Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 41

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#801 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:15 AM

Vezi postareaAnais, la Sep 6 2007, 09:42 AM, a spus:

Vezi postareadanny2222, la Sep 6 2007, 09:19 AM, a spus:

la probl 55 ce contributii se retin pentru contractul partial de munca - retinem si somaj?
la 55 se da venitul net lunar, adica venit brut-contributii, asa ca nu mai trebuie sa le calculezi.
despre aceasta prb spuneam ieri ca e o bomba a naturii .... Fratilor, astia nu stiu limba romana !!!! Pai cand scrii in enunt ca "o persoana OBTINE un salariu net ..." se intelege ca acela e restul de plata .... de ce nu au scris in enunt "unui salariat i se calculeaza un salariu net ... "

#802 busu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:15 AM

Salutare, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva legat de problema 78 la evaluare?
Dupa mine V=CB-ANC*I/t=1000-8000 *0.11/0.25=1000-3520=-2520 ??????

#803 danny2222

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:19 AM

88 La sfârºitul anului 2007 o societate comercialã pe acþiuni înregistreazã
un profit net în valoare de 200.000 lei. Acþionarii societãþii sunt: o persoanã
fizicã românã ce deþine 30% din capitalul social
ºi o persoanã
juridicã românã ce deþine din anul 2001 70% din capitalul social.
În condiþiile în care societatea practicã o ratã de distribuire a dividendelor
de 50%, determinaþi:
a) valoarea totalã ºi pe beneficiari a dividendului brut;
b) impozitul pe dividende;
c) valoarea dividendului net pe beneficiari;
d) pânã la ce datã trebuie plãtit impozitul pe dividende.
Si aici e interpretabil cu impozitul pe dividende. Intadevar are o participare de peste 15% dar este mai veche de 2 ani. De unde aflam asta? :notworthy:

#804 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:21 AM

supun atentiei aceasta problema deoarece o candidata de anul trecut a pus aceasta intrebare dupa examen aici pe forum si nu i-a raspuns nimeni....este o chestiune importanta deoarece avand in vedere ca la control sunt doar cateva probleme in mod sigur va pica la toate variantele si o problema cu obiectele de inventar si e pacat sa ratam niste puncte...deci cine stie raspunsul corect la aceasta intrebare poate ne ajuta.

multumiri

#805 busu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:26 AM

Salutare , voiam sa va intreb daca pana la urma aveti idee ce structura vor avea subiectele? Eu nu am fost la cursuri si ma gandeam poate au spus profesorii pe acolo: cate grile , cate probleme, pot sa fie si probleme din grile dar fara sa mai afiseze raspunsurile etc? :frusty:Salutare, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva legat de problema 78 la evaluare?Dupa mine V=CB-ANC*I/t=1000-8000 *0.11/0.25=1000-3520=-2520 ??????

#806 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:28 AM

Vezi postareadanny2222, la Sep 6 2007, 11:19 AM, a spus:

88 La sfârºitul anului 2007 o societate comercialã pe acþiuni înregistreazã
un profit net în valoare de 200.000 lei. Acþionarii societãþii sunt: o persoanã
fizicã românã ce deþine 30% din capitalul social
ºi o persoanã
juridicã românã ce deþine din anul 2001 70% din capitalul social.
În condiþiile în care societatea practicã o ratã de distribuire a dividendelor
de 50%, determinaþi:
a) valoarea totalã ºi pe beneficiari a dividendului brut;
b) impozitul pe dividende;
c) valoarea dividendului net pe beneficiari;
d) pânã la ce datã trebuie plãtit impozitul pe dividende.
Si aici e interpretabil cu impozitul pe dividende. Intadevar are o participare de peste 15% dar este mai veche de 2 ani. De unde aflam asta? :notworthy:
Sol:
a) Dividend brut = 200.000 * 50% = 100.000 lei
- persoana fizică = 100.000 * 30% = 30.000 lei;
- persoana juridică 100.000 * 70% = 70.000 lei;
b) Impozitul pe dividende
- persoana fizică = 30.000 * 16% = 4.800 lei (Cod fiscal, art. 67, alin 1);
- persoana juridică = 0; (Dividendele sunt scutite de impozit, conform, art. 36, alin 4, Cod Fiscal);
c) Dividendul net
- persoana fizică = 30.000 - 4.800 = 25.200 lei;
- persoana juridică = 70.000 - 0 = 70.000 lei;
d) Impozitul pe dividende va fi plătit în anul 2008, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în
care se plătește dividendul ori de câte ori acționarii decid ridicarea dividendelor, pentru impozitul
aferent acestora, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2008 (Cod fiscal, art. 67, alin 1).

