Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 46

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#901 GabiP2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 07 September 2007 - 01:22 PM

Vezi postareamihaser, la Sep 7 2007, 02:15 PM, a spus:

Vezi postareamihavesa, la Sep 7 2007, 02:04 PM, a spus:

Eu cred ca scapi de examenul de acces, nu de stagiu

'În urma promovarii tuturor disciplinelor din planul de învatamânt si a sustinerii lucrarii de disertatie, studentii vor primi diploma de master din partea Academiei de Studii Economice. În plus, absolventii programului de master vor fi recunoscuti de Camera Auditorilor Financiari din România si de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România ca auditori financiari stagiari si respectiv experti contabili stagiari.'

In fine...nu conteaza!

Eu sunt deja auditor financiar si de anul trecut exista un protocol intre CECCAR si CAFR pentru recunoasterea stagiului........
Am intrebat acum o luna doua la CAFR si mi s-a spus ca cel mult sa se recunoasca partea de audit si nimic mai mult, dar nu e nimic sigur.
Cred ca sunt doar povesti cu toate ca materia e aceeasi.

A reusit cineva sa termine grilele de la 850 la 1103???????????
Multa bafta!!!!!!!!! :notworthy:
Ne vedem in amfiteatrul 115, nr. 86.......daca mai rezistam pana maine..... :pullhair:

#902 eva ana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 07 September 2007 - 01:27 PM

credeti ca ne vor lasa sa ne uitam peste "materiale"? eu am auzit ca in alti ani s-a putut ...

#903 tix

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 07 September 2007 - 01:29 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 7 2007, 02:04 PM, a spus:

Eu cred ca scapi de examenul de acces, nu de stagiu

Asa este, se va scapa de examenul de acces, dar inca CECCAR nu a acceptat "portita" asta, chiar daca ASE-ul a publicat-o, inca nu s-a adoptat acest lucru. Am intrebat persoane din CECCAR care spun ca nu stiu cand se va legifera. Deci, spor la invatat!

#904 Welcome

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 07 September 2007 - 01:40 PM

drept comercial 168 : problema cu garsoniera... "Au vz-cump incheiate de comerciant NATURA COMERCIALA? " Help pleaseee ! nu mai am nici o parere :notworthy:
1. Nu au natura comerciala, intrucat vanzarile-cumpararile (chiar continua activitate) nu sunt comerciale, intrucat art. 3 Cod Com. nu le prevede printre faptele de comert obiective, fiind excluse sferei comerciale, astfel ca, vanzarile cumpararile chiar intre comercianti sunt de natura civila sau :pullhair:
2 . Sunt considerate fapte de comert: cumpărăturile de producte sau mărfuri spre a se revinde, fie în natură, fie după ce se vor fi lucrat sau pus în lucru, ori numai spre a se închiria; asemenea și cumpărarea spre a se revinde, de obligațiuni ale Statului sau alte titluri de credit circulând în comerț. In concluzie, vanzarile – cumpararile incheiate de comerciant au natura comerciala.
Mai aveti chef ? putere ? sa-mi raspundeti ?
Maria
Maria

#905 ovilenu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 07 September 2007 - 01:41 PM

aveti raspuns la probl 1070,1072,1072,1073,1074 conta?

#906 Roxanee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 07 September 2007 - 04:30 PM

Vezi postareamihaser, la Sep 7 2007, 12:18 AM, a spus:

Vezi postareaadrianadeleanu, la Sep 6 2007, 07:28 PM, a spus:

Pb 873 (conta) / rezolvare partiala

CA= ct 701+702+703+704+705+706+707+708+7411= 900(p finite)+ 330 (serv.prest)+145(chirii) = 1375

Ven din exploatare = CA + sau - 711+721+722+758+7417= 1375(CA) - 50(var.st) + 175 (prod.imob.corp) = 1500

Multumesc frumos!

Roxana am incercat sa pun aici 808 dar nu ma lasa in pun pe grup! ok?

Multumesc mult. Ma descurc sa o iau de acolo.

#907 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 07 September 2007 - 04:55 PM

problema 753 e corect rezolvata?

#908 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 07 September 2007 - 05:53 PM

Vezi postareaWelcome, la Sep 7 2007, 02:40 PM, a spus:

drept comercial 168 : problema cu garsoniera... "Au vz-cump incheiate de comerciant NATURA COMERCIALA? " Help pleaseee ! nu mai am nici o parere :notworthy:
1. Nu au natura comerciala, intrucat vanzarile-cumpararile (chiar continua activitate) nu sunt comerciale, intrucat art. 3 Cod Com. nu le prevede printre faptele de comert obiective, fiind excluse sferei comerciale, astfel ca, vanzarile cumpararile chiar intre comercianti sunt de natura civila sau :pullhair:
2 . Sunt considerate fapte de comert: cumpărăturile de producte sau mărfuri spre a se revinde, fie în natură, fie după ce se vor fi lucrat sau pus în lucru, ori numai spre a se închiria; asemenea și cumpărarea spre a se revinde, de obligațiuni ale Statului sau alte titluri de credit circulând în comerț. In concluzie, vanzarile – cumpararile incheiate de comerciant au natura comerciala.
Mai aveti chef ? putere ? sa-mi raspundeti ?
Maria
eu am argumentat asa : In codul comercial este precizat faptul ca comerciant este acela care executa in mod obisnuit fapte de comert .... nu ni se dau detalii ce inseamna acest "in mod obisnuit", inclin sa cred ca inseamna ceva ... cu caracter repetat, continuu. In cazul nostru, daca pers fizica a cumparat imobilele in interesul sau personal, atunci nu este activitate comerciala, dar daca aceasta este activitatea lui obisnuita .... este activitate comerciala. In plus, in enunt ni se spune ca este ... comrciant ... si atat... nu ni se spune in ce consta comertul lui .... daca ne gandim bine acest lucru in contabilitate s-ar traduce prin ceva cu caracter exceptional .... decat daca ar fi o agentie imobiliara ar fi ceva permanent ....

La 753 - conta

dec - la furnizor : 418 = 701 + tva (5000 +TVA ) si desc de gestiune 711=345 4500
dec - la client : 6XX= 408 +tva (5000+TVA)

ian - la furnizor : 411=418 4800+tva si 418=701 cu minus 200+tva
ian-la client : 6XX= 408 cu minus 200+tva si 408 = 401 cu 200+tva

La client tva este nexigibil in dec si devine exigibil in ian, cand se fac si reglarile corespunzatoare ....
Nu am stat sa mai scriu calculele ....

Voi ati retinut toate detaliile de la drept cu procedura falimentului si insolventa ? sunt criminale .....

Si cu asta ... ma retrag si eu .... am obosit .... doresc tuturor participantilor de maine NOROC ca este ca la loto, poti sa tragi lozul cel mare sau ... poti sa mai incerci .... BAFTA MULTA .... LA TOATA LUMEA

#909 Anais

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 07 September 2007 - 06:32 PM

[quote name='mihavesa' date='Sep 7 2007, 06:53 PM' post='142586']
[eu am argumentat asa : In codul comercial este precizat faptul ca comerciant este acela care executa in mod obisnuit fapte de comert .... nu ni se dau detalii ce inseamna acest "in mod obisnuit", inclin sa cred ca inseamna ceva ... cu caracter repetat, continuu. In cazul nostru, daca pers fizica a cumparat imobilele in interesul sau personal, atunci nu este activitate comerciala, dar daca aceasta este activitatea lui obisnuita .... este activitate comerciala. In plus, in enunt ni se spune ca este ... comrciant ... si atat... nu ni se spune in ce consta comertul lui .... daca ne gandim bine acest lucru in contabilitate s-ar traduce prin ceva cu caracter exceptional .... decat daca ar fi o agentie imobiliara ar fi ceva permanent ....

La cursul de drept profa ne-a spus cavanzarile de imobile nu sunt acte de comert (cf art 3 Cod Comercial) chiar daca aceatsa operatiune este efectuata de un comerciant. Vz -cp de imobile sunt de natura civila.

Aceasta postare a fost editata de Anais: 07 September 2007 - 06:32 PM

Anais

#910 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 07 September 2007 - 06:34 PM

Vezi postareaAnais, la Sep 7 2007, 07:32 PM, a spus:

La cursul de drept profa ne-a spus cavanzarile de imobile nu sunt acte de comert (cf art 3 Cod Comercial) chiar daca aceatsa operatiune este efectuata de un comerciant. Vz -cp de imobile sunt de natura civila.
Asa-i. E corect ce v-a spus.
Viata este suma tuturor alegerilor tale

#911 Anais

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 07 September 2007 - 07:14 PM

Se pot converti actiuni in obligatiuni? eu stiu ca nu dar n-am gasit in lege niciunde. E vb de problema 250 drept.
Anais

#912 GabiP2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 07 September 2007 - 07:19 PM

Vezi postareaAnais, la Sep 7 2007, 08:14 PM, a spus:

Se pot converti actiuni in obligatiuni? eu stiu ca nu dar n-am gasit in lege niciunde. E vb de problema 250 drept.
Actiunile nu se pot converti in obligatiuni, invers da. Nu stiu sa-ti spun unde scrie exact.....

:notworthy:

#913 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 07 September 2007 - 07:24 PM

Legea 31 Art. 113. -" Adunarea generală extraordinară se întrunește ori de câte ori este necesar a se lua o hotărâre pentru:
[...] j) conversia acțiunilor dintr-o categorie în cealaltă;
k) conversia unei categorii de obligațiuni în altă categorie sau în acțiuni;
l) emisiunea de obligațiuni; "
Doar obligatiuni in actiuni, nu si invers.

#914 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 07 September 2007 - 09:50 PM

Iar prb 238 si 239 -drept au raspunsurile gresite in rezolvarile care circula :
238 - in enuntul din carte scrie de un SRL, care poate continua cu asoc unic
239-poate fi cauza de nulitate excluderea unicului asociat comanditat, deoarece in SCA trebuie sa fie minim 2 asociati : 1 comanditat si 1 comanditar. Daca unul este exclus SCA nu poate continua cu asociat unic.
In raspunsurile luate de pe aici si enuntul difera de cel din carte ..... si automat si rezolvarea.

#915 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 07 September 2007 - 10:17 PM

239 - nu continua cu un singur asociat, ci numeste alt administrator care devine automat si asociat comanditat. Deci nu e cauza de dizolvare
238 - problema nu se leaga (din formularea ei) de posibilitatea continuarii cu un singur asociat. Aspectul care vor ei sa-l scoata in evidenta este ca societatea a stat 9 luni cu un singur asociat. In aceasta situatie, oricine putea cere dizolvarea societatii. (din 13 ian pana in 19 noiembrie sunt mai mult de 9 luni). Totusi, din faptul ca pe 19 nov asociatul retras semneaza ca asociat, si nici actul constitutiv nu s-a modificat in tot timpul acesta, inseamna ca nu s-a mai retras.
In concluzie, ideea ar fi ca IO poate cere dizolvarea pt ca au trecut mai mult de 9 luni, dar societatea nu se va dizolva, pentru ca nr. de asociati s-a reintregit.

#916 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 07 September 2007 - 11:09 PM

Vezi postareadana_cz, la Sep 7 2007, 11:17 PM, a spus:

239 - nu continua cu un singur asociat, ci numeste alt administrator care devine automat si asociat comanditat. Deci nu e cauza de dizolvare
238 - problema nu se leaga (din formularea ei) de posibilitatea continuarii cu un singur asociat. Aspectul care vor ei sa-l scoata in evidenta este ca societatea a stat 9 luni cu un singur asociat. In aceasta situatie, oricine putea cere dizolvarea societatii. (din 13 ian pana in 19 noiembrie sunt mai mult de 9 luni). Totusi, din faptul ca pe 19 nov asociatul retras semneaza ca asociat, si nici actul constitutiv nu s-a modificat in tot timpul acesta, inseamna ca nu s-a mai retras.
In concluzie, ideea ar fi ca IO poate cere dizolvarea pt ca au trecut mai mult de 9 luni, dar societatea nu se va dizolva, pentru ca nr. de asociati s-a reintregit.
da, ai dreptate ... m-a indus in eroare faptul ca in prb spune de SRL si in raspunsurile de pe net scrie SCA ..... ce as vrea sa am aceste probleme :notworthy:

#917 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 07 September 2007 - 11:48 PM

Nu cred ca le-a facut cineva pe toate. Eu in schimb .. ce n-as da sa aflu ce se da maine :notworthy:
Dar, oricum.. in foarte scurt timp voi afla ... :pullhair:

#918 cosminabei

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 08 September 2007 - 05:56 AM

Mult noroc tuturor! Si sa luati examenul ca meritati dupa atatea zile de chin!

#919 adrianadeleanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 08 September 2007 - 12:43 PM

A avut cineva subiectul 7 la experti ?

#920 mihaela_s82

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari: