiscalitate.Pe masura ce ajung la problemele noi,voi incerca sa le rezolv si sa scriu si raspunsul aici.Facem echipa?

#86 iozsef39

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 04 August 2007 - 01:49 PM

Gabyra
Cu Browse iti cauti fisierul din calculator apoi, faci UPLOAD si trebuie sa apara atasementul.Verifica si spatiul de atasare pe care il mai ai.
Verifica:
In panoul de control , ce anume ai selectat ,la PM trimis de mine spune asa:
Acest membru a ales să nu fie contactabil de către Mesagerul forumului.Trebuie sa-ti faci setarile bine.
adresa este:
iozsef39@yahoo.co.uk
O zi buna

#87 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 04 August 2007 - 10:22 PM

ok
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#88 BANKER

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 53 Postari:
  • Interests:Ajuta-te singur, pentru a putea ajuta pe ceilalti...

Postat 05 August 2007 - 10:50 AM

Inca nu am cartea din 2007.Sper sa pot face rost de ea si sa contribui la rezolvari.
Eu m-am axat in special pe modif referitoare la TVA.Am rezolvat o parte din problemele de la consultanti fiscali din iunie 2007.
Sunt curios daca s-au inspirat de aici, pt ca am rezolvarile.

Dupa 20 august intru in concediu si o sa fiu online toata ziua.
Astept sa colaboram.

O zi buna!
Ajuta-te singur, pentru a putea ajuta pe ceilalti...

#89 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 05 August 2007 - 12:18 PM

O.K. O sa particip si eu,maine ma duc sa-mi iau cartea.Sper sa o gasesc.Azi fac auditul inteleg ca nu ar fi modificari .

#90 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 05 August 2007 - 03:14 PM

de miine sper sa incepem postarea
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#91 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 05 August 2007 - 03:17 PM

de ce e dezastru. era de asteptat

#92 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 05 August 2007 - 05:26 PM

Vezi postareamony23, la Aug 5 2007, 04:17 PM, a spus:

de ce e dezastru. era de asteptat

O.K. E minunat!!!!

#93 dalila1ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 107 Postari:

Postat 05 August 2007 - 06:47 PM

Am parcurs astazi grile si problemele vechi(cele care sunt si in cartea din 2006).Rezolvarile la problemele vechi sunt pe forum.Atentie,s-au schimbat unele date:
-la probl.cu impozit pe cladiri la pers.fizice cota este de 0,1 %,mai sunt modificari si in functie de anul cladirii
-la imp.pe dividende este diferentiat pt.pers.fizice-16% si pt.pers.juridice 10%
probl.89
95 mp*669=63555
63555*2.4=152532
sunt mai mult de 3 niveluri si 8 apt.=>se reduce valoarea cu 0,1
0,1*152532=15253
152532-15253=137279
cladirea mai veche de 50 ani=>reducere 20%
137279*20 %=27456
137279-27456=109823
impozit 109823*0,1%=109,82
probl.152
pt.dividende platie de o pers.juridica rom.unei alte pers.jur.rom,daca beneficiarul detine minim 15%,resp. 10% incepand cu 2009 din titlurile de participare ale acesteia la data platii dividendelor pe o perd.de 2 ani impliniti pana la data platii

probl.157 Art.23 alin.4 cod fiscal
Nu intra sub incidentadobanzile in legatura cu imprumuturile obtinute direct sau indirect de la banci internationale de dezvoltare si organizatii similare,cele care sunt garantate de stat(...)

probl.161 ART. 26 alin 1 cod fiscal
.
Pierderea anuala se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 5 ani consecutivi
In alta ordine de idei,atentie mare la Control.Nu mai exista grile cu 2 variante de raspuns.La drept s-au mai scos din grile si probleme,nu s-a adaugat nimic in plus

Aceasta postare a fost editata de dalila1ro: 05 August 2007 - 06:53 PM

#94 mumia2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 06 August 2007 - 08:15 PM

Vezi postareaJojo, la Aug 5 2007, 11:56 AM, a spus:

A APARUT CARTEA DE GRILE 2007 !!!!!!!!DEZASTRU!!!!!!!!! :lostit (13):

Jojo, daca te referi la cartea "Teste Grila 2007" a aparut si costa 60 Lei parca. :|

#95 Crissuc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 07 August 2007 - 02:39 PM

Multumim mult pt raspunsurile atasate.Putini care fac gestul.Multumesc din suflet. :lostit (13):

#96 dalila1ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 107 Postari:

Postat 07 August 2007 - 08:42 PM

Ma asteptam sa fim cativa oameni pe topicul asta.Sa colaboram.In fine.
Postez ce-am gasit azi
203
Domiciliul fiscal
Art.31 lit c
Pt.asocieri si alte entitati fara personalitate juridica,sediul acestora sau locul unde se desfasoara activitatea principala
Art. 34
Competenta în cazul sediilor secundare
În cazul în care contribuabilul are, potrivit legii, obligatii de platã la sedii secundare, competenta teritorialã pentru administrarea acestora revine organului fiscal în a cãrui razã teritorialã acestea se aflã situate
Norme metodologice:
34.1. În cazul în care prin lege se stabilesc în sarcina contribuabililor obligatii de platã la sedii secundare, inclusiv pentru obligatiile conexe acestora, cum ar fi obligatii de declarare, obligatii de depunere de documente, cereri, fise fiscale, precum si orice alte obligatii prevãzute de lege, competenta teritorialã pentru administrarea acestor obligatii apartine organului fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã sediul secundar.
Art.72 Contribuabilii au oligatia de a declara organului fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de administrare fiscala,in termen de 30 zile,infiintarea de sedii secundare
Raspuns:la organul fiscal din raza teritoriala a sediului

