Welcome, la Sep 7 2007, 02:40 PM, a spus:
drept comercial 168 : problema cu garsoniera... "Au vz-cump incheiate de comerciant NATURA COMERCIALA? " Help pleaseee ! nu mai am nici o parere
1. Nu au natura comerciala, intrucat vanzarile-cumpararile (chiar continua activitate) nu sunt comerciale, intrucat art. 3 Cod Com. nu le prevede printre faptele de comert obiective, fiind excluse sferei comerciale, astfel ca, vanzarile cumpararile chiar intre comercianti sunt de natura civila sau
2 . Sunt considerate fapte de comert: cumpărăturile de producte sau mărfuri spre a se revinde, fie în natură, fie după ce se vor fi lucrat sau pus în lucru, ori numai spre a se închiria; asemenea și cumpărarea spre a se revinde, de obligațiuni ale Statului sau alte titluri de credit circulând în comerț. In concluzie, vanzarile – cumpararile incheiate de comerciant au natura comerciala.
Mai aveti chef ? putere ? sa-mi raspundeti ?
Maria
eu am argumentat asa : In codul comercial este precizat faptul ca comerciant este acela care executa in mod obisnuit fapte de comert .... nu ni se dau detalii ce inseamna acest "in mod obisnuit", inclin sa cred ca inseamna ceva ... cu caracter repetat, continuu. In cazul nostru, daca pers fizica a cumparat imobilele in interesul sau personal, atunci nu este activitate comerciala, dar daca aceasta este activitatea lui obisnuita .... este activitate comerciala. In plus, in enunt ni se spune ca este ... comrciant ... si atat... nu ni se spune in ce consta comertul lui .... daca ne gandim bine acest lucru in contabilitate s-ar traduce prin ceva cu caracter exceptional .... decat daca ar fi o agentie imobiliara ar fi ceva permanent ....
La 753 - conta
dec - la furnizor : 418 = 701 + tva (5000 +TVA ) si desc de gestiune 711=345 4500
dec - la client : 6XX= 408 +tva (5000+TVA)
ian - la furnizor : 411=418 4800+tva si 418=701 cu minus 200+tva
ian-la client : 6XX= 408 cu minus 200+tva si 408 = 401 cu 200+tva
La client tva este nexigibil in dec si devine exigibil in ian, cand se fac si reglarile corespunzatoare ....
Nu am stat sa mai scriu calculele ....
Voi ati retinut toate detaliile de la drept cu procedura falimentului si insolventa ? sunt criminale .....
Si cu asta ... ma retrag si eu .... am obosit .... doresc tuturor participantilor de maine NOROC ca este ca la loto, poti sa tragi lozul cel mare sau ... poti sa mai incerci .... BAFTA MULTA .... LA TOATA LUMEA