#807 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:29 AM

Vezi postareabusu, la Sep 6 2007, 11:26 AM, a spus:

Salutare , voiam sa va intreb daca pana la urma aveti idee ce structura vor avea subiectele? Eu nu am fost la cursuri si ma gandeam poate au spus profesorii pe acolo: cate grile , cate probleme, pot sa fie si probleme din grile dar fara sa mai afiseze raspunsurile etc? :frusty:Salutare, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva legat de problema 78 la evaluare?Dupa mine V=CB-ANC*I/t=1000-8000 *0.11/0.25=1000-3520=-2520 ??????
Valoarea este = ANC+CB-ANC*I/t, adica 8000+480=8480

#808 danny2222

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:33 AM

b) Impozitul pe dividende
- persoana fizică = 30.000 * 16% = 4.800 lei (Cod fiscal, art. 67, alin 1);
- persoana juridică = 0; (Dividendele sunt scutite de impozit, conform, art. 36, alin 4, Cod Fiscal);
Dar cf art 36 CF trebuie sa detina titl de 2 ani de zile. Si in probl nu spune nimic despre asta.
Deci daca nu detine titlurile de participare de 2 ani impozitam cu 10%?????????????????????????????????????????????

#809 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 06 September 2007 - 10:35 AM

Vezi postareaflorinav, la Sep 5 2007, 10:10 PM, a spus:

pb 120 fiscalitate-va rog ajutooooor!!!
am 2 surse de rezolvare a pb , si sunt diferite :notworthy:
val mf receptionate de la pers fizica-regim consignatie 1,000
soc platit de tva
comis practicat 10%

o varianta de rez gasita e 1100+ (1000+1000*10%)*19%
a doua 1100+(1000*10%)*19%

eu cred ca prima este cea corecta
in cod fiscal nu reusesc sa ma lamuresc..ma ajutati..???
multzam
mie mi se pare f clara aceasta problema. Deci, pretul de achizitie fara tva este 2380-380=2000, iar ad com este 10%. Deci pretul de vanzare fara tva este 2000*110/100 = 2200, iar pretul de vanzare cu amanuntul este 2200*119/100=2618. Daca deponenti sunt persoane fizice sau juridice neplatitoare de tva, atunci tva se aplica doar la comision ???? (prb 121). Aici cred ca e o greseala, ce importanta are daca am luat marfa de la un neplatitor de tva sau un platitor ??? Nu stiu f multe din practica despre consignatii, dar despre comert cu amanuntul stiu f f f multe ... si daca iau marfa de la un neplatitor de tva, aceea este baza pt adaosul comercial, iar pretul cu adaos, dar fara tva este baza pe tva ... si astfel se determina val totala a NIR-ului .... este si inscrisa pe un tipizat de NIR aceasta formula ....