204
Art.33
1) Pentru administrarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, competenta revine acelui organ fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã domiciliul fiscal al contribuabilului sau al plãtitorului de venit, în cazul impozitelor si contributiilor realizate prin stopaj la sursã, în condiþiile legii

205
art.33
2) În cazul contribuabililor nerezidenti care desfãsoarã activitãti pe teritoriul României printr-un sediu permanent, competenta revine organului fiscal pe al cãrui teritoriu se realizeazã, în întregime sau cu preponderentã, cifra de afaceri
3) Competenta de administrare a impozitelor, taxelor, contribuþiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, datorate de marii contribuabili, poate fi stabilitã în sarcina altor organe fiscale, prin ordin al ministrului finantelor publice. art.36

1) În situatia în care contribuabilul nu are domiciliu fiscal, competenta teritorialã revine organului fiscal în raza cãruia se face constatarea actului sau faptului supus dispozitiilor legale fiscale.
Norme metodologice:
36.1. Persoanele care nu au domiciliul fiscal pe teritoriul României îsi îndeplinesc obligatiile fiscale la organul fiscal în a cãrui razã teritorialã se obtin veniturile, alte beneficii sau valori patrimoniale care, potrivit legii, constituie baza de impunere. În cazul contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitati pe teritoriul României printr-un sediu permanent, competenta revine organului fiscal în a carui raza teritoriala se realizeaza, în întregime sau cu preponderenta cifra de afaceri.
206
art.31 lit a1
Prin domiciliul fiscal se intelege:
A1)pentru pers.fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liere.sediul activitatii sau locul unde se desfasoara efectiv activitatea principala

207
Dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea creanþelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui în care a luat nastere dreptul la compensare sau restituire.

208.
art.115
1) Dobânzile se calculeaza; pentru fiecare zi, începând cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta; si pâna; la data stingerii sumei datorate inclusiv.
Scadenta la 25.ian. 2007
Plata prin compensare la 20 iun.2007
Ian.6 zile,feb 28,martie 31,apr.30,mai 31 ,iun 20
146 zile 0,1%5000=730 lei

Stie cineva sa rezolve problema 215 de la fisclalitate?cea cu ordinea stingerii obligatiilor principale si accesorii?

Aceasta postare a fost editata de dalila1ro: 07 August 2007 - 08:44 PM

#97 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 08 August 2007 - 07:19 AM

eu sunt PRO colaborare, dar mentionez ca pt mine este primul an, deci nu stiu ce a fost anul trecut.
Am parcurs si eu usor primele probleme, si m-am lovit de o problema care stiu sigur ca e banala, se facea in facultate, dar eu m-am impotmolit la ea :
:lostit (13):

problema 58 de la Contabilitate

Cifra de afaceri = 360.000 lei, cheltuieli variabile = 120.000 lei, cantitate fabricata si vanduta = 80 buc. costuri fixe totale = 173.250.
Care este pragul de rentab in unit fizice, daca costurile variabile scad cu 10 ?

Multumesc.

Dalila, eu sincer as vrea sa colaboram, daca ai problemele de anul trecut din examen as aprecia f mult daca mi le-ai trimite si mie, sau oricine le are.

Mai ma uit pe probleme si sigur vor fi probleme

#98 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 08 August 2007 - 10:07 AM

Vezi postareamihavesa, la Aug 8 2007, 08:19 AM, a spus:

eu sunt PRO colaborare, dar mentionez ca pt mine este primul an, deci nu stiu ce a fost anul trecut.
Am parcurs si eu usor primele probleme, si m-am lovit de o problema care stiu sigur ca e banala, se facea in facultate, dar eu m-am impotmolit la ea :

problema 58 de la Contabilitate

Cifra de afaceri = 360.000 lei, cheltuieli variabile = 120.000 lei, cantitate fabricata si vanduta = 80 buc. costuri fixe totale = 173.250.
Care este pragul de rentab in unit fizice, daca costurile variabile scad cu 10 ?

Multumesc.

Dalila, eu sincer as vrea sa colaboram, daca ai problemele de anul trecut din examen as aprecia f mult daca mi le-ai trimite si mie, sau oricine le are.

Mai ma uit pe probleme si sigur vor fi probleme

CF= 173.250
Pv= 360.000/80 buc =4.500
daca costurile variabile scad cu 10% => 120.000 - 12.000 (10%) = 108.000
CVu= 108.000/80 buc = 1.350

Pe = CF / ( Pv – CVu) = 173.250 / (4500 – 1350) = 55 buc.

ma inscriu si eu in "club"

#99 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 08 August 2007 - 10:34 AM

multam, intre timp m-am luminat, nu mi-era clar daca scad costurile variabile unitare sau cele totale. Iar problema din carte, daca te uiti atent la enunt, scrie o data cheltuieli variabile si a doua oara costuri variabile, ceea ce din cate imi amintesc eu din facultate nu este acelasi lucru.

Exista un link http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...t=0&start=0 cu problemele 1- 67 rezolvate, si de asemenea cu cele de la fiscalitate rezolvate.

Eu m-am impotmolit acum la IAS-uri, cele cu teorie.

#100 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 08 August 2007 - 10:43 AM

si eu le doresc, va rog

mihavesa@yahoo.com

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

33 useri citesc topicul