#810 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:03 PM

Vezi postareabusu, la Sep 6 2007, 11:15 AM, a spus:

Salutare, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva legat de problema 78 la evaluare?
Dupa mine V=CB-ANC*I/t=1000-8000 *0.11/0.25=1000-3520=-2520 ??????
de ce pui acelasi lucru pe mai multe topicuri ? :notworthy: ti-am raspuns la rezolvari grile

#811 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:08 PM

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 6 2007, 11:21 AM, a spus:

supun atentiei aceasta problema deoarece o candidata de anul trecut a pus aceasta intrebare dupa examen aici pe forum si nu i-a raspuns nimeni....este o chestiune importanta deoarece avand in vedere ca la control sunt doar cateva probleme in mod sigur va pica la toate variantele si o problema cu obiectele de inventar si e pacat sa ratam niste puncte...deci cine stie raspunsul corect la aceasta intrebare poate ne ajuta.

multumiri
cred ca nu te-ai uitat cum trebuie ... la control sunt probleme cu DIFERENTE DE INVENTAR, nu cu obiecte de inventar .... in ceea ce priveste perisabilitatile .... eu vad lucrurile asa : obiectele de inventar sunt niste stocuri, prin urmare, ca orice stocuri se pot degrada si se pot calcula provizioane ... desi mai bine le treci pe cheltuieli direct si ai scapat de o grija .... exista chiar o problema in carte cu diferente de pret la obiecte de inventar, nu stiu exact nr prb ...

#812 Anais

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:17 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 6 2007, 11:35 AM, a spus:

mie mi se pare f clara aceasta problema. Deci, pretul de achizitie fara tva este 2380-380=2000, iar ad com este 10%. Deci pretul de vanzare fara tva este 2000*110/100 = 2200, iar pretul de vanzare cu amanuntul este 2200*119/100=2618. Daca deponenti sunt persoane fizice sau juridice neplatitoare de tva, atunci tva se aplica doar la comision ???? (prb 121). Aici cred ca e o greseala, ce importanta are daca am luat marfa de la un neplatitor de tva sau un platitor ??? Nu stiu f multe din practica despre consignatii, dar despre comert cu amanuntul stiu f f f multe ... si daca iau marfa de la un neplatitor de tva, aceea este baza pt adaosul comercial, iar pretul cu adaos, dar fara tva este baza pe tva ... si astfel se determina val totala a NIR-ului .... este si inscrisa pe un tipizat de NIR aceasta formula ....
vezi ca aici e ceva cu regimul second hand, unde zice ca tva se aplica la marja...
Anais

#813 busu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:32 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 6 2007, 11:29 AM, a spus:

-corecta formula, dar din calcule am 8000+1000-8000*0.11/0.25=8000+1000-3520=5480....??

#814 busu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:39 PM

Vezi postareabusu, la Sep 6 2007, 01:32 PM, a spus:

Vezi postareamihavesa, la Sep 6 2007, 11:29 AM, a spus:

-corecta formula, dar din calcule am 8000+1000-8000*0.11/0.25=8000+1000-3520=5480....??
-intr-un final apoteotic m-am prins .....intelesem gresit formula.
numai ca acum sint la 79 si ma uit iar cu mirare pentru ca eu stiam ca V=ANC+GW , deci GW=480, dar....

#815 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:40 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 6 2007, 01:08 PM, a spus:

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 6 2007, 11:21 AM, a spus:

multumiri

cred ca nu te-ai uitat cum trebuie ... la control sunt probleme cu DIFERENTE DE INVENTAR, nu cu obiecte de inventar .... in ceea ce priveste perisabilitatile .... eu vad lucrurile asa : obiectele de inventar sunt niste stocuri, prin urmare, ca orice stocuri se pot degrada si se pot calcula provizioane ... desi mai bine le treci pe cheltuieli direct si ai scapat de o grija .... exista chiar o problema in carte cu diferente de pret la obiecte de inventar, nu stiu exact nr prb ...

ma refer la problema 87 de la control, cea cu gestiunea de obiecte de inventar;
in HG 831/2004 cea cu limitele admisibile de perisabilitate, perisabilitatile se refera doar la marfuri in procesul de comercializare

#816 danny2222

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:55 PM

206. Un contribuabil persoană fizică, pentru care venitul net anual din activități independente se stabilește pe baza
normelor de venit, își desfășoară activitatea pe raza altui organ fiscal decât cel în care își are domiciliul fiscal.
Conform Codului Fiscal, normele de venit se stabilesc și se publică anual de către Direcțiile generale ale finanțelor
publice teritoriale, fiind deci valabile pe raza lor teritorială și pentru anul fiscal la care se referă.
La determinarea impozitului pe venit se va ține cont de norma de venit stabilită de către organul fiscal teritorial pe
raza căruia își desfășoară activitatea contribuabilul, ori de pe cel pe raza căruia contribuabilul își are domiciliul
fiscal?

Cum ati raspuns la ac. intrebare? Am senzatia ca este o greseala in text. Nu vb de domiciliu fiscal ci de domiciliu in sensul de locatie.

#817 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 06 September 2007 - 12:59 PM

Vezi postareadanny2222, la Sep 6 2007, 01:55 PM, a spus:

206. Un contribuabil persoană fizică, pentru care venitul net anual din activități independente se stabilește pe baza
normelor de venit, își desfășoară activitatea pe raza altui organ fiscal decât cel în care își are domiciliul fiscal.
Conform Codului Fiscal, normele de venit se stabilesc și se publică anual de către Direcțiile generale ale finanțelor
publice teritoriale, fiind deci valabile pe raza lor teritorială și pentru anul fiscal la care se referă.
La determinarea impozitului pe venit se va ține cont de norma de venit stabilită de către organul fiscal teritorial pe
raza căruia își desfășoară activitatea contribuabilul, ori de pe cel pe raza căruia contribuabilul își are domiciliul
fiscal?

Cum ati raspuns la ac. intrebare? Am senzatia ca este o greseala in text. Nu vb de domiciliu fiscal ci de domiciliu in sensul de locatie.
Conform Codului de procedură fiscală, republicat iulie 2007, art. 89, alin 1, „ Bazele de impunere se stabilesc separat, prin decizie referitoare la bazele de impunere, în următoarele situații:
a) când venitul impozabil este realizat de mai multe persoane. Decizia va cuprinde și repartizarea venitului
impozabil pe fiecare persoană care a participat la realizarea venitului;
b) când sursa venitului impozabil se află pe raza altui organ fiscal decât cel competent teritorial. În acest caz
competența de a stabili baza de impunere o deține organul fiscal pe raza căruia se află sursa venitului.„
Astfel ar rezulta că normele de venit valabile sunt cele stabilite de către organul fiscal teritorial pe raza căruia își desfășoară activitatea contribuabilul.
Pe de altă parte, conform Codului de procedură fiscal, republicat iulie 2007, art 31, alin 1, domiciliul fiscal este „b) pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, sediul activității sau locul unde se desfășoară efectiv activitatea principală;"
Întrucât obține venituri din activități independente trebuie să depună declarația 070 aprobată prin Ordin 262/2007. Această declarație se depune la organul fiscal competent. „Organul fiscal competent este:
- pentru contribuabilii care se înregistrează direct sau prin împuternicit, organul fiscal în a cărui rază teritorială își are domiciliul fiscal contribuabilul;pentru contribuabilii care se înregistrează prin reprezentant fiscal, organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile care are calitatea de reprezentant fiscal." Deci dacă se respectă legea nu se poate ca domiciliul fiscal să fie diferit de sediul activității principale

#818 stico

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 06 September 2007 - 01:33 PM

As avea o intrebare pentru cei care merg la axamen weekendul acesta.
De cat timp va pregatiti pentru ca eu sincer bag de apropape 3 saptamani dar nu cred ca am sanse prea mari.

#819 Roxanee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 06 September 2007 - 01:53 PM

Ma poate ajuta cineva la conta cu un suport de curs sau ceva legat de obligatiunile convertibile?
Nu de alta dar notiuni de genul ''optiune de conversie" imi sunt cam straine.................

:pullhair: :notworthy:

#820 danny2222

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:

Postat 06 September 2007 - 01:56 PM

http://www.forumcontabil.ro/viewforum.php?...160b1e81523aa27
aceasta este adresa pe care sunt postate niste probleme propuse de CECCAR in anii trecuti la acces. cel putin asa scrie.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

29 useri citesc topicul

0 membri, 29 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL